Jордановден

• Креатор на темата Креатор на темата jino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 ноември 2013
Мислења
98
Поени од реакции
52
Локација
Софија
Eве како се слави Jордановден во Калофер.
Покажете слики или кажете за интересни религиозни традиции и обичаи во други делови на Македонија ))))))
1452106508_11.jpg

1452103255_IMG_8481m.jpg

1452078144_Horosite.jpg
[DOUBLEPOST=1452233347][/DOUBLEPOST]
1452019552_IMG_2861-2-2.jpg
[DOUBLEPOST=1452233743][/DOUBLEPOST]Коректно е да кажам дека сликите не се мои а на мои колеги фотографи.

Последно уредено:
Nope.

Денес Православната Црква го слави Соборот на Пресвета Богородица.
Ова погоре не знам кај се слави и според која вера е.

Ова погоре не знам кај се слави и според која вера е.

Водици (Богојавление)...

хинт; р. Јордан, св. Јован Крстител, Исус нурка, крштевање, крст, пуштете дете - то, телевизор, бонови и парични награди.

God damn.

Лорде змају втори, Водици не е денес, а ни наскоро.
Има време до Водици.

За православните верници не е денес а ни вчера Водици. А ти моеш да извадиш уште колку сакаш календари.

За православните верници не е денес а ни вчера Водици. А ти моеш да извадиш уште колку сакаш календари.

Бугарите се исто така православни но користат "ревидиран" Јулиански календар, затоа се буниш.

П.С. цитирај ме друг пат, ќе ти сечам бркот.

Бугарите се исто така православни но користат "ревидиран" Јулиански календар, затоа се буниш.

П.С. цитирај ме друг пат, ќе ти сечам бркот.
Можат они што сакаат да праат, нивна воља. Ако сакаат сунет нека праат. Ја зборам според Православието.

Можат они што сакаат да праат, нивна воља. Ако сакаат сунет нека праат. Ја зборам според Православието.
Па јас колку што знам, "ревидиран" Јулиански календар користат "најправославните" земји на Балканот.

ЕЕеееј верни другари, песна запејте, мене спомнете

Обиколил сум половина свет.
И секогаш ми биле интересни традициите на луѓето.
Затоа претпоставувах дека тука има интелигентни луѓе кои ќе пројават интерес, исто така јас чувствувам огромно љубопитство за народните традиции во Македонија и очекувам позитивни мислења во темата.

ЕЕеееј верни другари, песна запејте, мене спомнете
Прати ги само коментарите (подолу) на нашите "братја".[DOUBLEPOST=1452253364][/DOUBLEPOST]
Обиколил сум половина свет.
И секогаш ми биле интересни традициите на луѓето.
Затоа претпоставувах дека тука има интелигентни луѓе кои ќе пројават интерес, исто така јас чувствувам огромно љубопитство за народните традиции во Македонија и очекувам позитивни мислења во темата.
Леле леле ќе се расплакам.

Последно уредено:
Си отворивте тема само да се препукувате? Што сака авторот да покаже?
Ај да видам објаснување или оди во канта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom