Анима Мунди

• Креатор на темата Креатор на темата Ligar
  • Време на започнување Време на започнување
Што има врска од кого биле убиени? Битно биле убиени. И тие и тие. По ваша Анима мунди локига тоа е исто. Али исто е само кога ви одговара. Идам по ваша логика само.
Како шо е битно од кој биле убиени? Животно сигурно нема да собере 1000 луѓе у камион и да ги транспортира у Кина да ги вријат у казан живи. Тоа го може само болен човечки мозок. За сите малтертирања, убивање,мачење, дерење живи за крзното да било пофино некоја смрдла да шета на писти е крив знаме кој нели. Од човек поголем монструм нема, а ѓомити надарени сме да размислуваме. Џабе ни е, дур и срамно да се споредуваме со нив. Тие знаат повеќе љубов да пружат.
И не, не сум активист на Анима. Само љубител на животни.

Како шо е битно од кој биле убиени? Животно сигурно нема да собере 1000 луѓе у камион и да ги транспортира у Кина да ги вријат у казан живи. Тоа го може само болен човечки мозок. За сите малтертирања, убивање,мачење, дерење живи за крзното да било пофино некоја смрдла да шета на писти е крив знаме кој нели. Од човек поголем монструм нема, а ѓомити надарени сме да размислуваме. Џабе ни е, дур и срамно да се споредуваме со нив. Тие знаат повеќе љубов да пружат.
Aха. Во ред. Идам јас Милка да јадам со Мимоза.

Се надевам дека ги мразиш мајка ти и татко ти што некогаш во твојот живот не ти купиле скај, туку ти купиле кожни патики/кондури за да не ти пропуштаат вода и да не настинеш како мала. Се надевам дека си свесна дека ти си смрдлата а твоите се :инсертпогрдензбор:

Се надевам дека ги мразиш мајка ти и татко ти што некогаш во твојот живот не ти купиле скај, туку ти купиле кожни патики/кондури за да не ти пропуштаат вода и да не настинеш како мала. Се надевам дека си свесна дека ти си смрдлата а твоите се :инсертпогрдензбор:
На мое време се носеше гумени чизми.

На мое време се носеше гумени чизми.
те-ши се.

Слободно, мене не ми менува. Него, кога ќе си миеш заби вечер пред спиење, кога ќе се погледнеш во огледало, ќе погледнеш во хипокрит.

Зошто ако не си хипокрит, значи дека родителите, браќа сестри ако здравје ги имаш, сопруг, деца (не знам која возраст си) треба да ги мразиш од дно на душа и да ги множиш со 0 (со букви, нула).

те-ши се.

Слободно, мене не ми менува. Него, кога ќе си миеш заби вечер пред спиење, кога ќе се погледнеш во огледало, ќе погледнеш во хипокрит.

Зошто ако не си хипокрит, значи дека родителите, браќа сестри ако здравје ги имаш, сопруг, деца (не знам која возраст си) треба да ги мразиш од дно на душа и да ги множиш со 0 (со букви, нула).
Да се повторам.
Од човек поголем монструм нема, а ѓомити надарени сме да размислуваме. Џабе ни е, дур и срамно да се споредуваме со нив. Тие знаат повеќе љубов да пружат.
Негледам дека се ставив како исклучок. Џабе везеш.

Да се повторам.
Од човек поголем монструм нема, а ѓомити надарени сме да размислуваме. Џабе ни е, дур и срамно да се споредуваме со нив. Тие знаат повеќе љубов да пружат.
Ако ти како човек се сметаш за монструм, јас не се сметам. Ти можеш да се изземеш или да се додадеш во таа категорија, како што можам да го направам тоа и самиот јас.

Ако ти не си осетила љубов од некој близок, не ти е целиот мен кајнд виновен за тоа, виновни ти се родителите што не те прегрнувале пред спиење и што не те носеле на прошетки во парк во недела попладне.[DOUBLEPOST=1440783087][/DOUBLEPOST]Не везам џабе.[DOUBLEPOST=1440783105][/DOUBLEPOST]П.С. Разговарај со родителите за љубовта која не ти ја пружиле.

