Филмски списанија

Hrvatski Filmski Ljetopis е единственото списание од Ex-YU просторите за кое знам, се работи за проект на Hrvatske kinoteke, Hrvatskog društva filmskih kritičara & Filmoteka 16. Започнува да се печати во 1995 година како тримесечник и во текот на своите дваесет години постоење излезени се осумдесетина броеви. Одлично содржински и топ рецензенти и критичари.

Линк од списанието со pdf. архив (скролајте подолу ќе најдете доста броеви од списанието).

12046603_10150599707809949_3006947624909912834_n.jpg

e баш ко хрватсково сакам да читам, али за наши филмови и на наш језик. :icon_mrgr: Кинопис може негде да се најде? И по која цена? :rolleyes:

За жал, тоа списание не ми паднало в раце. Во кој период е издавано?
2007-2009. Сѐ на сѐ, дваесетина броја. Еве една насловна.
naslovna05a.jpg

Oд ова Авангар сеуште ги чувам цд-ата од Џака и од Дени Те Чува али заборавив да ги средам со опаковката (слика) што ја имаше во списанието и така некаде залутаа броевите од списанието некаде ги даде брат ми некој да ги чита.

И да не одиме премногу надвор од темава имам одамна јас отворено тема за списанија http://forum.kajgana.com/threads/Списанија.75299/

Одговорните за тоа нека ги префрлат моабетите кој не припаѓаат на темава во таа соодветна тема.[DOUBLEPOST=1450353074][/DOUBLEPOST]Е сега да се вратиме на темава наидов на интернет дека постои и хрватско списание за филм Filmоnaut
11079608_797253240349863_7887510941030427995_n.jpg

Но за жал не најдов повеќе информации освен нивна фејсбук страна facebook.com/Filmonaut и прочитав дека не се продава по трафики.

Исто не знм дали воопшто има излезено нов број затоа што последенм број бил во ноември и потоа нема ништо на фејсбук страната.

Последно уредено:
e баш ко хрватсково сакам да читам, али за наши филмови и на наш језик. :icon_mrgr: Кинопис може негде да се најде? И по која цена? :rolleyes:
Кинопис во кинотека или универзитетска библиотека.

Hrvatski Filmski Ljetopis е единственото списание од Ex-YU просторите за кое знам, се работи за проект на Hrvatske kinoteke, Hrvatskog društva filmskih kritičara & Filmoteka 16. Започнува да се печати во 1995 година како тримесечник и во текот на своите дваесет години постоење излезени се осумдесетина броеви. Одлично содржински и топ рецензенти и критичари.

Линк од списанието со pdf. архив (скролајте подолу ќе најдете доста броеви од списанието).
Го има ова некаде кај нас, или има само претплата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom