Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Се` ова убаво, ама под услов навистина да влезат уште виртуелни мобилни оператори, но пред се` мрежен оператор. Но како и да е, за да почне со работа нов мрежен оператор, ќе треба да чекаме минимум 2-3 години, без разлика кој и да е операторот што би дошол на нашиот пазар. За виртуелните, дури и 3-4 да ги имаме, пак џабе, не влијаат тие многу врз цените и услугите на пазарот, тие се за мачкање на очите.
покрај другото служат и за перење пари. ;)

Ај некој нека ми објасни (иако е може глупо прашање) шо уствари значи тоа виртуелен трет мобилен оператор ?
Под виртуелен се смета тоа што нема да има продажни салони у физичка смисла ?

Ај некој нека ми објасни (иако е може глупо прашање) шо уствари значи тоа виртуелен трет мобилен оператор ?
Не, виртуелен опреатор значи дека нема сопствена мрежа, сопствени базни станици и затоа плаќа рента на друг оператор.

Па не баш дека ќе нема продажни места, тој може и да си има салони. Но проблемот е тоа што нема да има своја мобилна мрежа (антени, базни станици, предаватели и слично), туку ќе користи од некој друг оператор (во случајот на Lycamobile ќе биде мрежата од one.Vip).
И според мене, многу лошо е конструирано изразот „виртуелен трет мобилен оператор“, бидејќи според тоа излегува дека имаме веќе 2 виртуелни. Можеби, според мене, е поправилно да речеме дека имам трет мобилен оператор, кој патем е виртуелен.

И да, нема глупи прашања, има глупи одговори. ;)

Па не баш дека ќе нема продажни места, тој може и да си има салони. Но проблемот е тоа што нема да има своја мобилна мрежа (антени, базни станици, предаватели и слично), туку ќе користи од некој друг оператор (во случајот на Lycamobile ќе биде мрежата од one.Vip).
И според мене, многу лошо е конструирано изразот „виртуелен трет мобилен оператор“, бидејќи според тоа излегува дека имаме веќе 2 виртуелни. Можеби, според мене, е поправилно да речеме дека имам трет мобилен оператор, кој патем е виртуелен.

И да, нема глупи прашања, има глупи одговори. ;)
Znae nekoj kade kese prodavaat sim( osvem On Line) , i vauceri za nadopolnuvajne ? - jas napraviv online naracka na sim, eve 10 dena uste stasuva...... izgleda nikogas nema da stigne, ima nekoj drug poracano on line ?

500den. Za 50min samo kon vip i t mob hehe

Znae nekoj kade kese prodavaat sim( osvem On Line) , i vauceri za nadopolnuvajne ? - jas napraviv online naracka na sim, eve 10 dena uste stasuva...... izgleda nikogas nema da stigne, ima nekoj drug poracano on line ?
Јас немам информации, така што жалам, не можам да ти помогнам :(
А за со нарачката, тешко дека ќе ти дојде, бидејќи уште не беше официјално стартуван операторот.

Јас немам информации, така што жалам, не можам да ти помогнам :(
А за со нарачката, тешко дека ќе ти дојде, бидејќи уште не беше официјално стартуван операторот.
Ok;s- sega pak da poracam ....?

Јави се на подршка и прашај зашто ја нема. Ако нема тогаш порачај па
ke gi baram utre gospodata rabotele od 8do20h.[DOUBLEPOST=1467574158][/DOUBLEPOST]
Не знам што да ти речам, да не биде после две бројчиња да ти стигнат на адреса.:unsure:
Vo pravo si no; ednoto brojce ke go prodadam za 0 denari. haaa :P

Attachments

• 2016-07-03_212556.png
    2016-07-03_212556.png
    139,8 KB · Прегледи: 57
Zvonam 0791212. Nekolku pati po red mrezata zafatena,na displej samo mi se pojavuva.posledniot pat zvonam i zvoni cekam ova ona slusam se konektiram i tamu tetkata mi vika dobarden,stranata uste ne bila oficijalna vo tekot na ovaa nedela ili narednata ke pocnele da stigaat poracanite sim karticki. Oh lele

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom