Darling
High Value
2турбофолк2deep
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е ли ова оксиморон? Дали е возможно да се најдат доволно закоравени циници, кои не би биле цинични во убедувањата дека општеството може да стане подобро, па би се нафатиле да моделираат и образуваат некого?Сакам него да го моделира и образува закоравен циник.
Не е ли ова оксиморон? Дали е возможно да се најдат доволно закоравени циници, кои не би биле цинични во убедувањата дека општеството може да стане подобро, па би се нафатиле да моделираат и образуваат некого?![]()
Во ред, можеби може да се најдат доволно луѓе, ама побитното прашање е, дали тие луѓе ќе успеат да им пренесат на тие што ги учат дека некогаш е подобро да го оставиш светот да гори. Бидејќи нели, тогаш се случуваат посуштински поместувања на хиерархијата. И да им дадат осет да може да почувствуваат кога “светот“ треба да гори, а кога е подобро за нив да се задржи хиерархијата.Има, има.
А и нема ништо со “окси“ во државава.![]()
Не е ли ова оксиморон? Дали е возможно да се најдат доволно закоравени циници, кои не би биле цинични во убедувањата дека општеството може да стане подобро, па би се нафатиле да моделираат и образуваат некого?![]()
географија
физичка и просторна географија
Сака да каже нешто.
Крева два прста.
Пушта некој тројански коњ за истата работа за која се расправаме жолчно со Рики и бот. Едниот бил балканскиот Ганди, другиот Дон Жуан од верниот исток, а третиот знаел кој бил трет најголем град во Руанда. На тема за Милица Тодоровиќ. Отворена од Сунгерот Боб.![]()
Аматери се. Учете малку, о вие двајца:Mене за друго ме фаќа склет, о анатемисан.
Овој бошњаков на двапати го прави ова:
Сака да каже нешто.
Крева два прста.
Пушта некој тројански коњ за истата работа за која се расправаме жолчно со Рики и бот. Едниот бил балканскиот Ганди, другиот Дон Жуан од верниот исток, а третиот знаел кој бил трет најголем град во Руанда. На тема за Милица Тодоровиќ. Отворена од Сунгерот Боб.![]()
И на Галилео вака му викале. .!.
о ти претенденту за титулата "Ванчо Михајлов 2015".
о анатемисан
верниот исток
Ти скроз си ја промашил поентната. Ќе се караме. Или си ја промашил поентата или Рики ти има позајмено многу пари, па се праиш Ренфилд.
Значи, поентата е следнава. Ја, Разиел идам у подфорум музика. Многу често и со големо задоволство го читам подфорумов. Подфорумов, инаку, се вика музика. Конципиран е да се разговара на тоа поле. Музика. Не знам дали ти спомнав дека за музика е подфорумов. Е. Океј. И идам тука, отварам некои постари и одамна рикнати теми, со половина мртви линкови, па негде попатно ја отварам и оваа. На оваа го начекувам Рики и, замисли, Рики не прави муабет за музика. Рики прави муабет за Рики. Вика дека бил срцка. Ја, вака меѓу мене и тебе да ти кажам, му веруам. Го познавам тебе колку шо те познавам и му верувам колку тебе шо ти верувам кога тврдиш дека си најголем ебач од десната страна на Вардар. Исто ми се фаќа и исто ме засега, за двајцата. Ама, беља работа, темава да ти била на подфорум музика, за некоја потпишана како Милица Тодоровиќ. Го прочитав Рики, па пак видов дали насловот на темава е Рики Лузерпул, да не ме лажат очиве. Не бил. За таа Милица бил. Си викам дај да му пишам на човеков дека никој кур не го боли кога се разговара за музика дали он е срцка и да го поканам на мојот крајно активен и динамичен подфорум, каде на повеќето теми неговата драж(не, нема да најдам погеј зборче од леери, џабе се филмам) ќе може без проблем и скроз онтопик да ја промовира.
Твоето лично искуство со човекот е небитно. Неговиот весел и космополитски карактер е небитен. Ја познавам еден човек и он има тракторче. Тој човек е толку услужлив, шо дојде еднаш и за едно кафе ми искоси тревата, исече некои гранки од дрва шо забегаа низ дворот, ги товари у тракторчето и ги однесе у отпад. Да го прашам шо музика слуша и да го напраам најактуелен на темава? Не ти текнуе колку глуп е овој муабет? Или да ти давам примери од стотина луѓе шо лично ги познавам, слушаат некои вакви најголеми срања и си тепаат жени и деца, си растураат домови? Така ли го браниме или напаѓаме ова најтешко срање? Која капитулација, чоече.
Од лева страна на Аксиосот е wot најголем клецач @Raziel -е..
Али, настрана твоите сомнителни познавања од физичка и просторна географија, углавно си в'право во темава воопшто.
Глеам дека wot пробува да релативизира. Али у главно мислам дека тоа е резултат на недостаток на цинизам во крвта, кога преминуваш преку една река, од тмурен и депре(сивен) брег, кон друг, сунѓетобобовски брег.
Ми се дешаало и мене тоа. Сум омекнувал и кон manUre и кон стоката и нивната музика. Али сполај му на нашим Алахом, секош се враќам на отровната страна на месечината. Вот, не мора да се врати, добар си е и онаков, али тоа не значи ека ќе му го одобриме мислењето. Бар доволно клецка, ако ништо друго..
А Рики ко Рики.
Рики, 99 посто од турбофолкерите се празни во глата ко ќуп.
Јас за разлика од вот и разиелов те знам доволно и добро. Башка, иако не пишувам во подфорумот на разиелот, ипак ми е стручна спремност да толкувам табиети и тоа колку се празни во глата луѓето.
Ти не си празен во глата. Ама од друга страна пак, ти знаеш дека тоа што го слушаш не чини. И ко пијан за плот, сакаш да се задржиш таму. Тоа е надополнето со твоето непознавање на друга (добра) музика, па ти доаѓа како “ех, ќе си останам на сигурно со помија од музикава, и ќе си ја бранам, што е полесно него додатно да ги проучувам Deep Purple.“
jas toa го сфаќам. I ova uglavno, поарно го опфати разиелот.
Каков е тој осет за естетика и хармонија? На кантар го мериш, елаборирај Разиел ебаго, поминавме седмо одделение за да се ложиме на мистицизам. Што е пофалба за естетика, што е навреда за естетика? Што е навреда за сетила, што пофалба за сетила? Очигледно на некој му е награда и ужива, а на некој не. Можеш да бидеш концизен и прецизен и да му објасниш на овој исто дудук за музика зошто муабетов не може да се срочи на „на некој му е, на некој не му е“ туку е „Е или НЕ Е“ или ко и повеќето квази„сфатив што е добра музика брат, едноставно го осеќам тоа, и така е, не е субјективно, се знае квалитетно од неквалитетно, не можам да го срочам у објективен аргумент, се осеќа брат кичерај од кој ти се повраќа, ама не е субјективно што е добра, а што лоша музика, добра е пошто осеќам брат, контрадикторен сум сам на себе“ музиколози ќе верглаш со тој инфантилен „ја сум супериорен музиколог, ама не се објаснуе тоа, ако не го осетиш ондак џабе збориме чим немаш слух (тотално утнато значењето на слухот како термин)“аргумент, а тоа ќе ескалира со беседи и метафори кои поставуваат премиса која „сите ја знаат“ и не бе, никако не го повлекува прашањето?Ти го користиш ова неодбранливо нешто, овој ужас, оваа навреда за сетила и осет за естетика и хармонија
Кога се дебатира за музика, термините се такви апсолутни затоа што и разговорот е за таа една работа.