8 Март, како да се слави?

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
да у право си за квалитетите, али женските квалитети (труд и работа) не се доволно платени. зошто е тоа така, јас не можам да ти кажам...

Разликата во плати и не е толку голема 34.000 со 26.000 плус процентот на дипломирани студент/ки ви е далеку поголем, ама погледни ги само првите две најважни CEO & EBM (најмоќни) работи и се ќе ти стане јасно што е разликата.

Најинтересен е последниот графикон во кој се напишани земјите каде жените јадат често ќотек по дома. Меѓу сите земји од типот на Етиопија, Ирак, Непал ја има и Србија.
Интересен податок дека Србинките ги млатат како говеда заедно со сите заостанати земји во однос на правата на жената. Исто така повеќето земји се муслимански и е доволен факт кој говори со кави вредности живеат и бонус ќотек.
Ех Србијо, Србијо никад нема да се промениш, балканскиот маж е кај нив сеуште активен.
Има ли некоја статистика за нас како стоиме на ова поле?

Ех Србијо, Србијо никад нема да се промениш, балканскиот маж е кај нив сеуште активен.
Има ли некоја статистика за нас како стоиме на ова поле?

Ако мислиш дека Македонија е понапредна од Србија на ова поле, жалам, ама ќе те разочарам. И ние сме Балканци.
Повели податоци:

Првата студија за домашното насилство во Македонија, направена во 2000 година, со која беа опфатени 600 жени, покажа дека 72,28 отсто од жените биле изложени на физичко насилство или закани во рамки на семејството, 10,4 отсто биле жртви на сексуална агресија или закани, 12,87 отсто биле изложени на физичка или сексуална агресија, а 4,46 отсто не одговориле на прашањето. Истата година во Македонија е отворен првиот центар за жени жртви на домашно насилство. Од 2000 до 2011 година во овие центри биле прифатени 3.011 жени, се истакнува во извештајот.

Можете ли да замислите што ќе беше ако студијата беше направена на поголем број жени...?

Izvor: http://www.sitel.com.mk/psse-vo-mak...lot-na-politichkata-zastapenost-na-zhenite-na

На ниво на целиот Балкан:

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/features/2012/12/17/feature-01

204 жени починаа во Хрватска како резултат на домашно насилство од 2001 година. Четвртина од жените во Црна Гора тврдат дека трпеле физичко насилство од нивните сопрузи и партнери.

Да те поправам.

Ми го зеде зборот(y)
--- надополнето: 13 март 2013 во 23:33 ---
Кога ви викам јас сељаците ебат, џентлмените дркаат...

Секому своето, за сељак сељанка, за џентлмен покултурна.
Ако мислиш дека не сум во право, ајде загледај убаво кои се тие жени што одат со сељаци. Со сељак иде само некоја која има исклучително ниско ниво на самопочит и интелигенција. Ниедна нормална, паметна и разумна жена нема што да бара со сељак. Нема ни да го погледне, не па да иде со него.

Мото на Балкански алфа мажјак:
Еби ја да те сака, тепај ја да те слуша... :D:D:D:D

Ако мислиш дека Македонија е понапредна од Србија на ова поле, жалам, ама ќе те разочарам. И ние сме Балканци.
Повели податоци:

Првата студија за домашното насилство во Македонија, направена во 2000 година, со која беа опфатени 600 жени, покажа дека 72,28 отсто од жените биле изложени на физичко насилство или закани во рамки на семејството, 10,4 отсто биле жртви на сексуална агресија или закани, 12,87 отсто биле изложени на физичка или сексуална агресија, а 4,46 отсто не одговориле на прашањето. Истата година во Македонија е отворен првиот центар за жени жртви на домашно насилство. Од 2000 до 2011 година во овие центри биле прифатени 3.011 жени, се истакнува во извештајот.

Можете ли да замислите што ќе беше ако студијата беше направена на поголем број жени...?

Izvor: http://www.sitel.com.mk/psse-vo-mak...lot-na-politichkata-zastapenost-na-zhenite-na

На ниво на целиот Балкан:

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/features/2012/12/17/feature-01

204 жени починаа во Хрватска како резултат на домашно насилство од 2001 година. Четвртина од жените во Црна Гора тврдат дека трпеле физичко насилство од нивните сопрузи и партнери.
Од 2001 до денес во Македонија има голем напредок на сузбивање на семејното насилство. Некаде низ темиве имаше податоци веројатно во дом и семејство. Годините што следат ќе бидат уште подобар показател за самостојноста на жената и нејзината улога во општеството. Самите бројки се менуваат, жените во Македонија предничат во образовниот систем и како дипломирани и како магистри и како доктори на наука.
Жените ги зголемуваат и бројките кога станува збор и за вработеност. Жените влегуваат и во сите „машки“ струки и сектори.
Немој некоја да ја слушнам како се жали, горе глава и само напред. Неможе некој да ви го одземе правото на образование, правото на глас, самостојност и одлука. Немој да дозволувате насилство, силување и психичка тортура. Никој, ама апсолутно никој нема право да повредува. Ги имате сите закони, сите организации и сите права да си ги остварите. Искористете го тоа најдобро што можете.

Ми го зеде зборот(y)
--- надополнето: 13 март 2013 во 23:33 ---

Секому своето, за сељак сељанка, за џентлмен покултурна.
Ако мислиш дека не сум во право, ајде загледај убаво кои се тие жени што одат со сељаци. Со сељак иде само некоја која има исклучително ниско ниво на самопочит и интелигенција. Ниедна нормална, паметна и разумна жена нема што да бара со сељак. Нема ни да го погледне, не па да иде со него.

Не е баш така. Знаеш колку случаеви знам она просперитена, образована, нашетана, од фамилија, он дивиот, нескротениот, озголасениот (благи зборови за сељак, ама кога они ми раскажуваат не смеат да кажат-Идам со сељак оти се деградира сама себе).

Тина и Ајк Тарнер
Кетрин Хепберн и Спенсер Трејси
Ријана и Крис Браун (И му се врати по втор пат)
Витни Хјустон и Боби Браун
Били Холидеј и сите нејзини врски. (Во еден документарец за неа еден нејзин пријател ќе рече од 100 души и еден asshole таа ќе го избереше asshole-от).
дури и од вашиот омилен филм Кери Бредшо и оној со носот. Таму додуша немаше насиље, меѓутоа нивната врска каде што он ван физичкиот, се изживљаваше со неа на секој можен начин-емоционално, психички, карактерно и така натаму и фактот што и покрај се тој нејзе и беше љубав живота доволно кажува. А типот како карактер од филмот е репер за суптилен сељак. Некое си менаџерче, скапа облека, фенси другари и социјални кругови и си ја вртка оваа како сака а оваа им плаче на другарките како он бил суров и уште 10 000 пати пак ќе му се врати. Филмот е сакан и одобрен од многу жени, скоро и не знам некоја да ми дала лошо мислење за филмот, така што и де факто приказната ја одразува реалността и држи вода. Тој со носот е репер на посакуван маж од страна на жените (да не заборавиме дека вие бирате) за после да плачете и пак акл да не ви иде. Суптилен сељак.

ex_big_with_carrie.jpg

Мразам долги постови пошто ме асоцираат на долга и непотребна предигра у 5 сабајле, така да... еве ти најпрост одговор на прашањава твои:

Ме интересира што денешниве македонски жени мислат за 8 март. Дали го слават и како? И најбитно од се, ЗОШТО го слават на начинот на кој го слават?

RyG3VBd.jpg

^ сега уште да кажеш дека е наша вина што не тепаат и силуваат ..

Филмот е сакан и одобрен од многу жени, скоро и не знам некоја да ми дала лошо мислење за филмот, така што и де факто приказната ја одразува реалността и држи вода.

По цена да бидам линчувана од женската заедница на форумов (пошто, нели, сите го сакаат Сексот и градот), еве, јавно кажувам дека и серијата е тапа а богами и филмот!! За тој Фацата, или како се викаше, поарно да не зборам.

Те молам разликувај образована, нашетана, начитана девојка, од фамилија од девојка со самопочит. Не секоја таква има здрав интегритет и достоинство, што би се рекло, напротив. Тоа не се стекнува ни со раѓање во добра фамилија, ни со едуцирање, ни со шетање. Тоа е став кој го имаш или не, и луѓето можат да го осетат секојпат кога си во нивна близина, Токму затоа за жал и ги има многу образовани, магистри, интелектуалки, а некој дома ги крши од мавање. Се е до ставот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom