Ви ја земале ли некогаш возачката?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Е, на тикетот (записник е тоа) требало да го натераш да ти прочита што напишал ( а мора тоа да го направи) и ти да пишеш забелешка на истиот тој записник!

Abe na sud kolku sto sum videl, koga me vikale, pominuvaat samo tie so vrski, sum pisal za ova i porano mozete da pobarate, nego koj ce mu plati na policaecot trosocite sto doaga na sud, aj toa da mi kazes Strumics, posto taa sudikata mi vika deka jas sum bil dolzen da dojdam, a placanje nikade, a ja sum doagal od u picku mater i toa na odmor sum bil, i na kraj kapak sudikata ne moze da go najde predmetot i mi vika epa izvinete :toe:, a ja u sebe se :pos2::pos2::pos2:, i odozgora i vikam i ja za sto doagav, koj sega ce mi plati i taa mi vika NA VAS VI E DOLZNOST DA DOJDETE, NE SE PLACA NISTO, abe u sebe si pravev :tapp::tapp::tapp:, za sto sum dosol u stvari ja ???Sto ne me zemea od doma da me donesat na sud a ne ja ce placam so moi pari za nesto sum go vrsel za vreme na rabota. Ako me vikaat za sekoja slucka, ja racunav do sega imam pisano negde okolu 10000 kazni, pa kaj mi e krajot, MVR DAVA SAMO 900 den za prevoz, tie ne mi stigaat ni za redovna rabota a ne i za po sudovi :nenene::nenene::nenene:

Епа, арно ти кажала судиката! Должност ти е да дојдеш! Го застапуваш на некој начин предлогот за казнување за сторениот прекршок.
Да беше сведок...друга ќе беше приказната!

До сега не ми ја земале возачката (примерен возач сум) ама имам добри шанси да ми ја одземат пошо ме имаат застанато со моторот 2-3 пати а немам А-категорија... Help me good

Dzish напиша:
До сега не ми ја земале возачката (примерен возач сум) ама имам добри шанси да ми ја одземат пошо ме имаат застанато со моторот 2-3 пати а немам А-категорија... Help me good

Грешка!!!!
Друга категорија освен онаа со која го правиш прекршокот НЕМОЖЕ да ти се забрани!
Единствено, може да ти стегнат забрана за полагање на А од 3м. па нагоре!

Па посекако немам намера да полагам за А категорија. 6000 денари + лекарско за шо? Да моткаш едни безвезни 2 мин. Не му давам на глава да ми се наместат. А возам мотор од 8мо одделение.

Струмикс напиша:
Епа, арно ти кажала судиката! Должност ти е да дојдеш! Го застапуваш на некој начин предлогот за казнување за сторениот прекршок.
Да беше сведок...друга ќе беше приказната!
Pa dobro be strumiks, mene mi doaga pokana za svedok, kakov svedok sum jas, a i sto eve ako nemam ja pari za da dojdam na sudenje, mene MVR ne mi dava pari za po sudovi, baska izgubeno vreme koe sum go potrosil na sud, ja moze sum imal nekoja druga rabota, ili da receme imam uplateno odmor, pa da imam uplateno odmor i da me viknat na rabota treba da mi se plati odmorot a ne da me viknat na sud, ali batali toa spored tebe znaci ja za bespari treba da doagam na sud, kao ja nemam druga rabota, mislam deka ne si u pravo, ce treba da proveram jas ova, zatoa i kolegive ne idat na sud, nekoj ce gubi vreme i ce ide na sud, za nesto sto go rabotel u rabotno vreme, ili treba da mi se plati kako dnevnica ili od rabota treba da mi go platat zosto e povrzano so rabotata, sto mislis ti ?

dungeon master напиша:
Pa dobro be strumiks, mene mi doaga pokana za svedok, kakov svedok sum jas, a i sto eve ako nemam ja pari za da dojdam na sudenje, mene MVR ne mi dava pari za po sudovi, baska izgubeno vreme koe sum go potrosil na sud, ja moze sum imal nekoja druga rabota, ili da receme imam uplateno odmor, pa da imam uplateno odmor i da me viknat na rabota treba da mi se plati odmorot a ne da me viknat na sud, ali batali toa spored tebe znaci ja za bespari treba da doagam na sud, kao ja nemam druga rabota, mislam deka ne si u pravo, ce treba da proveram jas ova, zatoa i kolegive ne idat na sud, nekoj ce gubi vreme i ce ide na sud, za nesto sto go rabotel u rabotno vreme, ili treba da mi se plati kako dnevnica ili od rabota treba da mi go platat zosto e povrzano so rabotata, sto mislis ti ?

Сведок?!!!!
Во тој случај, имаш право на денгуба од 500 ден. кои треба сам да си ги побараш.
Ако не си сведок, туку тоа што ти го кажав, немаш право. А, некако ми е чудно да бидеш викан како сведок!

2 пати ради алкохол и никад више не ја давам!

да поради алкохол (испиени само 3 пива)и сум ги заборавил светлата да ги уклучам низ град и то :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom