Улавите Години (Прераскажана)

• Креатор на темата Креатор на темата ivche99
  • Време на започнување Време на започнување
Ladies and gents, еве како се станува глупа и крајно незаинтересирана личност за себеизградување како индивидуа.
Се почнува со нечитање на книги од мала возраст.
Се извинувам вака што сум груб, но да не читаш една од најдобрите книги во детството која е широко прифатена од многу генерации, мислам дека треба многу да ти фали во главата.

Ladies and gents, еве како се станува глупа и крајно незаинтересирана личност за себеизградување како индивидуа.
Се почнува со нечитање на книги од мала возраст.
Се извинувам вака што сум груб, но да не читаш една од најдобрите книги во детството која е широко прифатена од многу генерации, мислам дека треба многу да ти фали во главата.
Оф-топик: Ве молам помагајте!! Не прочитав многу од книгите што ги обработувавме во школо, си ги најдов прераскажани и не се замарав. МИ ФАЛИ ЛИ НЕШТО ВО ГЛАВАВА? Да идам да се проверам и да разговарам ли со психијатар?? :facepalm: Не знам на кого му фали нешто во случајов другар?! Ако некој не се замара со одредени работи во животот не значи дека му фали нешто. Можеби не прочитав некои си романчиња од основно и средно, ама затоа имам прочитано милион книги за претприемништво, интернет маркетинг, психолошки науки, разни откритија и книги за надоградување на знаење и градење на цврст карактер. Многу книги од кои имало што да научам и знам во животов... Работи кои за тебе се очигледно небитни. Извини, јас те почитувам за тоа што ти ги имаш прочитано тие книги, еве јас ги имам овие... Сега тебе ти фали ли нешто ако еве да речеме не си прочитал ништо за Интернет Маркетинг? НЕ, и двајцата сме луѓе со различни интереси, тоа не значи дека едниот од нас е забеган :)

Оф-топик: Ве молам помагајте!! Не прочитав многу од книгите што ги обработувавме во школо, си ги најдов прераскажани и не се замарав. МИ ФАЛИ ЛИ НЕШТО ВО ГЛАВАВА? Да идам да се проверам и да разговарам ли со психијатар?? :facepalm: Не знам на кого му фали нешто во случајов другар?! Ако некој не се замара со одредени работи во животот не значи дека му фали нешто. Можеби не прочитав некои си романчиња од основно и средно, ама затоа имам прочитано милион книги за претприемништво, интернет маркетинг, психолошки науки, разни откритија и книги за надоградување на знаење и градење на цврст карактер. Многу книги од кои имало што да научам и знам во животов... Работи кои за тебе се очигледно небитни. Извини, јас те почитувам за тоа што ти ги имаш прочитано тие книги, еве јас ги имам овие... Сега тебе ти фали ли нешто ако еве да речеме не си прочитал ништо за Интернет Маркетинг? НЕ, и двајцата сме луѓе со различни интереси, тоа не значи дека едниот од нас е забеган :)
Се гледа колку си читал, неписмен еден. Интернет Маркетинг! Ти Германец да не си, случајно? Нема до толку глупав Шваба, да се фали наоколу дека читал Интернет маркетинг :tapp: И, што точно ти значи многу книги? Си читал ти Вест во ВЦ, ебате. Па уште, читал книги за надоградување на знаење (?!?) и градење ( на - нема потреба да стои овде ) цврст карактер. Ти преку книги "зацврстуваш" карактер? :pos:

И после ќе се чудиме:
- зошто од Македонија нема научник од светски ранг
- зошто на интернет НЕМА ниедна македонска книга, од македонски автор
- зошто во Македонија зборовите како: глупав, идиот, будала, неписмен, необразован... имаат исто значење
- допиши по желба!

Чисто информативно: психијатар баш го боли какви книги си читал (или не). А слободно можеш и кај него да појдеш. Чисто да испиете по едно кафе, ако ништо друго.

Многу се нервирам кога ќе слушнам ваков муабет. Јас не читам глупави романчиња со бла бла глупави приказни и лигавења, јас читам сериозни книги за себеспознавање, градење карактер, живеење перфектен и исполнет живот...:shook:.

Книги како тие на Коељо, Шарма, Ошо и сите други кои ги откриваат тајните на животот и те "учат" како правилно да живееш може секој да ти напише. Дај му само доволно време и агресивна маркетинг кампања и БУМ, добиваш бестселер. Сите тие "писатели" имаат само една цел - профит и популарност. Ништо друго.

