Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Франција ќе има наредни избори историски каде едниот кандидат ќе биде комунист поддржан од исламистите, против Ле Пен , ова ќе биде прв пат после ВСВ во директен судир екстремна левица против екстремна десница, ќе биде или или за французиве, доста интересно со оглед како се зголемува теророт од мигрантите, така супербрзо расте рејтингот на двете партии кои се десет пати порадикални од Ле Пен, инаку оваа од што настапува со поблаги ставови партијата ја напуштија и татко и и внучката која е во партија која освои eден милион гласови последните избори.Le Pen ja cekame. Drugite se nebitni.
Sarkozi be
Tie sto rabotat se OK, nivnata vtora generacija ke bide sosema normalna.
Ima, ti kazav tocno sto e. Vo AUS duri i drzavjanstvo da ima moze da mu odzeme i da e deportiran prvite 20 godini.
Premnogu interesi ima za da se raspadne, zaedničkiot pazar mu odgovara na krupniot biznis i multinacionalnite kompanii. Ke se napravi nova osnova, samo parite da se vrtat. Brexit e primer koja nikoja od državite ne saka da go sledi, a posebno ne Ungarija koja e zavisna od fondovite na EU. Bez niv paga na naše nivo. KOj izbegal od siromaštija ne saka da se vraka vo nea.Без консенсуз паѓа целата основа на ЕУ како заедница на независни држави... Ама да, буквално тоа ќе се случи и веќе се случува.
Да навистина „се збори веќе неколку децении, и пак ништо“.
Си ја слушнал анегдотата за ликот што скокнал од стокатница? На секој нареден спрат си повторувал: „So far, so good“. И така „So far, so good“... „So far, so good“... „So far, so...
Никаков аргумент нема за тоа? Затварањето на фирми, бегање и преселување на тие што можат да се релоцираат, не само фирми туку и цели индустрии? Значително намален наталитет, и огромен прилив на неработници имигранти со целосно различна културна и етничка позадина во однос на државите во кои ги доселуваат? Стотици илјади или милиони паразити на социјална помош, и секојдневно исламски молитви надвор на плоштади како да немаат по неколку стотици џамии во сите западни европски градови? Раснење на долговите? Галопирачка инфлација? Губење на човечки права и слобода на говор? Итн, итн... ТОа за тебе не се аргументи дека Европа иде УПМ?
И да, штом не сум во заблуда и не носам розови очила тогаш автоматски мора да „имам агенда“. Тоа е. Повторувај си го додека не поверуваш.
Никаква десница не ги вади работиве од гомна. Не во вакви услови на целосно ропство кон локалните олигархии и Пакс Американа над нив... Од овие гомна само со крв и со револуција се излегува, и никако поинаку. Сега сега сеуште сме во „good times - soft people“ периодот. На ивица кон амбисот, но сеуште не сме во него - помеѓу другото и благодарение на спомнатите розови очила. Така да ајде @savan - кажувај ми уште приказни колку е се добро во Европа.
Ванлок, да те прашам нешто брат, не е значи намерата тролање или заебанции.Не е соодветна оваа тема за овоа прашање, ама не знам во која тема да ти го поставам.Сакале нејќеле идат надолу. Во секој аспект: економски, финансиски, воен, цивилизациски... Надолу.
Благодарение на Пакс Американа.
Само овој дел го цитирам, пошто најочигледно илустрира дека имаш проблем со конектирање со реалноста. Реалноста е дека целата таа имиграција од Африка и Азија нема цел за носење работна сила - целта на носењето на тие неработници е divide et impera, правење проблеми и уништување на општествениот поредок, уништување на европската култура и крајно на европската цивилизација.НОрмална работа вокапитализмот, фирмите стално бараат ефтина рабона сила и ефтини суровини.
...
Крупниот капитал бара ефтина работна сила и не го интересира како таа ќе се прилагоди.
Инфантилно звучи но пошто веројатно искрено прашуваш - ќе ти одговорам.Ванлок, да те прашам нешто брат, не е значи намерата тролање или заебанции.Не е соодветна оваа тема за овоа прашање, ама не знам во која тема да ти го поставам.
Те гледам постојано за секој можен проблем ја обвинуваш Пакс Американа.Поточно, нејзините дип-стејт деспоти:Банкари,индустријалци и воениот индустриски комплекс.
"Клубот", како што го нарекуваш ти.
Е сега, прашањето е, не можат ли Русите да направат еден проект за конечно уништување на ваквите капиталистички олигарси кои според тебе стојат во позадина и ја контролираат целата геополитика во светот?
Саботажи и атентати на пример.
Сепак СВР, ФСБ и војската имаат ултра добри оперативци креирани за вакви работи.
Баш ме интересира каков одговор ќе ми дадеш.