Милица Тодоровиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Моментот кога јас сфаќам дека Разиел сеуште не сфаќа дека Рики е бар искрен дека слуша музика за стока и таквата постапка ја профурава ама и ја оправдува ко бегање на петти час од математика и оправдание на класен час од гинеколог во петто...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Еве и го настапот што го имаше во Охрид......, 3.000 луѓе имало........:)

Пошто не најдов друга тема, а на оваа се развиле озбилни дебати, постојано кога се говори за турбо-фолк се мисли на српскиот, а патем она што ние го подразбираме под турбо фолк постои во секоја зејма, шунд музика со слаб квалитет чија популарност се билда со плитки текстви, весели ноти и многу, многу голотија. Не е српската музика некој уникат, иако си има одрдени уникатни елеметни кои пред се произлегуваат од спојот на српската новокомпонирана народна музика со некои други правци.

Видете ги по нетот денеска сликите и видеата од МТВ музичките награди од вчера, и искрено кажете дали во мометов во светот постои поголем турбо-фолк и шунд од америчката поп и хип-хоп музика, ама искрено. Овие српски гранд певаљки, пеачки како Аца Лукас или Саша Матиќ кој барем и имаат глас и знаат да пејат, споредете ги со оние чудовишта (оти луѓе, а особено жени не можат да бидат) како Ники Минџа и Мајли Сајрус, па кажете што е полошо, америчката поп сцена или сите српски, хрватски, босански, бугарски и македонски турбо фолкери и фолкери заедно.

Па еби а мајка му, ама МТВ хитовите своевремено во 80-тите на Мадона и Мајкл Џексон или на бојбендовите од 90-тите барем личеа на некаква музика во однос на ова денес.

Кога се дебатира за музика, термините се такви апсолутни затоа што и разговорот е за таа една работа. Горе пробав да ти илустрирам во примерот со лајното. Ако е темата лајно, а ти си згазил на лајно и го носиш залепено за патика, тоа е единствено битно на таа тема, а не колку ти добро ја лапаш женска ти или ја слушаш мајка ти. Тие глупости не постојат на тема за лајно. Колку ти си срцка на други полиња е ирелевантно на тема за музика. Затоа што муабетот е за музика, Рики. In absolutes.
:D

Only a Sith deals in absolutes. :D

Новава песна е далеку од Моје злато и Три чаше, но сепак проаѓа. Посебно ми се свиѓа спотот:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom