Колку сте флексибилни во врската?

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
кои работи се морални и дозволливи за вас, а кои не се?
Дали можете да бидете со други девојки/дечковци, додека сте во стална врска.?
Дали би шарале надвор од брактот?
Дали би правеле тројки, четворки итн?
итн..
и најважно.. дали ги осудувате оние кои прават такви работи и кое ви е образложението за тоа?
Дали ќе му простите на мажот ви/жена ви, ако тој/таа кажат дека имаат потреба да се гледаат и со други луѓе?
на крај, треба да се молчи или да се каже?

[color=viol
FLEKSIBILNOST?PA SO ZNAM...DODEKA SUM SO EDEN COVEK I AKO CUSTVUVAM NESTO SPREMA NEGO STO E SEKAKO DOVOLNO SILNO ZA DA NE SE IZGLUPIRAM I NAPRAVAM NESTO GLUPAVO,NE SUM PODGOTVENA ZA DA IDAM SO DRUG,EDNOISTAVNO NEMAM SRCE.INACE NAJVEKE STO ME KURCI DO MAKSIMUM U EDNA VRSKA E LJUBOMORATA.BEV U VRSKA U EDEN TIP VEKE GODINA A GLAVNATA PRICINA STO RASKINAVME BESE LJUBOMORATA,BESE BOLNO LJUBOMOREN,NA SEKOJ POLA SAAT MI SE JAVUVASE DA ME PROVERI KAJ SUM,SO KOJ SUM,SO PRAAM...PRED NEDELA RASKINAV I SEGA ISKRENO MI SE GADI OD NEGO

Јас мислам дека за оние кои решиле да бидат чесни и искрени, ова им е една од најтешките морални дилеми. Од една страна физичкото ве тера на "блуд" а од друга страна "ангелчето" ви вика НЕ.

Јас сум од тие што имаат широк спектар на фантазии - а една девојка (наскоро правиме една година). И гледам секогаш на "менито" да има "свежа храна", нова финта, ново барање, нова поза за да биде секогаш уникатно искуство и подобро од претходното. Така да засега и да видам некоја физички попривлечна и со "бољи" атрибути, тоа ниво што сум го достигнал со мојата девојка не може преку ноќ да се достигне со таа "некоја", така да си го слушам ангелчето.

За секс во тројки и други цели природни броеви поголеми од 2, привлечно е, но не со некој кој ми значи, како на пример девојка ми. Доколку немав девојка, свест, чесност и чиста мисла, да, радо би го направил. И сигурно би влегол во било каква игра во која се вмешани два различни пола (немам хомосексуална наклонетост).

Или пак би го направил ова, но доколку бидам 100% сигурен дека после тоа нема да имам никаков контакт со учесничките, т.е. кога ке бидам сигурен дека тие не ке можат да ме пронајдат, зашто во мене сум сигурен и знам што сакам.
Тука моралната дилема ќе биде "Дали ако го направам тоа значи дека не ја сакам девојката вистински?". Мое мислење е "Нема врска, некои работи не сакаш да ги правиш со некој што го сакаш, зашто и самиот знаеш дека тоа е некоја условно кажано, ваша болна фантазија, а вие свесно ја правите, но не повредувате некој кој ви значи(доколку не дознае)". Затоа сакам да немам никаков контакт со учесничките, а јас и ке заборавам на случајот, зашто на тоа гледам како на небитна работа која во идеални услови ке биде само "гаснење на жедта" со друг пијалак(без никакви емоции).

Е сега, кога го кажувам ова погоре, ми доаѓа да ја ставам девојка ми на мое место. Дали јас, ако знам дека направила нешто такво, ќе можам да и простам?
Одговорот е ДА, ама ке треба да се потруди.

А дали би и вратил со иста мера?
Одговорот е ..... ај малку и вие :wink:

Nikola koga go vidov naslovot pomisliv na "fleksibilnost" vo smisla megjusebno razbiranje, otkazhuvanje od doredeni naviki......
Ochigledno ne sme jas i ti na ista frekfencija.

