Геј браковите станаа легални во сите држави на САД

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Во последно време по-тренди од гејпедер е стрејт што подржува гејпедери.

Иначе за гејпедерите whatever floats your boat... ако ти е убаво да се рокаш у ауспух ради помодарсто ок :D

Немам намера на некој да му наредувам што да прави со своите гениталии во петок навечер или до крајот на животот и со кого,ама неможам па ни да ја разберам хомосексуалноста.

Ако веќе сте одлучиле дека сте геј(или па генетиката така ви налага затоа што нели не се станува геј) тогаш од каде потребата за одгледување на деца?Ако биологијата ве прави да сте геј и главниот аргумент е дека и во животинското царство(како што пиша еден член погоре)се случува истото,тогаш нели истите тие гени кои веројатно ве прават да имате такви "нагони" би ве одалечиле и од она што е во биолошката суштина на хетеросексуалниот однос т.е. репродукција и оставање потомство.Во спротивно тоа значи дека хомосексуалност е само една мутација и пореметување кое треба да се третира,а не да се слави.Немојте да се користи трагичната судбина на оние деца кои се оставени во домот и кои сеуште ни од далеку немаат оформено свој поглед на светот и вредностите кои ќе ги ценат во животот.Ајде да речеме дека двајцата родители од хомосексуален брак ќе му пружат љубов на тоа дете.Ама до кога?Секунда откако тоа ќе излезе во надворешниот суров свет животот ќе му стане агонија и постојано омаловажување и тоа се никако нема да биде поради негова вина.

Која е потребата и од тие постојани паради на гордоста,геј кафичи,лезбејски дружби во парк итн.?Да кажеме дека сето тоа е да се подигне свеста за геј заедницата и геј луѓето околу нас и со тоа да се искорени маргинизирањето кои тие го чувстуваат од стрејт луѓето и нивно ајде да кажеме интегрирање во општеството.Па нели самото тоа организирање на настани каде се става акцент на хомосексуалноста и се слави со гордост сексуалниот однос жена со жена,маж со маж го прави баш тоа спротивното т.е. тие самите се маргинизираат како различни од остатокот?

И на крај,бракот.Кога веќе сте сигурни во својата хомосексуална природа и сте океј што тоа ни од блиску не е "мејнстрим" тогаш зошто потребата и понатаму да се прават мејнстрим работи како бракот?Бракот е само една старомодна заедница регистрирана од државата помеѓу маж и жена.Бракот и не ја дефинира љубовта(кога веќе слоганот е "Love wins")туку е само законски признаена заедница од страна на државата.
Да бидеме реални секој било да е геј или стрејт,конзервативен или либерал,првичната реакција кога ќе види на пример слика од геј свадба му е дека нешто не е како што треба и дека е различно од тоа што треба да биде.И посебно одвратно ми е што на сето ова се надоврзуваат оние трансџендери,транссексуалци и незнам уште што,едноставно изроди желни за внимание.
Ако геј луѓето се со сосема нормален дел од природата,тогаш зошто ако замислиме свет 95% населен од хомосексуалци некако звучи многу како неодржлив,краткотраен концепт.
И тоа со приказната дека хомофобите се всушност прикриени,неоткриени хомосексуалци е најголемата глупост што сум ја слушнал.Ако јас сум од памет изваден секојпат кога кучиња ќе ми се приближат и имам траума од истите,не значи дека потајно обожавам да бидам опкружен со кучиња..

Ова во Америка е премногу очигледно дека се случи поради изборите кои доаѓаат и дека со ова Демократите придобиа голем нов процент на гласачи,ништо повеќе.На крај краева па и Америка не е целиот свет.

Последно уредено:
0jpgH3d.gif

Браво за одлуката на САД. Борбата ја водеа со децении и на крајот се исплатеше. Убаво рекоа вработените во организациите што се залагаа за геј бракови - од денес сме најсреќните невработени во светот.
Во нашиов шлајм од општество не очекувам нешто вакво, најмногу поради народот кој уште не сфаќа некои работи а потоа поради закоравените политички опции кои доаѓаат на власт.

И на сликава што ја постира пази е педер, ти ебам то двоцевката
Ај модераторите нека средат, ако некој не знае да комуницира воопшто ни да не почнува.
Не знам кои се, ако знае некој, тагнете ги.
Фала

Абе зошто кревате прашина таму кај што ја нема. Педерлукот е присутен колку и самото човеково постоење. Постоеле периоди кога било општо прифатено самопределување, постоеле периоди кога било угнетено узурпирано и декларирано како неприродно и срамно за човекот како битие.
За да ја видите иднината погледајте во минатото пошто се се врти во круг.

Година сме 2015та. Човеково капиталистичко општество се стреми кон огромна декадентност и уништување на сите морални вредности.
Па до пред само 30-40 години во Америка, пази Америка, се одеше в затвор за прикажување вакво нешто на телевизија
giphy.gif

Така да слободниот и либерален став према хомосексуалците е само една обична алка од човечките морални особини кој владеат во денешно време.

Во последно време по-тренди од гејпедер е стрејт што подржува гејпедери.

Иначе за гејпедерите whatever floats your boat... ако ти е убаво да се рокаш у ауспух ради помодарсто ок :D
Какво помодарство, кога сексуалниот акт буквално постои од постоењето на животот?
Нема ништо модерно или помодарство во сексуални односи.
Година сме 2015та. Човеково капиталистичко општество се стреми кон огромна декадентност и уништување на сите морални вредности.
Истополовите бракови не се декадентност, напротив, сосема спротивно од декадентност. Признавање и употребување на конзервативната заедница брак како средство за ставање во контрола и колосек на динамиката во геј заедницата.

Сфаќаш што се случува? Ако до пред 50-60 години во САД, или и до ден денес кај нас, нормално било еден човек со сексуална привлечност кон ист пол да биде во брак со личност од спротивниот пол, а во меѓувреме да шара надвор од бракот со лица од истиот пол и со тоа буквално да ствара декадентност. Потоа, од пред 30 години тие лажни бракови полека изумирале и на сцена настапувааат лабилните, неозаконети врски помеѓу лица од ист пол, кои исто може да се протолкуваат како „декадентност“ според твојата дефиниција.
За денес законот да признава истополови врски кои ќе бидат озаконети како стабилна институција брак и со што се става една голема конрола во таа заедница и буквално се ствараат услови за идеа кон тој мирен „конзервативен“ изглед на животот и кај истополовите врски.
Всушност и досега постоеле многу стабилни истополови врски, ама тие биле малцинство, со ова им се дава таа шанса за идеализирање и остварување на тие врски засновани на љубов и заеднички интерес.
Бракот е само една старомодна заедница регистрирана од државата помеѓу маж и жена.Бракот и не ја дефинира љубовта(кога веќе слоганот е "Love wins")туку е само законски признаена заедница од страна на државата.
Токму тоа и се барало, законот да ги признае и истополовите врски исто како и другите, со сите права и обрски кои им следуваат на сопружниците. Сите други гледања и ставови за бракот повторно си остануваат, тие парови кои сакаат да ја озаконат врската, ќе си ја озаконат, тие кои сакаат да живеат во вонбрачна заедница, така и ќе си продолжат, исто како и различно половите врски.
(инаку целото мислење ти е полно со игнорантност, среќа што на интернет има испишано томови текстови за твоите недоразбирања, па ќе можеш да си прочиташ и да се информираш)
Така и Уставниот суд на САД ја завршува пресудата со мислење за почитување на бракот како заедница
Capture1.JPG

Гејовите се по дифолт лажговци, и штетни по општеството, не знам дали е болест или нешто друго, ама дефинитивно не е во ред.

Искрено 0 гајле ми е за ова легализирање.Мене не ми смета,бидејќи сметам дека двајца возрасни мажи или жени кои се доволно зрели да одлучат што да прават со своите тела а при тоа не штетат никому,не се некој проблем.Знаете кога гледам проблем?Кога мали деца се индоктринирани да идат на геј паради и кога се фура филмот дека денеска и мали деца можат да се идентификуваат како транс маж/жена и геј(зборуваме за деца кои се премногу мали за таква одлука)
Многу побитна вест ми беа терористичките напади на ИСИС истиот ден,него ова во Америка.Башка многу држави пред ова легализираа геј бракови,никој кур не го болеше.Ова покажува дека нешто треба да е ИН за општеството да почне да ја користи главата.Скапани лицемери особено на ФБ со знамињата.
Бтв,еве еден поздрав до нео либералите од другата страна на светот и вистинските проблеми на хомосексуалците11709966_860520547361727_3451119658476436211_o.png

Последно уредено:
11168921_10153690105186840_8871008846723871569_n.jpg

Има многу побитни работи од правата на хомоксексуалците и нивните бракови. Да се замараа повеќе за вакви проблеми како на сликава него ли за педери и лезбејќи светов ќе цветаше.

мене исто она што ме фади од такт и ми се гади од кретениве е тоа што цело време нешто барат некој права со паради по главните улици на градовите, зошто не одат таму по некој ниви да парадираат, можат слободно и да се ебаваат, кој курац мене ме боли дали се педери или не знам што, што има некој гад да ми шета по улици, нека се носи таму некаде упм, да не го гледам па ако сака глава нека крши

11168921_10153690105186840_8871008846723871569_n.jpg

Има многу побитни работи од правата на хомоксексуалците и нивните бракови. Да се замараа повеќе за вакви проблеми како на сликава него ли за педери и лезбејќи светов ќе цветаше.
Аналогно на тоа, да немаа потреба да се замараат за сопствените права, ќе имаа повеќе време да се замараат за реалните проблеми.

Па се замараат, тоа е буквално основа на социјалната држава која постои со векови. Ваква економска нееднаквост, социјална и легална онеправданост се признаени проблеми за кои има створено свест, всушност проблемите и дискриминацијата на ЛГБТ заедницата се дел од тие проблеми во општеството.
Од друга страна, приоритетите секогаш биле пореметени од аспект на масата, ама постоење на останати легитимни проблеми не ги негира другите исто толку легитимни проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom