Финансиската конструкција на Исус и апостолите

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Е па мкд владе, е па токму таму е одговоро на прашањето до темава.

Аааааа, се чини дека си се упрпал од можноста сам да го најш одговоро, не?...Оти, ако седниш да читаш, ќе мораш да го напниш тоа меѓу ушите, а што е уше полошо, можи да ти се случи и да поверуваш (во Бога), оти Писмото никого не остава рамнодушен, сем онија кои се одлепени од реалноста па им омилело фантазирањето и безделничењето и чекањето „некој друг„ нешто да им напрајт и да им одговорит.

Ај пробај да читниш...:sneaky:
Гледам ти се прероди.
Инаку писмото не остава рамнодушен човек со низок морал и свое јас, човек на кој во животот му треба некоја виша сила која ке го води како мало дете пошто тој сам не е способен за такво нешто.
Така да фала за советот, сепак писмото ти го оставам тебе и на таквите како тебе кои имаат потреба од него. Барајте си вие таму одговори кои ви се потребни за да функционирате. Мене ништо не ми менува дали Исус бил сиромав, богат, крадец ,надрилекар или манипулан. За бог сигурно не бил пошто такво нешто нема, немало нити ке има. Бог постои во она што го имате помеѓу вашите уши а би требало да биди мозок.

Се лажеш: нит ме знаеш, нит ме познаваш...

Ама страво од читање на Писмото ти го глеам од пред мониторов...:sneaky:
Mики ја го читав писмото појќе од дедо Стефан и џаба, не ме убеди ама баш ич

Се лажеш: нит ме знаеш, нит ме познаваш...

Ама страво од читање на Писмото ти го глеам од пред мониторов...:sneaky:
Чим гледаш толку преку монитори да кажи шо боја ми се пожамите.

Чим гледаш толку преку монитори да кажи шо боја ми се пожамите.

„Пожамите„?...o_O

Појма неам шо боја са, плус, не праам муабет за твојте пижами, туку за страво твој.

Последно уредено:
То значит дека не ќе проблемо у Писмото...:icon_lol:
кој рече дека има проблем, ако ти читаш Хари потер и не поверуваш дека стварно има такви маѓепсници и чуда и зверки опишани то не е значи дека книгата не е забавна[DOUBLEPOST=1455833772][/DOUBLEPOST]
Ах Летчо, слабо е тоа. За почеток прочитај го Толкувањето на Четирите Евангелија.

А шо му фали така на евангелијата?
Не ги бива без толкувања? имаат некаква мана или фалинка?

Ти рече: ем си го читал, ем ти било се‘ едно.
Зато и ти вела: не ќе е проблемо у Писмото.
Мики а оти седнал и пишел некој толкувања на евангелија ако не било проблем у нив?
Изгледа бајаги раширен проблем е шом имало потреба да се толкува секој збор нејзин и то пред колку века? и стално да се повикувате на толкувањата а не на евангелијата

Мики а оти седнал и пишел некој толкувања на евангелија ако не било проблем у нив?
Изгледа бајаги раширен проблем е шом имало потреба да се толкува секој збор нејзин и то пред колку века? и стално да се повикувате на толкувањата а не на евангелијата

Let3,

еве, ти си ни жив пример што испаѓа кога на чоека ќе му текнит да читат и да не разбират шо прочитал па токму на таквите и ради таквите (ни) требаат Светиите, како единствени доверливи толкувачи на Писмото...

Let3,

еве, ти си ни жив пример што испаѓа кога на чоека ќе му текнит да читат и да не разбират шо прочитал па токму на таквите и ради таквите (ни) требаат Светиите, како единствени доверливи толкувачи на Писмото...
ради мене светите пред неколку века седнале и секој збор од писмото го испроанализирале и истолкувале??

и пак џабе.

Мики имаш ли ти некое толкување на толкувањето на евангелијата, можи то ќе помогне??

ради мене светите пред неколку века седнале и секој збор од писмото го испроанализирале и истолкувале??

Пак си ласкаш...Море, не е убо то ласкајнето.[DOUBLEPOST=1455834695][/DOUBLEPOST]
Мики имаш ли ти некое толкување на толкувањето на евангелијата, можи то ќе помогне??

А бе има, како немало...Ето, токму ради тебе, ќе напрајме најново, допунето и тазе отпечатено толкување на евангелијата, доспапно у хард-копија и дигитално за даунлоад...

Пак си ласкаш...Море, не е убо то ласкајнето.
остај ти то, него која корист е од толкувања на евангелија напишани од свети кои не се делотворни?[DOUBLEPOST=1455834948][/DOUBLEPOST]
Пак си ласкаш...Море, не е убо то ласкајнето.[DOUBLEPOST=1455834695][/DOUBLEPOST]

А бе има, како немало...Ето, токму ради тебе, ќе напрајме најново, допунето и тазе отпечатено толкување на евангелијата, доспапно у хард-копија и дигитално за даунлоад...
е ај баш ќе ме израдува, нешо последно време останав без инспирација за читање, вртам дома низ рафтови и некако не можам да погодам тема и наслов

остај ти то, него која корист е од толкувања на евангелија напишани од свети кои не се делотворни?[DOUBLEPOST=1455834948][/DOUBLEPOST]
е ај баш ќе ме израдува, нешо последно време останав без инспирација за читање, вртам дома низ рафтови и некако не можам да погодам тема и наслов

Више ти одговорив: пак ли требит?...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom