Дали поддржувате доење во јавност?

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали поддржувате доење во јавност?

• Вкупно гласачи
    185
Се зафркавам, абе не ми пречи толку но има некои етен слободни (не у итни случаји) по кафичи, паркови или што ти знам.

Toa e vekje preterizam, ama nekogas ete moras place nema drugo chare se prekriva majkata I stama imas, toa e mokjta na cicka. :D

Toa so pushenjeto e drugo 20 i jas toa ne poddrzhuvam nekoja sho nema akl pa zemala da pushi so bebe vo race nema prostuvanje, ama za da go nacica aman, od cicka li tolku vi e strav ili pa ste strvni i vie da lapnete?
Не е само пушењето. Ај, ова беше пицерија. Помирно, нема толку народ. Ама кафич? Дај не зезај, бебе во таа гужва, музика, галама, тропање, па чаша се скршила... Дај на шанк да ја седнеме, ако не. Немам проблем со самото доење, имам со местото. Ако бебето "не знае кога треба да јаде", сигурно знае кога е гладно. Муабетов што го терате е тоа да се усогласи со "распоред на јадење" со "распоред на шетање" на мама, а не мама со него. Пак ќе кажам. Секоја мајка знае горе долу кога нејзиното бебе е гладно. Значи не во апсолутна смисла, ама знае. Нека ги усогласи своите потреби за што и да е со потребите на бебето. Или пиење кафе и оговарање со некоја е поважно? Какви ги гледам, не би им дал ни да имаат, а не пак на улица да го дојат.

@LordDragonll мислиш мљац мљац, па имаш она чистење заби со силно вшмукување.. Такво нешто? Посебно "шмркање" кафе од 10 цм :D

Intimata t.e. cickite od koi na vas vie tolku nezgodno, taka nabreknati beli so ubavo ocrtani bradavici.
Мајката :) Нели бебето е поважно, од каде сега срам да го дои? И второ, поважно...добро во лето на +40 со цел памет ќе покриваат деца со ќебиња или марами? Дај не зезајте.

Мајката :) Нели бебето е поважно, од каде сега срам да го дои? И второ, поважно...добро во лето на +40 со цел памет ќе покриваат деца со ќебиња или марами? Дај не зезајте.

Marama svilena nema muka, ne te zezam, plus vas vie nezgodno od cickata ne od bebeto.

Marama svilena nema muka, ne te zezam, plus vas vie nezgodno od cickata ne od bebeto.
Кои нас? Ваљда секој си кажува свое мислење. Проблем е амбиентот на кој е изложено тоа бебе додека цица. Немам проблем со цицки. На една тема дури барав да поддржат и мажите, жени да смеат топлес да шетаат по улица. Толку ли е проблем тоа бебе да биде нахрането во затворено, тивко место? А уствари, што сте запнале да биде дозволено? Нема полиција на светов што ќе казни жена за доење на дете на улица. Што изводите без врска. Или за сѐ мора да има закон?

@Agda Beata ќе ти кажев нешто, ама ај [emoji14]

Кои нас? Ваљда секој си кажува свое мислење. Проблем е амбиентот на кој е изложено тоа бебе додека цица. Немам проблем со цицки. На една тема дури барав да поддржат и мажите, жени да смеат топлес да шетаат по улица. Толку ли е проблем тоа бебе да биде нахрането во затворено, тивко место? А уствари, што сте запнале да биде дозволено? Нема полиција на светов што ќе казни жена за доење на дете на улица. Што изводите без врска. Или за сѐ мора да има закон?

@Agda Beata ќе ти кажев нешто, ама ај [emoji14]

Da.

p.s. Ne ja chepkaj Agda cica, mozhe da me grizne nesakajki.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom