Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова погоре не знам кај се слави и според која вера е.
Водици не е денес. Има време до Водици.
За православните верници не е денес а ни вчера Водици. А ти моеш да извадиш уште колку сакаш календари.
Можат они што сакаат да праат, нивна воља. Ако сакаат сунет нека праат. Ја зборам според Православието.Бугарите се исто така православни но користат "ревидиран" Јулиански календар, затоа се буниш.
П.С. цитирај ме друг пат, ќе ти сечам бркот.
Па јас колку што знам, "ревидиран" Јулиански календар користат "најправославните" земји на Балканот.Можат они што сакаат да праат, нивна воља. Ако сакаат сунет нека праат. Ја зборам според Православието.
ти можеш свашта да знаеш, нема збор.Па јас колку што знам, "ревидиран" Јулиански календар користат "најправославните" земји на Балканот.
Прати ги само коментарите (подолу) на нашите "братја".[DOUBLEPOST=1452253364][/DOUBLEPOST]ЕЕеееј верни другари, песна запејте, мене спомнете
Леле леле ќе се расплакам.Обиколил сум половина свет.
И секогаш ми биле интересни традициите на луѓето.
Затоа претпоставувах дека тука има интелигентни луѓе кои ќе пројават интерес, исто така јас чувствувам огромно љубопитство за народните традиции во Македонија и очекувам позитивни мислења во темата.