Зошто девојките сакаат да ги молиш?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.307
Зошто девојките сакаат да ги “молиш“?

Од повеќегодишното искуство со спротивниот пол ми стана јасно дека за да постигнеш интимна интеракција од трет вид понекогаш (читај многу често) мора многу да се потрудиш. Јасно е дека и девојките го сакаат истото, ама ете обожаваат да ги молиш, а тие тоа политички коректно го нарекуваат “Да се бориш за нив“. Во ред, ќе играме по ваши правила, само кога на крајот ќе направиме се за вас и “ќе се избориме“, не се чудете што сме ве шутнале како последен партал. Напорни бевте од почетокот.
Да, поентата на темата... Дали вие “се борите“ или попрво би барале друга девојка...
Девојки... зошто го правите тоа???

Мислам дека си во заблуда, или пак едноставно - си бил со погрешни девојки. :lolz:

Хммм...Зошто го правиме тоа?
Најверојатно затоа што кружи мислење дека вас тоа повеќе ви се допаѓа (нели сте ловци?), дека нема да бидеме наречени "лесни"(нели, пак ваш став), дека така повеќе ќе се загреете и слични моменти.
Е сега (како повозрасна, да не речам поискусна), мене тоа ми е смешно или барем изживеано. Не можам јас на моиве години да се држам само за раче и да си правам муабет.
Ако ми се сака , ми се сака и си го правам ќефот, нема да чекам да помине не знам колку време, затоа што така некој вика дека треба.
А што после зависи од многу други моменти.

Da be sihn zabegana nacija se zenive zimi sve....koa im se dopaga nekoj tie vikat ne a obratno koa ide velat da...abe nikako ne mozam da i sfatam..:)
I osven toa kakvi TESKI BOS MUABETI dela koa se vo drustvo sto si gi narekuvaat-ozbilen muabet...:)DDD

Викторе, темава... :pos:

Зошто. Се во име на добрата игра, so called “ловец-плен„. :) Не е интересно ако му дозволиш одма да воочи дека си заинтересирана. А и вас не ви е интересно ако уште на почетокот сфатите дека може да ја имате кога сакате. Губите интерес за таквата девојка уште у старт.

Глупо е и детски, ама признај дека послатко е кога ќе добиеш нешто за што претходно малце си се помачил. :)

PSYtisfaction напиша:
Викторе, темава... :pos:

Зошто. Се во име на добрата игра, so called ”ловец-плен„. :) Не е интересно ако му дозволиш одма да воочи дека си заинтересирана. А и вас не ви е интересно ако уште на почетокот сфатите дека може да ја имате кога сакате. Губите интерес за таквата девојка уште у старт.

Глупо е и детски, ама признај дека послатко е кога ќе добиеш нешто за што претходно малце си се помачил. :)
Така е,се сложувам.Само се со мерка,многу правење на Тошо не е добро:)Доволно е само малку да го заинтригираш,да сфати дека не си како другите итн.Такво е размислувањето на жените...искомплицирано:icon_lol:

Македонска работа. Додека на запад работите се сведени на нормала...
Јас ќе ти одговорам иако не сум девојка. :pos2:

1. Општествено оправдание и сопствена репутација

Перцепцијата дека ако за кратко време има секс е к*рва ја тера да го одолговлекува процесот. Кога ќе помине тоа време и кога веќе ќе стане ''општо прифатено'' дека веќе нема да го има тој епитет (демек прошло бајаги време од кога е со него па сега дури и редно е) си тргнува нормално. И плус репутацијата е задржана.

2. Болеста наречена его

Постојат и такви коишто со терање некој да моли го хранат егото. Целта им е да те понижат тоа ги прави посреќни. Плус после тоа нема да испуштат да се пофалат како ти си им бил пудличка долго време.

3. Синдромот на покорувањето и цената

За жал девојките чинот на секс го сфаќаат како еден вид на покорување (па дури и понижување) на личноста. Таа нивна перспектива на покорување ги тера на ставање на цена (преку молење). Во стилот ако веќе ќе бидам твоја има да се мачиш. Во нивната свест колку повеќе се мачиш толку повисока и е цената.

Напомена

Сето ова произлегува од традициооналното вековно македонско-патријархално воспитување и специфичните гледишта својствени за овој регион. Пак ќе повторам на страна секој регион има друг пристап и гледишта на ова поле. Ова не важи за сите девојки. Ова е само одговор на твоето дирекно прашање за тој специфичен тип на девојки (што лично мислам дека се бајаги).

ednagood напиша:
Е сега (како повозрасна, да не речам поискусна), мене тоа ми е смешно или барем изживеано.
Мислам дека има вистина во ова, помладите девојки уживаат во играта, повозрасните се малку стабилни и подобро знаат што сакаат. Можеби и грешам. можеби и ти грешиш...
PSYtisfaction напиша:
Глупо е и детски, ама признај дека послатко е кога ќе добиеш нешто за што претходно малце си се помачил.
Да, ако се работи за фудбалски натпревар...
Sussaro напиша:
3. Синдромот на покорувањето и цената

За жал девојките чинот на секс го сфаќаат како еден вид на покорување (па дури и понижување) на личноста. Таа нивна перспектива на покорување ги тера на ставање на цена (преку молење). Во стилот ако веќе ќе бидам твоја има да се мачиш. Во нивната свест колку повеќе се мачиш толку повисока и е цената.
Затоа реков, нека не се чудат кога после две недели ќе добијат клоца...
Acid напиша:
Мислам дека си во заблуда, или пак едноставно - си бил со погрешни девојки.
Не не, :nenene: не сум бил јас со нив, немам трпение за такви девојки. :) Ама сум налетувал често на такви. :)

E sea jas ke vi odgovoram.
Ko prvo vo ponovo vreme nema nekoe masko sto i prioga na devojka,se pravi ej kao so vi e na vas mozam da ja imam koja sakam,mozam da ja e**m koja sakam.A ustvari ste zivi korkaci u sebe.A toa deka sakame da ne molite,pa zasto da ne.Pointereseno e.Kazi mi ti mene eve ako ti doslso veke do vrska i ako taa sto si so nea vo vrska ne te ostavi da molis ednostavno ti se dade odma:drk: da ke si zavrsis rabota se razbira ama pa ke si recese posle toa,ovaa vaka ako prai bogznae kolku i vlegle pred toa i kojznae sto se ima.A ako nekoja devojka pa te tera da ja molis,ugoduvas ke ti bide kao koja e ovaa vaka da se ligavi ke najdam jas drugi za odma,a ustvari ne priznavas deka toa poveke te vlece kon nea i na nekoj nacin te "pali":back:

neznam so koj si imal rabota ti? jas ne da nesakam molenje nego ko cuma begam od takvi luge koi molat.......uf na takvi imam naletano 2ca i nedaj gospode pak da naletam na takvi :)

Ma4ence напиша:
E sea jas ke vi odgovoram.
Ko prvo vo ponovo vreme nema nekoe masko sto i prioga na devojka,se pravi ej kao so vi e na vas mozam da ja imam koja sakam,mozam da ja e**m koja sakam.A ustvari ste zivi korkaci u sebe.A toa deka sakame da ne molite,pa zasto da ne.Pointereseno e.Kazi mi ti mene eve ako ti doslso veke do vrska i ako taa sto si so nea vo vrska ne te ostavi da molis ednostavno ti se dade odma:drk: da ke si zavrsis rabota se razbira ama pa ke si recese posle toa,ovaa vaka ako prai bogznae kolku i vlegle pred toa i kojznae sto se ima.A ako nekoja devojka pa te tera da ja molis,ugoduvas ke ti bide kao koja e ovaa vaka da se ligavi ke najdam jas drugi za odma,a ustvari ne priznavas deka toa poveke te vlece kon nea i na nekoj nacin te "pali":back:
Енд нау лејдис енд џентлмен... ај шоу ју... д ПРУФ! абаоут мај хоул тиори. Драго мое маченце, фала што напиша. Додека вие девојките се угледувате не сељандури кои преокупација им е дневни трачарски кафиња за тоа колку девојки легнале претходната вечер(секако ниедна), ќе размислувате вака.
Плус, реков и напочеток, ако е поинтересно како што викаш, не се чуди кога ќе треба да и плачеш на другарка ти, ме изеба и ме откачи. Ако сакаш да играш по тие правила... да знаеш дека си одиграла лошо...
А зошто сме коркачи?

ej molenje ima razlika od molenje do molenje, ima molenje za svasata i molenje za sex, ali anyway nitu edno molenje ne postuem. ili si maz pa ke dobies se bez molenje ili shetaj, a baska ako resam da bidam so tebe na bilo koj nacin i da molis i da ne molis ke bidam ali u sekoj slucaj bolje da ne molis, a ako resam da ne bidam so tebe na bilo koj nacin dubi na trepavici pak nema da sum so tebe pa sea ti vidi......... drzeto dostoinstvo bre muzi ili bidete muzi ili ic

СПОРЕД МЕНЕ
Сличноста помеѓу невина тинејџерка и диносаурус е тоа што е двете се изумрена раса!
Сите девојки се мили и “невини“ додека да излезат от својо град, било тоа да е на одмор или на факултет/средно. Е после кај се доброволците....
Но на крајот на краиштата не се тие криви туку ние (машките) зошто после секој полов однос ако не се пофалиш исто како да го немало, што е многу грешно но сите го прават...

Или ја сум изрод од женскиот пол, или не важи увек она дека женските сакаат да ги молиш. Тргнувајќи од себе, и од некои други девојки што ги знам, апослутно не ми се потребни "симињања на ѕвезди и остали небески тела", нити пак некое особено "пренемагање" од страна на машкото. Чак што више, ако премногу се труди околу мене ми станува одбивен(затоа што тоа ми делуе опсесивно и лажно).
Највеќе сакам кога има здрава самодоверба и кога не се дава целосно, па морам и јас да се потрудам околу него (тука не мислам дека сакам да ме игнорира, туку да не претерува со вниманието кое ми го дава)

ada напиша:
Или ја сум изрод од женскиот пол, или не важи увек она дека женските сакаат да ги молиш. Тргнувајќи од себе, и од некои други девојки што ги знам, апослутно не ми се потребни "симињања на ѕвезди и остали небески тела", нити пак некое особено "пренемагање" од страна на машкото. Чак што више, ако премногу се труди околу мене ми станува одбивен(затоа што тоа ми делуе опсесивно и лажно).
Највеќе сакам кога има здрава самодоверба и кога не се дава целосно, па морам и јас да се потрудам околу него (тука не мислам дека сакам да ме игнорира, туку да не претерува со вниманието кое ми го дава)

aleluja nekoja normalna devojka
fala bogu pocnav da se osekam ko ja da sum luda

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom