Ханиоти

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Паљури длабоко? Нешто си грешка. Сум бил и Неи Пори и Паљури. Паљури е поплитко и поубава е водата. Моите деца лани 3 и 4 години сами си одеа во вода во далечина од 20-30 метри и им беше до гуша. Баш за деца е. И неи пори е плитко но ваму мене ми беше поплитко
резервирав за Ханиоти, 150м од море, кај каналот. Ме интересира како е на плажа таму, кај што влегува каналот во морето, има место да ставиш сунцобран или е се со лежалки ( ретко користиме лежалки бидејќи не седиме цело време на плажа)?? ; има ли блиску автобуска станица за Паљури , предпоставувам на главниот пат кај големиот супермаркет би требало да има ??? Од агенцијата кажува дека е 1,8евра во правец, ќе одиме барем еднаш -двапати, а ако испадне со кола да одиме се разбира повеќе.

резервирав за Ханиоти, 150м од море, кај каналот. Ме интересира како е на плажа таму, кај што влегува каналот во морето, има место да ставиш сунцобран или е се со лежалки ( ретко користиме лежалки бидејќи не седиме цело време на плажа)?? ; има ли блиску автобуска станица за Паљури , предпоставувам на главниот пат кај големиот супермаркет би требало да има ??? Од агенцијата кажува дека е 1,8евра во правец, ќе одиме барем еднаш -двапати, а ако испадне со кола да одиме се разбира повеќе.

Не сум бил Ханиоти, бев во Сивири и отидов до Паљури. Инаку патот поминува низ Ханиоти така да превозот би требало да е тука на патот можеби има некоја постојка. Како и да е Паљури е топ

@Ireal ,Таму мислам дека во сезона ке биде со лежалки ама не му се коси, надолу малку има слободно место. Пред неколку години бев Гранд Викторија и нашата плажа беше релативно слободна. Тоа ти е 250-300 метри од твојот излез на море десно. Зависи кој период си.
Таму плажите се сите Ок, ама ако си во шпиц сезона има опасност од преполни канти со ѓубре и останат фолклор.
Автобуската ти е на главниот пат 300-400 метри погоре, дали застанува кај Масутис незнам, со кола бев.
Паљури со автобус? Што знам, ако одиш натаму е Ксенија , пред Паљури, има за одење од главниот пат едно 300 метри а таму е пола-пола, лежалки и слободно.
Ако идете со кола тогаш е друг муабет, ќе имате можност да мењате плажи и има паркинзи едно чудо.Претежно диви![DOUBLEPOST=1521912940][/DOUBLEPOST]
Не сум бил Ханиоти, бев во Сивири и отидов до Паљури. Инаку патот поминува низ Ханиоти така да превозот би требало да е тука на патот можеби има некоја постојка. Како и да е Паљури е топ
Автобусот врти од кај Ханиоти , Паљури па Сивири ! Со кола да не бевте? Пак е поблиско преку Неа Скиони и Лутра до Паљури.

Последно уредено:
@Ireal ,Таму мислам дека во сезона ке биде со лежалки ама не му се коси, надолу малку има слободно место. Пред неколку години бев Гранд Викторија и нашата плажа беше релативно слободна. Тоа ти е 250-300 метри од твојот излез на море десно. Зависи кој период си.
Таму плажите се сите Ок, ама ако си во шпиц сезона има опасност од преполни канти со ѓубре и останат фолклор.
Автобуската ти е на главниот пат 300-400 метри погоре, дали застанува кај Масутис незнам, со кола бев.
Паљури со автобус? Што знам, ако одиш натаму е Ксенија , пред Паљури, има за одење од главниот пат едно 300 метри а таму е пола-пола, лежалки и слободно.
Ако идете со кола тогаш е друг муабет, ќе имате можност да мењате плажи и има паркинзи едно чудо.Претежно диви![DOUBLEPOST=1521912940][/DOUBLEPOST]
Автобусот врти од кај Ханиоти , Паљури па Сивири ! Со кола да не бевте? Пак е поблиско преку Неа Скиони и Лутра до Паљури.

Со кола бев. Шетавмо нон стоп, бевме афитос, Паљури Калитеа...

плажата Паљури е 5км од Пефкофори, 150м од главниот пат.Проблем е дека има автобус од Солун, ама прашање дали запира на локални станици, а и ако има таков тоа е во јули и август, во јуни не верувам.
По се изгледа само островите во Грција имаат организиран превоз.
Што се однесува до плажата во Ханиоти мислам дека кај паркот , кај црквата, има место на плажата за сунцобрани, ама зависи кога, сигурно во сабота и недела е како во конзерва.... но во краен случај во паркот има клупи а и смештајот не е далеку, нема да се печеме со саати...
Бев во Полихроно во 2015, во централниот дел немаше место за сунцобран, но одевме 300метри десно, ќе најдеме и тука како е...
Б.Т.В., иако се во ЕУ, грците на многу места се недисциплинирани и вршат узурпација на морскит брег со столчиња, маси, лежалки , дури буквално во морето ги внесуваат. По меѓународно право е забрането узурпирање на делот од максималното до минималното ниво на морето со приватни плажи, но во Грција тоа слабо се почитува, исто како и многу други меѓународни закони. Треба да им се случи некое ненадејно миницунами, како сега во Охрид, па се да им однесе морето...
...

Последно уредено:
Значи во Јуни ќе одиш, немаш гајле, ќе има место кај сакаш!
Застанува автобусот на секоја постојка , не се секирај.
Тоа за плажите, јес да се досадни со узурпациите ама им фуфка ако се спротиставиш. Оти пред 12-3 години имаше покољ на вили и викендици на глаучи, кои го имаа узурпирано брегот.
Лани имав таков случај на вториот крак, камиони со земја истураа на патот до слободниот дел на плажата ( Лагониси кај Ормос Панагиас) се пожалил некој,они сами после го чистеа патот.

Патриот <3

Цела година името не го дава, пишува како на граница има гужви секој викенд, а три месеци однапред резервира за одмор во Грција и редовен шопинг во Солун. Еве и пред 3 години бил таму, ги знае сите места каде има црква, а каде маркет, а сака да им се случи некое ненадејно цунами и морето се да однесе. Грците не чинат, не одите има протести, шкртаат таблици, ама пак и тој парите кај нив ги дава. Тоа е просечен македонски патриот. :icon_lol:
Нема да бидам изненаден ако има и бугарски пасош.

Буцкало си :D
А извини, не сум на ПЦ ама штом се докопам одма во потпис ги ставам. Се опра потење по темиве како коли кршеле во Гејција, а види го на друг подфорум што дроби. Вакви бескичмењаци со лопата да ринеш :)

веднаш се јавија дежурни тролови и платеници на кој им смеќаваат моите постови во други теми... ова тема е за тоа, а овие топици горе се оф топик..
а башка не сум пишал дека кршат коли во Грција, а и не одам со кола...

Ма нема врска.
Ние сакаме само да ѕирнеме во животот на фајромскиот џет-сет и неговите летувања по монденските места во јужниот сосед.
Ксамил ти е исто монденско место, а може и до Несебар да тркнеш, тамам да ја затвориш трилогијата "душмани", а после да ни ги праиш кокоси со предавството на црпнатиот муртинец....и тенковски делови, нормално.
Ќе купиш и кола....следно враќање на власт и ќе ви даат и коли од 70-ти да увезете, за да можете да си ги дозволите.

Лани бев таму. Прв и последен пат.

Треба глуп да си за да плаќаш да гледаш српска сељачина на секој чекор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom