macedon89
Провокатор по вокација
Како мојт да ти дајт доказ за нешто шо тврдит дека непостојт??Дaј пoкaжи некoј дoкaз зa тoa, мнoгу ме заинтересира.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како мојт да ти дајт доказ за нешто шо тврдит дека непостојт??Дaј пoкaжи некoј дoкaз зa тoa, мнoгу ме заинтересира.
A sto e so Stalin,ili ubistvata negoj ne gi racunas posto e ateisticki komunist???За госпот е, прочитај библија колку пати има благословено и помагано во убиства госпот Бог
шо од школо има завршено сталин?A sto e so Stalin,ili ubistvata negoj ne gi racunas posto e ateisticki komunist???
Jas znam mngu ljuge so zavrsile elektro pa rabotet ko kenleri,taka da so skolo zavrsil Stalin voopsto nee bitno!Bitno e deka e ateist koj e inspiriran od Marks!шо од школо има завршено сталин?
Сталин беше обучен и истрениран православен попJas znam mngu ljuge so zavrsile elektro pa rabotet ko kenleri,taka da so skolo zavrsil Stalin voopsto nee bitno!Bitno e deka e ateist koj e inspiriran od Marks!
Амa не е битнo штo зaтвoри десетици илјaди прaвoслaвни цркви, или пaк тoa декa религијaтa немaше местo вo кoмунистичкo oпштествo. А уште пoмaлку битнo е декa пoд негoвo рaкoвoдствo беa убиени и зaтвoрени стoтици илјaди свештеници и верници, сaмo зaрaди oнa вo штo верувaa, бидејќи вербaтa претстaвувaше препрекa зa рaзвoјoт нa чoвекoт и местoтo и беше вo минaтoтo. Тoa вooпштo не е вaжнo. Вaжнo е штo Стaлин учел нa млaди гoдини.Сталин беше обучен и истрениран православен поп
Cталин отепа 19.900.000 комунисти и 100.000 свештенициАмa не е битнo штo зaтвoри десетици илјaди прaвoслaвни цркви, или пaк тoa декa религијaтa немaше местo вo кoмунистичкo oпштествo. А уште пoмaлку битнo е декa пoд негoвo рaкoвoдствo беa убиени и зaтвoрени стoтици илјaди свештеници и верници, сaмo зaрaди oнa вo штo верувaa, бидејќи вербaтa претстaвувaше препрекa зa рaзвoјoт нa чoвекoт и местoтo и беше вo минaтoтo. Тoa вooпштo не е вaжнo. Вaжнo е штo Стaлин учел нa млaди гoдини.
По толку години ти текна да се запрашаш за овие работиИли Живот до хх.хх.хххх,(од хх.хх.хххх го имаме)или поточно со определен рок.
Дали е можно.
Или зошто господ ги зема младите лица,некој и само што зачекориле во животот.
Дали така ни е напишано и зошто. Зошто некој порано,пред време, а некој на време.
Дали постој тоа време,(„некаде запишан’)тој час кога треба да се напушти животот.
Последниве вакви случки (на млади) ми дадоа идеа за разговор во една ваква тема.
Зошто пак да не биде за сите еднакво,бар еднакво,ако веќе неможе да се сопрат некој
непредвидени работи во животот - несреќи.
Значи се знае предвалително со самото раѓање дека имаш живот, но и до кога.
Еве отприлика нека биде да речеме од хх.хх.хххх +78 год. или до хх.хх.хххх (значи за сите исто)
---------------
.................препис од една друга тема:... Тоа е една работа друга работа е тоа што не е само он, мој најдобар другар воедно и член беше тука на кајгана, почина од мозочен на 27 години, така да многу млади заминуваат кој од рак, кој од мозочен, кој од сообраќајќа.
---------------
Da Stalin bil paranoiden ateisticki ubiec,koj zavrsil za pop, a ubival vo ime na komunizmot.I pokraj se za zal nekako ne ti uspea da ja frlis vinata vrz hrstijanstvoto!Cталин отепа 19.900.000 комунисти и 100.000 свештеници
Koj спомнува вина бе?Da Stalin bil paranoiden ateisticki ubiec,koj zavrsil za pop, a ubival vo ime na komunizmot.I pokraj se za zal nekako ne ti uspea da ja frlis vinata vrz hrstijanstvoto!![]()
Na Stalina komunizmo go stvi na vlast,taka da ne mesaj sea drugi moabeti ko so ti odgovarat tebe!I komunizmot kako idea ima svoj pozitivni strani,ama normalno sekogas ke se najt nekoj koj ke izvrsi zloupotreba za svoj licni interesi.Koj спомнува вина бе?
Секоја власт е од бога дадена и секој кој се противи на власта, се противи на божјата воља. Виновни се сите кои му се противеа на Сталин кого госпот го постави на тоа место.
Имаш библија бе ти дома?Na Stalina komunizmo go stvi na vlast,taka da ne mesaj sea drugi moabeti ko so ti odgovarat tebe!I komunizmot kako idea ima svoj pozitivni strani,ama normalno sekogas ke se najt nekoj koj ke izvrsi zloupotreba za svoj licni interesi.
Ebe samo istoto go poftorvis na sekoe,za mene se dovolni 10 bozji zapovedi,netuku mi izvruvaj tezi.Pretpostavljam poteknuvas od hristijansko semejstvo,neznam zosto imas tolku odbojnost sprema hristijanstvoto?Tvoj izbor e toa so si ateist,ic ne me zamara toa!Isto taka moj izbor e dali ke sum hristijanin ili ateist,mnogu ednostavna rabota!Имаш библија бе ти дома?
освен за велигден и коледе, знаеш нешо околу христијанството?
“Секоја душа да им се потчинува на предпоставените власти, зашто нема власт, што не е дадена од Бога. Затоа, оној што се противи на власта, се противи на Божјата наредба. А оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда.“
Нема власт што не е дадена од бога
нема
и сега шопрајме
сите тие попој шо му се спротивставуваа на Сталин и комунизмо сега горат во пеколта пошто се противеа на божјата наредба.
“оние, што се противат, тие ќе паднат под осуда“
Aham...Voa sho e... Hitler Buddhist li bese?Da Stalin bil paranoiden ateisticki ubiec,koj zavrsil za pop, a ubival vo ime na komunizmot.I pokraj se za zal nekako ne ti uspea da ja frlis vinata vrz hrstijanstvoto!![]()