Купување евра?

• Креатор на темата Креатор на темата maxer
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2014
Мислења
593
Поени од реакции
843
Сакам да купам т.е разменам денари во евра,ме интересира која е најдобра опција дали во банка или во менувачнца,каде би ми се исплатило најповеќе?

п.с не најдов соодветна тема за ова прашање,доколку има нека ја преместат модераторите.

Последно уредено:
Банките се поскапи мислам.. барај по менувачници прашај во повеќе кај е најдобар курсот таму.

Сакам да купам т.е разменам денари во евра,ме интересира која е најдобра опција дали во банка или во менувачнца,каде би ми се исплатило најповеќе?

п.с не најдов соодветна тема за ова прашање,доколку има нека ја преместат модераторите.
Ако е мал износ, сеедно ти е, ако е за поголем, тогаш можеш да се договориш со банките и за некој привилегиран курс...

ако не ги трошиш бргу, не ти треба губитничка валута..
Инаку најсигурно е од банка, имаш документ а и контрола на банкнотите, има доста бугарски фалсификати, па и успешни... А спореди си дали е курсот ист кај сите банки, можно е сега со пораст на уса доларот некој банки да го даваат поефтино еврото...

Еврото има со „закон“ загарантиран курс. Нема да добиеш многу ако играш на карта курсна разлика башка сите валути во зима се поскапи за купување. засега чувај денари на во јули/август купи си долар, фунта, австралиски долар, швајцарски франц па во зима со продавање земи си 500-2000 денари на секои сто од странската валута.

Оди на Макоил на бензиска по 61.4 е ... Само влези внатре на каса, не надовор кај пумпашите пошто може да те опнат малце :)

Знае ли некој во Скопје каде има најповолен курс за купување евра?

... ако ги собираш под душек, внимавај 500 еврича никако, а 50 & 20 еврича само нови :cool: менувачниците се поИсплатливи и поОкеј од банките :свиркам:

А зошто ти се евра, еврото има „заштитна“ цена, ако имаш веке пари пробај со некоја валута која варира, од кај знаеш ако крени макар и 5 денари на влог од да речеме 10 000 фунти ако купиш сега и тие кренат од 70 на 75 ќе добеш преку 700 фунти заработка... ама битен момент е ако кренат, а ако паднат речи чао :)

Бруто девизните резерви на крајот на септември 2017 година изнесуваат 2.271 милиони евра и се намалени за 342 милиони евра со состојбата на крајот од претходната година, но се движат во сигурната зона, односно нивото на резерви се оценува како адекватно според сите релевантни критериуми“.

http://jugozapad.mk/2017/10/31/nbrm-deviznite-rezervi-vo-septemvri-namaleni-za-chetiri-milioni-evra/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom