Македонци со бугарски пасоши за логистика на теренот

• Креатор на темата Креатор на темата zlaki
  • Време на започнување Време на започнување
Z

zlaki

Гостин
Бугарија испраќа оклопни возила на границата со Македонија и воедно се повикуваат Македонци со бугарски пасоши за логистика на теренот.....
image_1440498878_16.jpg

На четирите гранични премини со Македонија, Бугарија испраќа оклопни возила за да и’ помогне на пограничната полиција во случај на прилив на бегалци.
Информацијата ја пренесува агенцијата Бета, повикувајќи се на изјава од бугарското Министерство за одбрана.
„Сакаме превентивно да го засилиме чувањето на границата која ја обезбедува пограничната полиција“, објаснуваат од бугарското Министерство. Воедно бугарското министерство побарало помош од над 200 иматели на бугарски пасош од Македонија со изразито бугарско самочуство да бидат на услуга на Бугарската војска како логистика заради познавање на јазикот. Сепак и тие што ќе се пријават нема баш за џабе да соработуваат се предвидуваат дневници од 55 евра. Собирен пункт е во новоотворена канцеларија на улица Рузвелтова.

Вкупно 25 војници и неколку оклопни возила се упатени на бураско – македонските премини, но нивниот број може да се зголеми ако биде потребно.

http://www.dokaz.mk/bugarija-isprak...-so-bugarski-pasoshi-za-logistika-na-terenot/

Има ли заинтересирано?Сметам дека голем број ќе се пријават да бидат логистика на бугарската војска која ќе биде стационирана на јужната граница иако се барат само 200 македонци со бугарски пасош.Значи ли логистика и облечување на бугарска војничка униформа?Би облекле ли бугарска војничка униформа?Предавство ли е кон својата земја?

dokaz.mk и не е нешто релевантен сајт. Политички трол на опозицијата е.[DOUBLEPOST=1440577809][/DOUBLEPOST]Непостои таква информација на официјалната страна на министерството за одбрана на Бугарија.

http://www.mod.bg/bg/

Значи ептен трол весници имаме.:confused:

Последно уредено:
доказ.мк вели дека превземал од агенцијата Бета....[DOUBLEPOST=1440578165][/DOUBLEPOST]
Македонци со бугарски пасоши?
Македонци?:D
па имаш и македонци со српски пасош,со хрватски пасош,со американски...итн

доказ.мк вели дека превземал од агенцијата Бета....
Не ставил линк. Исто како да не превзел.

Сами си ги измислиле овие вести. Никаква бета, гама и останати новински агенции немаат таква информација.

Последно уредено:
и јас барав на Бета ако се мисли на оваа Бета агенција http://beta.rs/....но не најдов или неможам да најдам.Нека провере некој друг за оваа вест дали ја има ако не модераторите нека ја бришат оваа тема.

Па ако се водиме по логиката дека македонците земаат бугарски пасош да работат за 50 евра на лозја во Италија, 55 евра дневница за во бугарска војска на македонска територија и не е така лошо. Зошто да не. Во фабриките на Грујо треба цела недела да работиш за тие пари.

Полни глупости се тоа.
Личи ми малку на веста дека Македнците со бугарски пасоши ќе служат во бугарската војска.

Кој мигрант е будала да влезе бугарија и после мора да помине низ романија, унгарија, полска/австрија за да стаса до германија. Чиста пропаганда и перење на пари е бугарското местење на војска на граница ако беа мигрантите за низ бугарија уште од грција ќе одеа таму а не во Македонија па низ балкан нагоре...

Кој мигрант е будала да влезе бугарија и после мора да помине низ романија, унгарија, полска/австрија за да стаса до германија. Чиста пропаганда и перење на пари е бугарското местење на војска на граница ако беа мигрантите за низ бугарија уште од грција ќе одеа таму а не во Македонија па низ балкан нагоре...
Не е проблем некоја држава да постави дополнителна војска на неjзина територија.

Муабетов е овде дека ќе плаќа луѓе од друга држава да им бидат логистика....

Ова е масло на тој скапан доказ мк портал на кој главата му ја пукнаа пред неполн месец. Изгледа имало зошто.

Армеjски части во моментот има на границата со Турциja, со Грциjа и со Македониja[DOUBLEPOST=1440614723][/DOUBLEPOST]
dokaz.mk и не е нешто релевантен сајт. Политички трол на опозицијата е.[DOUBLEPOST=1440577809][/DOUBLEPOST]Непостои таква информација на официјалната страна на министерството за одбрана на Бугарија.

http://www.mod.bg/bg/

Значи ептен трол весници имаме.:confused:
Има информациja само дека бугарската армиja ке подпомогне граничната полициja. Таа новина е от датум 21.08.2015.
Принципно луге со двоjно државjaнство не могат да бидат дел от БА.

Армеjски части во моментот има на границата со Турциja, со Грциjа и со Македониja.
Знам дека има, не се будали да нема... Муабетот ми е дал 1 мигрант „заскитал“ накај Бугарија последнава година од страните кои се чувани од нив? Точниот одговор е НЕ, нели? Не се будали знаат мигрантите кај е исток а кај е север да одат низ Македонија и Србија...

Знам дека има, не се будали да нема... Муабетот ми е дал 1 мигрант „заскитал“ накај Бугарија последнава година од страните кои се чувани од нив? Точниот одговор е НЕ, нели? Не се будали знаат мигрантите кај е исток а кај е север да одат низ Македонија и Србија...
Многу си далеку од вистината. Една недела бев во близина на границата и во селото Резово (на турската граница) во мај и во 2-3 дена имаше акции и ловеа по 20-30 бегалци - ноќно време. Во хотелот во кој бев утрото по 20-30 пати преминуваа од гранична полиција, дури и во нашиот хотел имаше сместени полицајци од северна Бугарија. Зборував со нив - редовно преминуваат границата бегалци. Тоа беше во мај оваа година.

Многу си далеку од вистината. Една недела бев во близина на границата и во селото Резово (на турската граница) во мај и во 2-3 дена имаше акции и ловеа по 20-30 бегалци - ноќно време. Во хотелот во кој бев утрото по 20-30 пати преминуваа од гранична полиција, дури и во нашиот хотел имаше сместени полицајци од северна Бугарија. Зборував со нив - редовно преминуваат границата бегалци. Тоа беше во мај оваа година.
Ако проблем ви се бегалците да си ги чувате, кога проблем ќе ви станат мигрантите тогаш прашајте што е проблемот реално...

Естествено, за 5 дни 290 мигранти.
http://www.mediapool.bg/nad-290-imi...rai-balgaro-turskata-granitsa-news238100.html
Миналото лето, беха стасали по 1000 на ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom