Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Тогаш кажи си - Гледано од страна на Мики или од наша страна, а не гледано "од страна".
Еј, сериoзнo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тогаш кажи си - Гледано од страна на Мики или од наша страна, а не гледано "од страна".
Не бе, на заебанција.Еј, сериoзнo?
правам разлика....затоа и пишав дека насловот е несоодветен...поимоит монах е широк поим....може да биде христијански, муслимански, будистички, шинтоистички, хинду итн.....Напрај разлика меѓу православен монах од Света Гора и монах-убиец од храмот Шаолин.
Јок, за таа работа не. Само за пиво сум од “ваша“ што и да значи (за тебе) тоа ваше....Ех сеa aдмини петицијa. Ти си нaшиoт чoвек![]()
Оди со “функцијата“п.с. мнoгу сериoзнo ми делувaш, кaкo зa вaкoв пoдфoрум
Кои се тие “останати“ а кои се тие “неостанатите“? Останти од што?Сите oстaнaти.
Да мислам дека до тој степен го уважуваат тоа ама да знаеш дека не сите будистички монаси тренираат боречки вештини мислам дека зошто сите немале потреба. Во Индија мислам дека не тренираат ништо такво, Јапонија исто така не ми се верува да тренираат монасите, Кина ја кажавме а во Тибет само чуварите на храмовите смеат да тренираат и тоа само Џудо и мислам техники со стап. Они и на самоодбраната имаат други перцепции.Традиција (!) на способност за убивање со голи раце?...
Ако увежбувањето боречко-убиствени вештини не е практикувано од потреба, мислиш дека традицијата е доволна причина да се биде живо оружје?
Да, е навредливо. .
Не играј кинески РПГ игри за да немаш вакви заблуди.Напрај разлика меѓу православен монах од Света Гора и монах-убиец од храмот Шаолин.
Прелажани и заблудени не можам да просветлувам. А ти ептен далеку си од вистината. Твоето (а и било чие) верување, не значи дека е вистина. Кога ќе ја знаеш вистината, тогаш можеш да мрчиш. Дотогаш почитувај ги и другите кои веруваат во нешто друго или пак не веруваат.Шо е навредливо у посочувањето на вистинските состојби?
Вистината?
Дај просветли ме...
Не играј кинески РПГ игри за да немаш вакви заблуди.
Military order (monastic society)
Твоето (а и било чие) верување, не значи дека е вистина.
Често вака сам на себе си зборуваш?Вистината веќе е откриена, а то шо не дошла до тебе, веруј, то е само твој проблем.
Често вака сам на себе си зборуваш?
Тебе не ти е откриена и ти не ја знаеш. Твој проблем е што ти си заблуден дека ја знаеш вистината. Тоа што некоја лага ти ја сметаш за вистина, не ги засега другите.ината веќе е откриена, а то шо не дошла до тебе, веруј, то е само твој проблем.
Ти и очигледноста сте два различни светови.Појќе е од очигледно (за кого како нели...) дека после цитираниот допис, следува мој коментар, што значи дека некому му се обраќам, а не на самиот себе.
Тебе не ти е откриена и ти не ја знаеш. Твој проблем е што ти си заблуден дека ја знаеш вистината. Тоа што некоја лага ти ја сметаш за вистина, не ги засега другите.
Ти и очигледноста сте два различни светови.