Vo vrska so temava: Sekoj shto e "fleksibilen" vo tvojava smisla neka bega podaleku od mene :D

зависи од врската, ако ми било добро сум се држел до неа, не одам по други девојки, а ако не ми е добро барам нешто што ќе ме исполни

Ау каква флексибилност била оваа....:) Не, благодарам! Две години сум во врска и ниту еднаш не ми дошло да бидам „флексибилен” на овај начин. Ни со друга девојка, па камоли две (тројка,четворка:)). Според мене ако некој сака слобода,нека си раскине со девојката па после нека си прави што сака. Инаку е малку безвезно таквата „состојба” сеуште да се нарекува врска, па да не зборуваме за брак!

Не.
Не.
Не.

и најважно.. дали ги осудувате оние кои прават такви работи и кое ви е образложението за тоа?
Да. Идиоти се.
Дали ќе му простите на мажот ви/жена ви, ако тој/таа кажат дека имаат потреба да се гледаат и со други луѓе?
Не.

Брееее, ама сум била ограничена. Или требаше подолго образложение?:)

Никола напиша:
Ни под разно!
Зошто би ми бил брак ако сум сакала да шарам?
Дали би правеле тројки, четворки итн

Ни случајно!

Нема што да ги осудувам,сами си се осудиле!

Не би сум простила-никогаш!

:tapp:

Очигледно сум прилично ригиден.

Или сум лојален и не мрдам лево десно, или не би бил во врска. Толку.

Sith

Никола напиша:

не би можел да бидам со друга во врска ако сум со една, дури не би можел ни да се мувам, поради тоа што многу лесно се приврзувам кон една личност и сум и посветен целосно.

Никола напиша:
итн..

Надвор од брак? кхм... тешко прашање... зависи од тоа како ке размислувам на тие години... Се надевам не, доколку сум со жена која навистина ја љубам и имам прекрасно семејство.
А за тројки и такви работи, само со две типки во кревет може, се разбира не би напињал највеке зависи тоа од партнерката дали ке го сака... едно време имаше желба, ама тоа време јас немав желба.

Никола напиша:
Сега ја сфакам таа потреба, до пред некое време не.
Сепак ако некој вистински љуби не треба да прави такви глупости, и да ги осудувам таквите работи.
болдираното: поубаво ке ја прифатам најгорчливата вистина одколку најслатката лага.

Јас сум доста флексибилен.
И мислам дека не е таа флексибилност, би имало моголема монотонија, која во случај на брак или пак во врска би можело да доведе до прекин или разод.

Пред да коментирате размислете малце за последното прашање. Имам приметено дека кога ќе им кажеш дека се гледаш и со други, збеснуваат и ги фаќа некое лудо чувство.
Во таква ситуација и не ти оставаат некој избор, се разбира дека ќе молчиш.
Глупо е да изгубиш девојка која си ја сакаш за неколку повремени сексања со други девојки.

Se' zavisi od partnerot... Odam vo extremni slucai, nikogas zlatna sredina.
Ili se' ili nisto.

Па доколку сум во подолга врска мислам дека е нормално да помислеш и на некој друг.Доколку дечко ми ме изневере би сакала да ми каже,така би можела да му простам и можеби ке го сватам(посебно ако имаме долга и сериозна врска).
За повеке личности во сексот не сум размислувала,можеби...а дефинитивно не би ги осудувала тие кои го прават тоа.
Мене лично поважни ми се други работи,како на пример да ме почитува,сака,да ни е убаво заедно...не придавам толку значење на физичките контакти:)

Се за кое претходно сме се договориле дека е во ред е дозволено. Се „без овластување“ што е направено - е во категоријата на недозволени работи.

Сум била. Изморува психички, паралелното одржување на неколку врски, дури и ако едната е основана на повремени дружења.

Што знам, можеби. Ама зависи од еден куп ствари. Во моментов би рекла не, (прашањето над ова го има објаснувањето) ама еден куп ствари може да се сменат до тогаш...

Ептен, ако ни се здосади, па сакаме да пробаме нешто ново - да. Генерално, не сакам да делам, ништо:)

Не судам никого. Секој нека си ги пули своите красти:)

Зависи со какви луѓе:))) Ако ми рече дека има потреба да се гледа со други мажи, ќе го потапшам по рамо:) За другата варијанта - зависи од еден куп ствари...
Да се каже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom