- Член од
- 24 мај 2014
- Мислења
- 5.309
- Поени од реакции
- 5.928
Ако си ги читал авториве ќе знаеш за што зборувам, подобро да не одиме во оф топик веќе.Пишува митови и чаршиски муабети што пола Скопје ги знае.Не ме чуди и да е некој таксист.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако си ги читал авториве ќе знаеш за што зборувам, подобро да не одиме во оф топик веќе.Пишува митови и чаршиски муабети што пола Скопје ги знае.Не ме чуди и да е некој таксист.
ме потсети на 80 тите,уште тогаш лош глас се слушаше за идризово, мал бев ги слушав муабетите од мангупите и еден Чаче/го викаа....требаше да одит затвор му рекоа ,ке побудалиш во затворот,бегај грција,италија или оди београд да купиш пасош со виза, и така ја збриша преку барата.Za tie sto mislat deka preraskazuvam charshiski muabeti sto gi znaelo pola skopje, ova se muabeti dlaboko od vnatre, od najgolemiot mrak na coveckoto bitisuvanje, kade nikomu ne posakuvam da se najde. Kade sto edna sekunda trae mesec dena, a nekogas vremeto i celosno zastanuva. Kade koga nekoi tukashni bi se nasle vo soba so nekolku gladni volci i hieni, ne bi znaele vo koe dupche od kjoshot na zidot da se piknat.
Koj znae znae, koj neznae nikogash da ne doznae.
Za slednata svetska epidemija, daleku bila, ic nemora u labaratorija da pravat virus, u Idrizovo ke go najdat, ne kovid nego krokodilovid, ni vakcini ni maski nisto nema da ne spasi. Kojznae sto sve ima po toa kebinjata i po toa posebno chergite (da ne me razberat pogresno respekt kon pravite vernici) koga klanjaat u hodnik na 6to odelenie za petocna molitva kaj toj losiot mal shejk sto gi regrutira za Isis.ме потсети на 80 тите,уште тогаш лош глас се слушаше за идризово, мал бев ги слушав муабетите од мангупите и еден Чаче/го викаа....требаше да одит затвор му рекоа ,ке побудалиш во затворот,бегај грција,италија или оди београд да купиш пасош со виза, и така ја збриша преку барата.
Panki ima praveno kriminal, prevari izmami, dubari, baska mu se gleda u ocite deka buta prashak u nosot, a i po tetovazite i stilot. ko go vidov vraten od kaj go uapsija u stranstvo, da ne go pusuvase na tv ke mislev deka e nekoj od Gchec fraer od edno nezno momche sti rabotese shanker u piano bar na mlecen i imase zelba da pee, od mnogu druzenje so ckart faci se naprail zver.Е овА е Робија трисегодини по затвори
и панки шо вика не сум криминалец а се истетовирал како да најголем е таков му е стилот ганстерски
Имам заприметено дека некој например животни пролики околности се најдуват во такво криминално окружње што не е оправдување а пак некои сакат да бидат ганстери гледат филмој ,стават тетоважи од мода и криминалниот изглед како животен стил ,и никогаш не биле во затвор некој безвеза филмој со питбули шетат и сл.
Можда не е фер да раскажувам и паметувам јас лично, ама големо животно школо е затворот, само има и големи последици, длабоко фрустрирачка средина е и најчесто цел живот после тоа си го носат тој модел на понашање во себе, тоа е така зошто си има траумтско потекло тој ментален склоп што е неопходен за да преживееш таму и да опстанеш, слично на служење војска ама многу полошо, ваму се јадат меѓусебе доста болни умови, добрата страна на затворот е што паметните развиваат покајание и ретроспективно себеанализирање, после тоа кога ќе излезат имаат сосем друг поглед на животот.ме потсети на 80 тите,уште тогаш лош глас се слушаше за идризово, мал бев ги слушав муабетите од мангупите и еден Чаче/го викаа....требаше да одит затвор му рекоа ,ке побудалиш во затворот,бегај грција,италија или оди београд да купиш пасош со виза, и така ја збриша преку барата.
Можда не е фер да раскажувам и паметувам јас лично, ама големо животно школо е затворот, само има и големи последици, длабоко фрустрирачка средина е и најчесто цел живот после тоа си го носат тој модел на понашање во себе, тоа е така зошто си има траумтско потекло тој ментален склоп што е неопходен за да преживееш таму и да опстанеш, слично на служење војска ама многу полошо, ваму се јадат меѓусебе доста болни умови, добрата страна на затворот е што паметните развиваат покајание и ретроспективно себеанализирање, после тоа кога ќе излезат имаат сосем друг поглед на животот.
Сепак е во прашање индивидуална интелигенција, али генерално затвореник има да те прочита без израз на лицето да искаже, тоа е школо, да ги читаш луѓето и намерите нивни а да не покажеш слабост.Шо трескаш глупости, животно школо е.. -_- Почнувате да се губите.
Сепак е во прашање индивидуална интелигенција, али генерално затвореник има да те прочита без израз на лицето да искаже, тоа е школо, да ги читаш луѓето и намерите нивни а да не покажеш слабост.
Во право си за тоа.Брат јас да те видам во живо че видам дали вредиш пет пари или не,остај ти затворо таму. Че прочитаат деца овде че му се напрај филм.