Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
PAd8tnX.jpg

yZvZ8fq.jpg

H5dbnE4.jpg

xSUN2VY.jpg

колку е јако ферариво само, како се уклапаат боите, совршено. Прв пат од кога гледам ф1 да ми направи мерак нивниот болид.

Знаев дека добро ке изгледа белата боја нема да дозволат да имаат тапа дизајн во сезона кога се надеваат дека ке биднат компететивни на Мерцедес :D

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

ФЕРАРИ СФ16-Х - ПЕРФЕКТЕН БОЛИД

Скратен нос, заострен задeн крај и интригантна црвено-бела боја се карактеристиките на новиот 2016 болид на Ферари, со ознака SF16-H. Буквата Х во името се однесува на хибридната ПЕ, која влегува во својата трета сезона во Формула 1 Шампионатот. (ХД Фотки)

Вилијамсот ми изгледа со многу мали промени, баш се прашувам дали ќе успеат пак да го земат третото место во конструктори.
А кај Ферарито многу промени, се гледа дека работеле многу во Маранело. Ај можда ќе ја бидне годинава.
Задниот дел изгледа многу јако.
CbmGebKUkAQnPFr.jpg

Вилијамсот ми изгледа со многу мали промени, баш се прашувам дали ќе успеат пак да го земат третото место во конструктори.
А кај Ферарито многу промени, се гледа дека работеле многу во Маранело. Ај можда ќе ја бидне годинава.
CbmGebKUkAQnPFr.jpg
Како и што рекоа, задниот дел доста потесен. Се зависи од целокупната ПЕ, ако е моќна, големи им се шансите за титулата.

CbmGebKUkAQnPFr.jpg
Picture is NSFW +18 only :D

така ти се чини пошто дизајнот е ист, но не значи дека и болидот е

така ти се чини пошто дизајнот е ист, но не значи дека и болидот е
Да.
Еве подобра слика, се приметуваат доста промени. Но пак изгледа малце конзервативно за разлика од другите.
CbkWM4_UcAA84em.png

Ферарито изгледа далеку позлобно и "диво" Вилијамсот некако избалансирано делува смирено .. но ке има Мерцедес ПЕ .. кога беше првата трка ?

ПРВИ ФОТОГРАФИИ МЕКЛАРЕН - МП4-31 - ВПЕЧАТЛИВ И ИНОВАТИВЕН

Новиот МП4-31 е втор болид по воспоставувањето на соработката помеѓу двата мотоспорт гиганти Мекларен Ф1 и Хонда. Шасијата на 2016 болидот е дизајн на британскиот тим, додека за продвижување е задолжена Јапонската технологија на Хонда, која ја разви ПЕ РА616Х исклучиво за овој тим.

Според инженерите на Мекларен иако имаме континуитет во техничките прописи на Формула 1 шампионатот, новиот 2016 болидот вклучува значителен број на нови иновации, како и усовршување на концептите развивани во минатата сезона. Резултатот е збир на неверојатни аеродинамички решенија, со многу простор за ефикасна интеграција на новата 2016 ПЕ на Хонда.

[DOUBLEPOST=1456051765][/DOUBLEPOST]ПРВИ ФОТОГРАФИИ: МЕРЦЕДЕС W07 - МИНИ РЕВОЛУЦИЈА

Стабилните технички прописи за новата 2016 сезона беа предизвик за нашите инженери да навлезат длабоко низ деловите на W06 и да се пронајдат нови "мини револуции" за 2016 болидот кој ја носи ознаката W07. Нашата цел е добро менаџирање со новите правила при изборот на пневматици, зголемената безбедност околу кокпитот и новиот издувен систем, кој има за цел да ја зголеми гласноста на болидите за претстојната сезона. Ќе настојуваме да ги минимизираме и надминеме сите грешки од минатата и оние кои би се појавиле во новата, рекорно долга сезона. Фокусот на Мерцедес АМГ тимот останува и на горивата и маслата од Петронас, кои ни донесоа значаен напредокот во перформансите.

Интересен заден спојлер на Мекларен доста поразличен од останатите до сега што ги видовме, додека носот на Мерцедес се разликува од останатите интересени решенија ке видиме дали ке вроди со плод кај Мекларенот. А Мерцедес и Ферари различни носови на болидите да видиме чие решение ке е подобро. Ми изгледа дека следува далеку поинтересна сезона од претходната дуели на релација
Мерцедес-Ферари, Вилијамс-Ред Бул, Мекларен-Рено ова е мое мислење а не би ме изненадиле доколку Мерцедес и Ферари одскокнат малце, патем очекувано е тоа но затоа би ималее рамноправна борба меѓу останатите четири, сепак сум малце скептичен бидејки мислам дека 1 сезона не е доволна да се развие тип топ ПЕ на Хонда за Мекларен да може да атакува на 3та позиција во конструктори а од друга страна Рено си имаат искуство со произведувањето на ПЕ за Ред Бул, иако имаат договор со РБ за нели да не им даваат второстепени ПЕ мислам дека нема да се компромитираат себе си и да им дадат 100% изедначена ПЕ. Потоа тука ке следуваат Торо Росо Заубер и имам големи надежи во Хас(посебно сум заинтересиран каков ке им е болидот и како ке се покажат на тестирањата).[DOUBLEPOST=1456060086][/DOUBLEPOST]П.С Налетав на видеово, некако не ми звучи толку јако Мерцедесот но сепак мора да се земе во предвид дека не ги исполнуваше брзините до крај

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom