Нов трет мобилен оператор?

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
znaci 99% potvrdeno lycamobile ke bide 3 MVNO operator vo makedonija

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=7077FC82A9848C43B9CF83782F4773C8
pretpostavuvam- deka poradi toa se pokacuvaat cenite na pretplatite na telekom i na onevip- mal prostor za manevri ke ima- nesto slicno na dzabest e sega vo post pejd segmentot....tuka ke bidat 5/10 % mozi poeftini, nisto povejke ....

Последно уредено:
znaci 99% potvrdeno lycamobile ke bide 3 MVNO operator vo makedonija

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=7077FC82A9848C43B9CF83782F4773C8
pretpostavuvam- deka poradi toa se pokacuvaat cenite na pretplatite na telekom i na onevip- mal prostor za manevri ke ima- nesto slicno na dzabest e sega vo post pejd segmentot....tuka ke bidat 5/10 % mozi poeftini, nisto povejke ....
Не можеш да го споредуваш ЏаБест со виртуелен оператор бидејќи не е. Тоа е само име на при-пејд услугата од One.

Не можеш да го споредуваш ЏаБест со виртуелен оператор бидејќи не е. Тоа е само име на при-пејд услугата од One.
batko..... neme svati- mislev mozi kako dzabest da bide vo pripejd-nikade ne pisav deka dzabest e mvno !znam sto e dzabest-

Lycamobile офицјално

Attachments

• Lyca.JPG
    Lyca.JPG
    42,8 KB · Прегледи: 56
Lycamobile офицјално
Ајде да видиме што ќе понуди, но искрено, со два моќни играчи (Дојче телеком и Телеком Австрија), тешко дека ќе успее нешто да промени овде.

Ајде да видиме што ќе понуди, но искрено, со два моќни играчи (Дојче телеком и Телеком Австрија), тешко дека ќе успее нешто да промени овде.
Уште во првиот пост пишува што обично понуди Lycamobile:
Полека почнува да циркулира името на Lycamobile компанијата, која има веќе стекнато големо искуство на обезбедување на услуги како виртуелен мобилен оператор, поврзувајќи ги корисниците со евтини меѓународни телефонски повици на европскиот континент.
Јас ништо повеќе не очекувам од горенапишаното, а од евтини мобилни меѓународни повици немам потреба.

Уште во првиот пост пишува што обично понуди Lycamobile:

Јас ништо повеќе не очекувам од горенапишаното, а од евтини мобилни меѓународни повици немам потреба.
Да, од ова можеби фирмите да профитираат само во однос на меѓународни разговори, но не и секој обичен корисник. Евентуално ако понуди некои подобри пакетчиња со разговори, смс и интернет, малку поголеми односно поразлични од овие на Vip и Телеком, па нешто да им земе од колачот, но познавајќи ја моменталната ситуација во земјава, изгледа и нема да биде толку сјајно нивното работење.

Ako Albafone sto bese samo za 25 % od graganite uspea da zeme 2.5 % od pazarot togas Lyca Mobile za site gragani x4 = 10 % od pazarot za 2 godini

Ako Albafone sto bese samo za 25 % od graganite uspea da zeme 2.5 % od pazarot togas Lyca Mobile za site gragani x4 = 10 % od pazarot za 2 godini
Znaci kako i sto komentiravme pred nekolku meseci,naskoro kese oficijalizira i Lycamobile prviot vistinski Mvno-no sto bi dobile od toa pokraj jakiot DUOPOL- koj sto gi izdirigira cenite i gi krena pretplatite.... koi sto bea Okulu 500den, sega se 699,i kako ovoj sega 3ti operator pa i + virtuelen sto keja koristi losata mreza od Vip- kako ke konkurira na pazarot.... ? ? ?
10 % da zemat od pazarot za 2 god, toa ke bide vistinska bomba..... moja pretpostavka bi bilo vaka sega korisnicite site se ukluceni vo paketi koj magenta, koj kombo, i imaat 24m, dogovori
E sega Lycamobile, da ponudi max 500den pretplata da receme bez dogovor, mesec za mesec a vo toa da imas 1000min,kon site mrezi 500sms kon site i 3~5 gb internet. pa da ima prostor za razmisluvajne .....
no seto toa znak prasalnik ..

Можеби не е за овој Lycamobile, но искрено мислам дека треба еден оператор по примерот на тој од Хрватска, bonbon каде што ти сам си комбинираш пакети за разговори, SMS и интернет, притоа не плаќаш еден куп додатни работи што се вообичаени кај мрежните оператори, но и плус нема договорни обврски. Е сега за цените не можам да кажам, бидејќи слабо ми оди математиката во однос на хрватската Куна: http://www.bonbon.hr/ponuda/na-bonove/paketi но за тоа секој месец да можеш да си го менуваш и комбинираш сам пакетот, мислам дека е супер оператор, притоа заборавив да напоменам, исто така е виртуелен. Дури кај овие можеш и некоја од услугите воопшто да не ја вклучиш во месецот, на пример овој месец нема да ми требаат SMS пораките, наредниот нема да ми треба GB интернет и слично, што мислам дека е ептен добро.

Кога сме веќе кај Хрватска и самите корисници да комбинираат, ќе го споменам и DVB-T2 операторот (ајде да речеме хрватскиот БумТВ): http://www.evotv.hr/buketi .
Самиот одбираш за одредена цена пакет на канали и си ги менуваш. Плус година дена имаш бесплатно HBO пакет, а да не заборавам да напоменам дека исто така немаш договорна обврска од 2 години. За изборот на каналите нема да коментирам, но горе-доле е солиден.

Можеби не е за овој Lycamobile, но искрено мислам дека треба еден оператор по примерот на тој од Хрватска, bonbon каде што ти сам си комбинираш пакети за разговори, SMS и интернет, притоа не плаќаш еден куп додатни работи што се вообичаени кај мрежните оператори, но и плус нема договорни обврски. Е сега за цените не можам да кажам, бидејќи слабо ми оди математиката во однос на хрватската Куна: http://www.bonbon.hr/ponuda/na-bonove/paketi но за тоа секој месец да можеш да си го менуваш и комбинираш сам пакетот, мислам дека е супер оператор, притоа заборавив да напоменам, исто така е виртуелен. Дури кај овие можеш и некоја од услугите воопшто да не ја вклучиш во месецот, на пример овој месец нема да ми требаат SMS пораките, наредниот нема да ми треба GB интернет и слично, што мислам дека е ептен добро.

Кога сме веќе кај Хрватска и самите корисници да комбинираат, ќе го споменам и DVB-T2 операторот (ајде да речеме хрватскиот БумТВ): http://www.evotv.hr/buketi .
Самиот одбираш за одредена цена пакет на канали и си ги менуваш. Плус година дена имаш бесплатно HBO пакет, а да не заборавам да напоменам дека исто така немаш договорна обврска од 2 години. За изборот на каналите нема да коментирам, но горе-доле е солиден.
bonbon sie odlicen go koristev 2010-6~7 meseci dodeka bev vo HR, inaku ovoj paket od 35kn= okulu 280denari, e odlicen so 1000min, kon bonbon,1000min kon drugi mrezi,2000sms i 3 gb internet cenata e poveke od odlicna.....inaku za infoo, ja koristi mrezata na HR,Telekom odnosno t-home.

bonbon sie odlicen go koristev 2010-6~7 meseci dodeka bev vo HR, inaku ovoj paket od 35kn= okulu 280denari, e odlicen so 1000min, kon bonbon,1000min kon drugi mrezi,2000sms i 3 gb internet cenata e poveke od odlicna.....inaku za infoo, ja koristi mrezata na HR,Telekom odnosno t-home.
Да, на нивниот Телеком (HT) ја користат мрежата, така што тоа не би било проблем. За разлика од нив, кај нас, нашиот виртуелен оператор ќе ја користи мрежата од one.Vip, па останува да видиме како ќе биде, бидејќи работат на целосно нова мрежа што ја градат, а до крајот на годината би требало да биде готова. Наводно има многу големи подобрувања во однос на 3G/4G, но јас не чувствувам некоја разлика во Скопје (за во другите градови не знам).

Трет играч нема да има долго време. Иако дуопол е лошо за мене Оне беа лошо.... Јас ги користамама мрежата крш. Вака ако ме дерат бар мрежа да имам
Eпа сега е крш затоа што си на мрежа на вип.

http://www.lycamobile.com/coming-soon-macedonia

Lycamobile is coming soon to Macedonia, bringing its unbeatable low-cost national and international calls, texts and data. Lycamobile will connect Macedonian communities all around the world.

The world’s biggest international mobile virtual network operator (MVNO), will launch Macedonia as its 21st country in its international network.
...

http://www.lycamobile.com/coming-soon-macedonia

Lycamobile is coming soon to Macedonia, bringing its unbeatable low-cost national and international calls, texts and data. Lycamobile will connect Macedonian communities all around the world.

The world’s biggest international mobile virtual network operator (MVNO), will launch Macedonia as its 21st country in its international network.
...
Ima nekoj blanko infoo, sto prefiks ke koristat ? 07. ? 074 ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom