E
Epsilon
Гостин
Има сиромашните, а тоа се поштените кои работата за month-survival плата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бројката на невработени варира во зависност кој ја кажува, спрема државен завод за статистика, во 2012 имало 292.502 невработени, за истата година Агенција за вработување вели дека имало 260.854 невработениЗнам дека ситуацијата во Источна Македонија е лоша бидејки имам и роднини таму и може слободно да се каже дека е најмизерниот дел во Македонија ама ништо неможе да се промени преку ноќ, инаку кога веќе спомнуваш невработеност сега е 28% а пред 10 години истата била 37% така да тој намален процент 9% и не е така лоша бројка сакал да признаеш или не.
ti koga vetuvas plata na nekoj 10 000 i posle mu dades 5 000 i mu vikas,a be bolje sedi tuka za 5 000 nego li na drugo mesto?Чиче Ланс, и да се 55,000 ново вработени во странските инвестиции, тоа е добро, за разлика од 250,000 отпуштени во 90те и не знам колку нови отпуштања имаше од државни институции 2002-2006 година. Сега луѓето се вработуваат, не се отпуштаат. Сега се отвараат фабрики, порано се затвараа. Тоа се цени кај народот.
Македонија има најголема потрошувачка на струја за греење во Европа, па не ќе да сме сиромаштија, кога користиме најскап енергенс за топлење. А во градот имаме толку многу фабрики, што ни ние не сме свесни. Не знам како може БЕГ кој работи на природен гас да загадува?
Да не беше македонската миграција провладина, ќе се бореше опозицијата да има 20 пратеници од емиграцијата. Во Германија иако нема многу Македонци како што има Срби, Хрвати и Босанци, кога некој Македонец ќе чуе дека зборам македонски на улица, веднаш се поздравува или ќе префрли “ВМРО, ВМРО, Никола, Никола“. Доволно јасно е секому за кого е македонската емиграција.
ja ne znam sto droga im delat po stabovite,ama svaka im cast. LSD gomna da jade
ова со цел памет, сериозно го мислиш?Македонија има најголема потрошувачка на струја за греење во Европа, па не ќе да сме сиромаштија, кога користиме најскап енергенс за топлење. .
Германците знаеја дека Американците ги прислушкуваат па никому ништо, не пак за кој што доручкувал. Најверојатно знаат дали за доручек си голтнала или плукнала, не пак друго. Еј што ве гледам чудни![]()