П.С. Разговарај со родителите за љубовта која не ти ја пружиле.
Важи :icon_lol:
Мош па до тоа ќе е шо и сакам животните а? А кој е проблемот кај тебе? :icon_lol:

Важи :icon_lol:
Мош па до тоа ќе е шо и сакам животните а? А кој е проблемот кај тебе? :icon_lol:
А каде реков јас дека не сакам животни?
Јас не сакам генерализирање, нешто што ти направи со последните твои мислења.
Затоа реков, за да генерализираш за љубов, односно да кажеш дека луѓето не знаат да сакаат, да љубат, мора да имаш некој проблем, најверојатно од минатото. Да кажеш дека сите луѓе се вакви или онакви (негативни особини нормално), да се вметнеш и самата во такви, исто така е показател дека си имала растроено детство, без љубов. Си живеелеа во дом, во семејство без љубов и доверба.

Јас сум сосема океј, задоволен од сопствениот живот. Љубен од родителите и брат ми, ги љубам дупло повеќе. Сум чувал животинки, сакам животники а сакам да изедам и стек со ориз.

Затоа ти викам, седни ги твоите, направи муабет. Можеби ќе дојдеш до некаков заклучок, можеби.

Да се повторам.
Жално е што не си осетила љубов од луѓе. Се надевам еден ден ќе осетиш.

А каде реков јас дека не сакам животни?
А каде јас реков дека не сакаш животни? :icon_lol:
Ето видиш исти сме кога се работи за стек и ориз...нема разлика, мада повеќе го јадам со компир пржен. Тоа е тоа, дур го шетаме кучето сочно гриземе од сендвичот со свинско месо у наводници :) Такви сме ние луѓето.

Кривичен Законик на Р.Македонија

Мачење животни :Член 233

(1)
Тојшто грубо злоупотребува животно или го изложува на непотребни маки или му нанесува непотребни болки или заради изживување го изложува на страдање, ќе се казни со парична казна или со затвор до шест месеци.

(2) Тој што со нехранење, непоење или на друг начин изложува животно подолго време на тегобна состојба, ќе се казни со парична казна или со затвор до три месеци

:kafence:

А каде јас реков дека не сакаш животни? :icon_lol:
Ето видиш исти сме кога се работи за стек и ориз...нема разлика, мада повеќе го јадам со компир пржен. Тоа е тоа, дур го шетаме кучето сочно гриземе од сендвичот со свинско месо у наводници :) Такви сме ние луѓето.
А на што алудираше со мојот „проблем“?

Иначе, не јадам надвор, одејќи по улица, шетајќи се низ ГраЦки Парк. Не ми е некако културно, не знам. Исто така, не јадам ни брза храна, така да шансите да јадам сендвич додека одам по улица се еднакви на македонец да освои злато на 100м атлетика на Олимпијада.

Ми се допаѓа што не негираш дека можеби причина за твоето размислување е недоволната љубов што ти ја пружиле родителите како дете.
Се надевам дека ти ќе им пружаш на твоите, најискрено.

Се надевам дека ти ќе им пружаш на твоите, најискрено.
А јок, јас моите и чувам у подрум и се огромни љуботели на животни, дур синот ми е и вегетаријанец ;) За божиќ ќе им фрлам тро јадење нек се порадуват, и они се душа нели :icon_lol:
Ај доста ти беше. Стануваш досаден, то ти е од премногу љубов :icon_lol:

А јок, јас моите и чувам у подрум и се огромни љуботели на животни, дур синот ми е и вегетаријанец ;) За божиќ ќе им фрлам тро јадење нек се порадуват, и они се душа нели :icon_lol:
Ај доста ти беше. Стануваш досаден, то ти е од премногу љубов :icon_lol:

Дискутант кој општи на тема во која верува и ги брани ставовите на истата никогаш не би употребил „џабе везеш“ и/или „доста ти беше, досаден си“. Од другата страна изгледа како да немаш аргумент и едвај да чекаш да заврши дискусијата.

Јас, на пример, никаде и никогаш не реков дека си досадна и дека не сакам да дискутирам со тебе. Можеме до 101 и назад, само во меѓувреме, поразговарај со твоите, можеш и да им се налутиш зошто не те љубеле како мала. Можеби сеуште не те љубат, но, никогаш не е доцна, за љубов.

Сега извини, морам да излагам, ќе одам во кафана со @Џонтра Волта @Клипче и @Комита Ултрас да пиеме ракија и да удриме по некој џигер. Доколку ми реплицираш, ќе ти одговорам утре.

Пријатна вечер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom