Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.447
- Поени од реакции
- 9.426
Од рамковните или од рисјаните собираат?Во Охрид полицијата се насобра дрога последните денови.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од рамковните или од рисјаните собираат?Во Охрид полицијата се насобра дрога последните денови.
По закон, поседувањето и уживањето на јавно место е прекршок за кој не смее да те лиши од слобода, али тоа е тој јад и очај само за да излезе нешто по медиуми.
Еден што го собраа минатата недела наш, поврзан со еден што гради дивоградби во Охрид.Од рамковните или од рисјаните собираат?
Овај последниов, Алегри тактичар.Еден што го собраа минатата недела наш, поврзан со еден што гради дивоградби во Охрид.
90к евра, 300.000 денари кеш и незнам колку кокаин имал дома.
А вчера 300кила марихуана, на патот Св.Наум-Охрид.
Ја подигнал таму за да ја пренесе во Скопје.
Бил во долгови па го натерале.
Stvarno, vo koj zakon pisuva deka nesmee da te lisi od sloboda, mada tuka ne bi stanuvalo zbor za lisuvanje od sloboda tuku za priveduvanje sto se dva razlicni poimi.Те цитирам малце покасно, знам, ама ме интересира во кој закон е ова прекршок и не смее да те лиши од слобода? Не викам дека не се сложувам со тебе, само ова ми фати око.
Кој одлучува дали ќе те гибнат или нема за 3 грама трева најдени во тебе? Дали смеат да те гибнат за толку или законот не им дозволува? Ме интересира каде во Кривичниот законик го пишува ова, затоа погоре и прашав. И како би се дефинирало тоа "лична употреба", може за мене 40 грама се лична употреба.Никој не те гиба ако имаш за лична употреба во тебе. Те приведуваат за да пропееш од кај ја купуваш и после 4-5 часа те пуштаат.
Кој одлучува дали ќе те гибнат или нема за 3 грама трева најдени во тебе? Дали смеат да те гибнат за толку или законот не им дозволува? Ме интересира каде во Кривичниот законик го пишува ова, затоа погоре и прашав. И како би се дефинирало тоа "лична употреба", може за мене 40 грама се лична употреба.
Кристија е ... брат на ЦветкоПо потерница за убиство од пред 8 години уапсен познат скопски лик
од Fokus 14.12.2021 10:40
![]()
По потерница за убиство од пред 8 години уапсен познат скопски лик
Ноќеска полицијата го упаси 39-годишниот К.Д. баран со потерница. Бегалецот бил уапсен во кафеана, а како што дознава „Фокус“ од свои извор, со себе имал поголема сума на пари, одноно неколку илјади евра.-Лицето К.Д. било барано по четири централни потерници, по издадени наредби на Основен судfokus.mk
Можеби е Денис, дечкото што беше на страната на Цветко во тепачката со Зафир.
Ми беше објаснето, ќе гледам да го најдам и според закон, а до душа и на овие подоле лишење од слобода и приведување споредбата, им е добра.Те цитирам малце покасно, знам, ама ме интересира во кој закон е ова прекршок и не смее да те лиши од слобода? Не викам дека не се сложувам со тебе, само ова ми фати око.
Не постои такво нешто, технички, имаат право да те приведат и за 0.1 грам. Тоа е индивидуална одлука на службеното лице што те приведува, исто поминуваш и со фатени 30 и со фатени 3 грама. Барем ќе те измерат од глава до пети во станица. Во понатамошната постапка веќе се прави разлика во однос на тоа колку, каде и што ти заплениле.Ми беше објаснето, ќе гледам да го најдам и според закон, а до душа и на овие подоле лишење од слобода и приведување споредбата, им е добра.
Имаат право да те приведат, може да се регистрираш и како уживател ама само за марихуана. И многу е важно дали е пакувана или не е.За било која дрога за помала количина е премногу важно дали е пакована за продажба, затоа на судот ке те гонат за пуштање во промет на наркотични супстанциНе постои такво нешто, технички, имаат право да те приведат и за 0.1 грам. Тоа е индивидуална одлука на службеното лице што те приведува, исто поминуваш и со фатени 30 и со фатени 3 грама. Барем ќе те измерат од глава до пети во станица. Во понатамошната постапка веќе се прави разлика во однос на тоа колку, каде и што ти заплениле.
Ако најдеш било какви и било каде одредби за твојата теза, спремен сум да читам.
Има кривичари на темава?
ЗАКОН ЗА ПРЕКРШОЦИТЕ ПРОТИВ ЈАВНИОТ РЕД И МИРНе постои такво нешто, технички, имаат право да те приведат и за 0.1 грам. Тоа е индивидуална одлука на службеното лице што те приведува, исто поминуваш и со фатени 30 и со фатени 3 грама. Барем ќе те измерат од глава до пети во станица. Во понатамошната постапка веќе се прави разлика во однос на тоа колку, каде и што ти заплениле.
Ако најдеш било какви и било каде одредби за твојата теза, спремен сум да читам.
Има кривичари на темава?