А, може ли секој да напише нешто макар и блиску до Брехт, Достоевски, Орвел....? И сам мислам дека го знаеш одговорот :).

Ваквото читање, како твоето, мене ми е исто како да гледаш само блокбастери од типот Авенџерс и Брзи и бесни и тие за тебе да бидат врв на целата светска кинематографија.

Јaс пa мислев чoвекoв трoлa, oн дa ти бил мртoв сериoзен. :(

Се гледа колку си читал, неписмен еден. Интернет Маркетинг! Ти Германец да не си, случајно? Нема до толку глупав Шваба, да се фали наоколу дека читал Интернет маркетинг :tapp: И, што точно ти значи многу книги? Си читал ти Вест во ВЦ, ебате. Па уште, читал книги за надоградување на знаење (?!?) и градење ( на - нема потреба да стои овде ) цврст карактер. Ти преку книги "зацврстуваш" карактер? :pos:

И после ќе се чудиме:
- зошто од Македонија нема научник од светски ранг
- зошто на интернет НЕМА ниедна македонска книга, од македонски автор
- зошто во Македонија зборовите како: глупав, идиот, будала, неписмен, необразован... имаат исто значење
- допиши по желба!

Чисто информативно: психијатар баш го боли какви книги си читал (или не). А слободно можеш и кај него да појдеш. Чисто да испиете по едно кафе, ако ништо друго.
Ех мојата чудесна земја. Такви сте сите. Најпаметни сте, нема човек што може вас да ви го каже своето мислење, а вие да не исконтрирате. Не постои таква можност. Не може ти да не си во право. Оти ако не си ти во право тогаш тоа автоматски за тебе значи дека не си најпаметен... Сите царувате тука и се однесувате како да сте натпросечно интелегентни генијалци.. Леле чекај, па како може ти да не си најпаметен, најобразован, најсовремен, најинтересен? Тоа е голема загуба, битно е да оставиш слика пред луѓето дека знаеш се, тоа е права личност, тој што знае се е цар.. Дали сум напишал со голема или мала буква, веројатно било пропуст, среќен сум што сум писмен и знам доволно колку што ми треба во Македонија за разлика од дел од нашата популација која не знае ниту да чита и пишува. Само проблемот со вас е што ја барате иглата во сеното за да се нафрлите на некој и да му кажете некој епитет за да се издигнете над него. Е тука е проблемот, што ти овде напиша нешто за да излезеш најпаметен, а јас напишав нешто сосем грешно за кое никаде не одреков дека сум згрешил. Само тоа не ме прави прост или неписмен, имам право да си го кажам мислењето, имаш право да ме поправиш, не и да ме вреѓаш. Што сум прочитал мое си е. Начинот на живот, размислувањата и многу други работи ни се поинакви, не може сите да бидеме исти. Само немаш право да вреѓаш :) Еве искрено, за мислењето твое околу моето образование, прочитани книги или самиот мој карактер од дното на душата можам да кажам: "МЕ ЗАБОЛЕ СТАПОВ ТИ ШТО МИСЛИШ". Си живеам за себе и не ми е битно мислењето на никој, дури и кога ќе ме навредат, ама баш воопшто не ми е битно. Влегува од лево уво, излегува од десно. Така се научив самиот и така ми е убаво. Ти го прифаќам мислењето, добро. Прост сум и неписмен и необразован. Не одрекувам еве ти така велиш, значи мора да е така.. Како и да било или не, јас не се замарам и нема да се замарам :)

@Тоде Гранката знаеш колку грешки има во напишаново? Не знам сѐ, ама знам повеќе од мнозинството што секаде се фали дека "чита". Читање стручна (?) литература и читање лектири, романи, раскази и поезија не е исто! Нашиот систем на образование не е сјаен, ама биди сигурен дека не читаат жолт печат на часовите по мак. јазик. Барем не читаа во 90тите. Сега не знам.

@Тоде Гранката знаеш колку грешки има во напишаново? Не знам сѐ, ама знам повеќе од мнозинството што секаде се фали дека "чита". Читање стручна (?) литература и читање лектири, романи, раскази и поезија не е исто! Нашиот систем на образование не е сјаен, ама биди сигурен дека не читаат жолт печат на часовите по мак. јазик. Барем не читаа во 90тите. Сега не знам.
Јас не читав, признавам... Никогаш не се замарав со книгите во школо и општо со наставата.. Се што научив е надвор од настава.... Не затоа што не ме интересира литература, едноставно нешто друго ме влечело повеќе..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom