Ви ја земале ли некогаш возачката?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Локација
Струмица
Веб-сајт
www.kajgana.com
Гледам дека сите сме возеле дебело над ограничувањата. кој искрено си кажува, кој малце претерува, но...ајде!
Е, се случува да ве фатат полицајциве...И да ви пишат пријава, па на суд поради прекршок и има една мерка за безбедност Забрана за управување со моторно возило од________категорија... најмалку е три месеци, најмногу 3 години...
И? Ве заебале така некогаш а? Ама искрени да си бидете!
Мене не! Поштено!

A sto te asocirase da ja otvoris temava, da ne te boli nesto :baeh:

dungeon master напиша:
A sto te asocirase da ja otvoris temava, da ne te boli nesto :baeh:

Не воопшто, сакаа твоите да ме местат, ама сами се наместија, па ми текна да отворам тема нешто...
Гревче работа...записникот го фалсификувале...Мислат дека нема да приметам... Напишале дека кога јас сум возел 72, ограничувањето било 40, башка одзади фалеше она што јас како забелешка го диктирав и го потпишав, а со увид на лице место се утврди дека ограничувањето било 60, па ако не побарав увид во записникот и графолошка анализа на мојот потпис...Ојде дозволата 3 месеца... па се соочивме, па го известивме јавниот обвинител...И, чекаме...

Ako ti pravele taka, treba da gi tuzis, samo aj da vidime do kaj ce stigne rabotava

dungeon master напиша:
Ako ti pravele taka, treba da gi tuzis, samo aj da vidime do kaj ce stigne rabotava

За жал...Но, сепак, јас нема да тужам, бидејќи немам основ. Но, јавниот обвинител има, по кривично дело фалсификување службена исправа од страна на службено лице во вршењето на службената должност!
Тоа е квалификуван облик на делото „фалсификување службена исправа” кое е казниво за службено лице со казна затвор од 6 месеци до 5 години.
Јас единствено можам да бидам сведок...
А, инаку, бев ослободен од одговорност, бидејќи не се утврди дека прекршокот бил сторен. Само се утврди дека сум бил запрен.

Едит: Тебе не те прашувам за прашањето од темава, твојот одговор ќе е очигледен: Гавран на гавран очите не си вади! :)

Ne be druze, ja sum protiv vaa rabota, me interesirase, ne li moze covek da gi tuzi za navreda, kleveta i sl, maltretiranje, nesto da im se najde, pa te maltretiraat po sudovi, pa d ti platat trosoci sto si se maftal levo desno po sudovive, pa eden odmor na havai da ti platat da odis da odmoris, da zaboravis na tormozenjeto, oti golemi traumi si preziveal, ja bi gi tuzel za sve ova, ako mozam neli, zatoa te prasuvam

dungeon master напиша:
Ne be druze, ja sum protiv vaa rabota, me interesirase, ne li moze covek da gi tuzi za navreda, kleveta i sl, maltretiranje, nesto da im se najde, pa te maltretiraat po sudovi, pa d ti platat trosoci sto si se maftal levo desno po sudovive, pa eden odmor na havai da ti platat da odis da odmoris, da zaboravis na tormozenjeto, oti golemi traumi si preziveal, ja bi gi tuzel za sve ova, ako mozam neli, zatoa te prasuvam

Како што реков, во првата реченица, немам основ! Теоретски имам, ама практично...Ќе се оддолжи до бескрај, повеќе пари ќе дадам отколку што на крај би земал!
А, искрено, не сум баш истормозен, а очекувам сведок да ме викаат, а има ли поголема казна од тоа без работа да остане човек, затвор да лежи, па на крај и да плаќа? т.е. МВР би платило, ама ај, не сум толку лаком. Доволна ми е моралната сатисфакција.

Пред 10-тина години добив решение за одземање возачка на 3 месеци поради предизвикана сообраќајка. Веднаш по сообраќајката ми советуваа да ја пријавам дозволата како загубена, за да извадам нова. Така и направив, ја предадов старата 3 месеци, и никому ништо. Сега ми се чини дека имаат база на податоци, така да вакви малверзации не се можни денеска:toe:

До сега такво нешто ми се нема случено. Ниту пак сакам. Ретко преминувам преку дозволената...секогаш над 10км/ч макс најмногу. Сепак тој што го контруирал патот премсетал дека таа е соодветна брзина.

Ретко кога возам побрзо од дозволеното. Можеби малку побрзо некогаш, но не претерувам:). Поштувам правила. Затоа сум немала никакви проблеми со полиција.

Дозволената брзина сигурно не е дадена од памет. Патот е конструиран за најдобар контакт со површината да имаш со таа брзина. Ако сакаш имај ESP,ABS, не знам какви тракатанци за безбедно возење од активно управувавање што ти не. Неможиш да ги замениш инертните сили. Во најмала рака ќе ви се лоши во патувањето:)

Gravity Grave напиша:
Пред 10-тина години добив решение за одземање возачка на 3 месеци поради предизвикана сообраќајка. Веднаш по сообраќајката ми советуваа да ја пријавам дозволата како загубена, за да извадам нова. Така и направив, ја предадов старата 3 месеци, и никому ништо. Сега ми се чини дека имаат база на податоци, така да вакви малверзации не се можни денеска:toe:
Abe ima takvi ,,malverzacii" ama lesno se otkrivaat samo ako sakas da se macis da proveruvas, na vozackata koga ce izvadis druga pisuva ,,DUPLIKAT", i po toa mozes odma da se posomnevas deka deckoto ima zabrana

Хммм, треба НОВАТА возачка да ја предаде, бидејќи во Возачки во Управните служби во картончето на возачот стои запишана забраната. Значи, на дупликатот треба да се пише забраната, вози во меѓувреме со старата, а потоа си вози со дупликатот, бидејќи употребата на старата е кривично дело, истата е огласена за неважечка.
Бидејќи се повикува лицето во МВР во возачки дозволи каде е издадена истата, референтот лесно ќе ја примети дубарата, според картонот.

Emi toj ce ja izvadi pred da mu ja izrecat zabranata normalno, inaku kaj posle ce go pisuva po site knigi. Demek deckovo ja izgubil dozvolata i pred da mu ja izrecat zabranata odi i si vadi nova dozvola, samo neka mu ja misli ako go fatat, posle zabranata ide na povise, pa sega na koj mu se isplati

P.S. Abe Strumics, koga stigna da se priklucis i da se odjavis, brz si nema sto :)

Данџн, абе, кога вадиш нова дупликат дозвола, пополнуваш изјава, во која се согласуваш дека ако ја најдеш старата, ќе ја вратиш во МВР и нема да ја употребуваш, така? (таму бев 6 месеци, знам)
Е, ја вадиш новата пред да стигне забраната, и таму се појавуваш со новата, или на полицаецот кој ќе дојде ќе му дадеш новата за да пишат забраната, а во меѓувреме нелегално возиш со старата.
Во возачки дозволи во картончето за возачот (а и системот) се внесуваат и забраните, и дупликатот и се... така да...одма имаш одговорност ако пак со старата одјавена дозвола се појавиш, нели?

Разбра сега што сакав да кажам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom