На кој спорт ги носите вашите деца?

• Креатор на темата Креатор на темата moni_moja
  • Време на започнување Време на започнување
Оф, а да видевте порано на што личеа двата базена... :) Сега се Лас Вегас.

Мене од порано таква слика ми останала, сеа појма неам каква е ситуацијата, и погоре пишаа дека боље било.

Мене од порано таква слика ми останала, сеа појма неам каква е ситуацијата, и погоре пишаа дека боље било.
Подобри се каде каде. Јас одам од сабајле на Карпош, немам замерки.

На пеливанство, на ливада во Сарај. Поради недостаток на греење и изолација на нивата, тренингот е ограничен од Ѓурѓовден до Митровден.

Првo и најважно е да се избере спортот кој му одговара на детето, а не на родителите. Не го запишувајте на спорт кој вас ви е убав

Морам да и се замешам во оваа работа - не верувам дека ќе успее во некој спорт со некој незнам какви резултати, туку ја туркам да се размрда - инаку нема ни да бара да се запише никаде.
Лани ги скрши забите единиците трајни, едвај го спасивме изгледот и не можам да и дозволам спорт кај што може од едно удирање да остане до 18 години без заби... ограничени сме малку.
Не верувам дека спортот и е полето кај што ќе блесне, може се лажам... ама си ја познавам...
А помалава знае повеќе да се посвети на нештата и има желба да победи кога игра нешто[DOUBLEPOST=1462430086][/DOUBLEPOST]
Не те разбрав , на 3 години научи да плива. Така?
Моиве на 3 научија да играат шах, сигурно може да научи да плива :) Децава се закон последно време...

Последно уредено:
Мислам дека треба да се направи компромис од барањата на родителот и желбите на детето.

Мене првенствено ми беше да има некаква физичка активност и да има тренинг во спортската сала која му е во склоп на училиштето ( поради немање обврски за носење-земање ). Така, малиот изрази желба и тренираше кошарка неколу години, додека не му здосади, потоа посака фудбал, и тоа траеше неколку години па му здосади. Една година во меѓувреме играше и шах, ама и покрај добрите резултати што ги имаше ( играше и на државно првенство), се откажа а јас не сакав да го форсирам да тренира нешто што не му е по ќеиф. Одеше исто едно зимо на пливање во Олимписки и прекина. Сега тренира боречки вештини и гледам дека засега е задоволен.

Мислам дека е многу погрешно кога родителите го форсираат детето во некој спорт. Многу често сум бил во ситуација да разговарам со родители ( додека чекаме заедно на тренинг или утакмица ) како го гледаат детето како иден професионалец, со кариера во странство, многу пари....

Во секој случај би инсистирала да се бави со некаков спорт.
Ако се прашувам јас, би сакала тенис да тренира, нормално ако има желба.

Мојот син здравје боже кога би го имал понатака дефинитивно би одел на некоја боречка вештина,дали јет кун до,бјј,ММА најубаво.

На хркљуш ги носам веќе неколку години, имаат освоено и бројни турнири и пехари. Традиционален спорт од овие подрачја кој многу ми се допаѓа, добар и за тело и за дух.

Моиве на пливање ги носам, у вц школка.:D

Ако сами немаат конкретна желба за некој спорт и вие родителите одлучувате што да тренираат носете ги на боречки вештини. Тренирање боречка вештина е многу повеке од тренирање спорт. Гледајте да е добра школата и да е добар учителот... Иначе мој предлог Аикидо, Џудо, Бразилско џиу џицу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom