88ми американски филмски награди (Оскари 2015, 28 Февруари)

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е вашиот фаворит?

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Стварно доста неодлучна година за најдобар филм, Room / Revenant / Spotlight според мене се најзаслужни.

Иако некако подраго би ми било Ињариту да си остане со Birdman како Оскар, а овде да ги земе наградите за кинематографија, шминка, главна улога, etc. Од овие другите два сеедно ми е кој ќе добие :) и двата одлични!

Slumdog Millionaire? :icon_lol::icon_mrgr:

Наместо да се жалат дека се номинирани глупи филмови, тие види ги што прават.
12 години роб филмот доби оскар затоа што беше црнечки филм и ништо друго, е тоа е расизам спрема белата раса.

И кој е тој Вил Смит да бојкотира бе, дури смешно е :pos:

toa e rasizam sprema samite sebe...smesni se

И тоа како. Whiplash, Birdman :love:, Imitation game, The Grand Budapest Hotel. На негледано зборам, ама Spotlight,Room i Broclkyn и Big Short ич не ми се привлечни за гледање, Bridge of spies- просечен, Martian го кажавте дека бил просечен и Мад Макс одлична акција. Ко ќе ги изгледам може ќе сменам мислење за некои, али на прв поглед лоша оскаровска година. :)

Јаките филмови, Birdman и Grand Budapest Hotel најнесмешен и најмртов филм у историја. :kafence:
Martian за него е Кум. :misticen:

Јаките филмови, Birdman и Grand Budapest Hotel најнесмешен и најмртов филм у историја. :kafence:
Martian за него е Кум. :misticen:
Разбирам за GBH да кењаш. Вес ти е човек што или го обожаваш или го хејташ, али за Birdman бе?Ако не си го разумел, нико ти није крив. Ој лај на друго место. Birdman ти е филмиште што како што ти кажа и Џимеј ќе влезе во учебниците на филмските академии за тоа како се снима филм.

Само што дојдов од кино. Ревенант филмчиште! Кадрите беа ремек дело, башка скоро цел е снимен на природна светлина. Музиката дрмаше на моменти, приказната доста солидна иако малце нашминкана од вистинската приказна. Ги изгледав сите номинирани за најдобар филм и дефинитивно Ревенант ми е број 1. Must watch е во кино.

Само што дојдов од кино. Ревенант филмчиште! Кадрите беа ремек дело, башка скоро цел е снимен на природна светлина. Музиката дрмаше на моменти, приказната доста солидна иако малце нашминкана од вистинската приказна. Ги изгледав сите номинирани за најдобар филм и дефинитивно Ревенант ми е број 1. Must watch е во кино.
DECKO MN SE FALIS POLEKA MNALCE

Разбирам за GBH да кењаш. Вес ти е човек што или го обожаваш или го хејташ, али за Birdman бе?Ако не си го разумел, нико ти није крив. Ој лај на друго место. Birdman ти е филмиште што како што ти кажа и Џимеј ќе влезе во учебниците на филмските академии за тоа како се снима филм.
Апсолутно.

Од коа The Hurt Locker комедијата освои, и Арго имаше аргументи за заслужен оскар. :toe:
Ако освои годинава Spotlight, мојата борба во одбрана на делото наречено Хрт Локер ќе има аргументи од типот - чим Спотлајт зеде, зошто да не Хрт Локер кога е 5 пати подобар :icon_mrgr:
Тешка е форумската борба ама ќе издржам, еве веќе неколку години траам. :icon_mrgr:

Ако освои годинава Spotlight, мојата борба во одбрана на делото наречено Хрт Локер ќе има аргументи од типот - чим Спотлајт зеде, зошто да не Хрт Локер кога е 5 пати подобар :icon_mrgr:
Тешка е форумската борба ама ќе издржам, еве веќе неколку години траам. :icon_mrgr:
Значи за Spotlight навиваш?

Јас мислам дека Spotlight сепак ќе извиси на крај. Од лани ова време се збори за филмот дека е можен освојувач на Оскар, од пред неколку месеци цело време е frontrunner, и на крај ќе изгуби од Revenant. И ќе ми биде мило ако се случи тоа!

Значи за Spotlight навиваш?

Јас мислам дека Spotlight сепак ќе извиси на крај. Од лани ова време се збори за филмот дека е можен освојувач на Оскар, од пред неколку месеци цело време е frontrunner, и на крај ќе изгуби од Revenant. И ќе ми биде мило ако се случи тоа!
Се надевам дека нема да земе ништо на оскарите... :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom