MotoGP - sezona 2016 (ANKETA)

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион за оваа година ќе биде...

• Andrea Dovizioso

Гласови: 0 0,0%
  • Andrea Iannone

• Hector Barbera

• Loris Baz

• Danilo Petrucci

• Scott Redding

• Alex de Angelis

• Stefan Bradl

• Alvaro Bautista

• Maverick Vinales

• Aleix Espargaro

• Dani Pedrosa

• Cal Crutchlow

• Bradley Smith

• Pol Espargaro

• Eugene Laverty

• Yonny Hernandez

• Jack Miller

• Esteve Rabat

• Вкупно гласачи
    17
  • Гласањето е завршено на .
Јаноне го скршил третиот пршлен од кичмата, и неговиот настап е неизвесен(тој сака, а докторите велат-не)

Стонеррр?!?!?!
Роси после вториот слободен трениг изјавил дека се побрзи на пониските температури,ке биде ова доста тежок викенд.:semolam:

Дорна уште еднаш покажа дека се тешки ропаци зборам за Силверстон,некои возачи се казнуваат за 10 цм возење надвор од патеката,а овој циганот шпански 3 пати ја кратеше патеката,и на крај ништо.Најголема среќа има од цел грид, ко у гз да е правен,само на слободни тренинзи паѓа.Како и да е има уште многу да се вози до крај,јас мислам дека нема да ја освои титулата,ќе се искрши на некоја од следните трки.
ForzaVale46!!!

Трката за титулата мислам дека е завршена, затоа што Маркез вози многу паметно. Не форсира да биде прв-втор, не ризикува да падне, 3-4 завршува, и лапа бодови. Има доста голема разлика 40+, така да, доволно е само да биде 3-5то место, што за него е доста лесно. Роси форсира, ама ете не може да победи... 2-3то место нонстоп.

Ја гледав до пола трката и видов Педрсоа 4ти беше и бајаги позади Роси и си велам или Роси тепа или Лоренцо, кога гледам после оп Педроса прв шо се деси. :confused:

Ја гледав до пола трката и видов Педрсоа 4ти беше и бајаги позади Роси и си велам или Роси тепа или Лоренцо, кога гледам после оп Педроса прв шо се деси. :confused:

Педроса денес збесна... :D Едно време беше таму 6-7мо место, и после тоа здиве. Штом го помина Маркез, се доближи до Лоренцо, јасно ми беше дека ќе го помине и Роси.. по 0.300 кратеше на круг..

Роси, Лоренцо, Маркез, сите имаа предна медиум гума, а Маркез имаше предна софт... затоа беше најбрз во втората половина на трката. :D Софт е најбрза гума, најдобро лепи и држи, ама и најбрзо се троши. Тоа е тоа, ризик, тактика.. ваљда у право сум, не трескам глупости. :)

Еве ја софт гумата на Ианоне, на претходната трка мислам беше ова... ја изеде, едвај заврши.

kfcpjc7hcsgx.jpg

На почетокот и Довициозо агресивно тргна со неколку претекнувања и потези, ама кратко траеше.

Мислам дека Маркез имаше хард напред, а не софт

Педроса денес збесна... :D Едно време беше таму 6-7мо место, и после тоа здиве. Штом го помина Маркез, се доближи до Лоренцо, јасно ми беше дека ќе го помине и Роси.. по 0.300 кратеше на круг..

Роси, Лоренцо, Маркез, сите имаа предна медиум гума, а Маркез имаше предна софт... затоа беше најбрз во втората половина на трката. :D Софт е најбрза гума, најдобро лепи и држи, ама и најбрзо се троши. Тоа е тоа, ризик, тактика.. ваљда у право сум, не трескам глупости. :)

Еве ја софт гумата на Ианоне, на претходната трка мислам беше ова... ја изеде, едвај заврши.

kfcpjc7hcsgx.jpg

На почетокот и Довициозо агресивно тргна со неколку претекнувања и потези, ама кратко траеше.
Требаше вака и на претходните трки да вози и ќе беше пред Маркез, а се слагам со тоа дека Маркез претпазливо вози и гледа да е само да е позади Роси 1-2 места само разлика и затоа тешко ќе му биде на Роси за титула али тоа е.[DOUBLEPOST=1473616406][/DOUBLEPOST]

kfcpjc7hcsgx.jpg

Требаше вака и на претходните трки да вози и ќе беше пред Маркез, а се слагам со тоа дека Маркез претпазливо вози и гледа да е само да е позади Роси 1-2 места само разлика и затоа тешко ќе му биде на Роси за титула али тоа е.

Оваа стаза се однесуваше необично врз гумите. вероватно е до температурата на асфалтот. Кога требаше на средината на трката тие со помеки гуми да почнат да губат , а тие со хард да добиваат на време, се случи обратното.

Маркез со хардот почна да забавува, а Педроса со софтот да забрзува.

По мое мислење падна температурата на асфалтот, и така потврдите гуми станаа ``попластични``.

Нема друго објаснување за овој феномен

Има шанси Роси да има 3/3 во Шпанија? Оваа сезона победи и во Херез и Каталуња,следи Арагон..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom