Државна матура(Македонски јазик)

• Креатор на темата Креатор на темата brunejuridique1
  • Време на започнување Време на започнување
ДАЈ БОЖЕ да си во право...печатно немам пишувано од основно :oops::confused:

Хахаха секој си пишува ко што знае да пишува, никогаш не сум слушнала да кажат дека морало да се пишува печатно или мора ракописно :)

има слободна тема и само реализам чичко горио, злосторство и казна мислам дека се 520 збора одприлика ( ама не сум сигурен ) и јас полагам македонски на 11-ти ама ќе идам на слободната тема а прашањата колку што знам повеќе се од делата помалце граматика

A знаеш некоии од прашањата ? Разбрав дека од Орце Николов и Јосип Броз ги имат ама не ги дават ... да не имате некои познаници одтаму па некако да се набават прашањата :)

:pos:
Аман бе луѓе што праевте до сега.
Писмени до сега не сте правеле? Можеш да пишуваш како сакаш печатно/ракописно сеедно е. Пасуси и нови редови се основни работи..
Девојка ми е од орце, а еден од најдобрите другари во ЈБТ и немаат никакви прашања.
Околу есејот до сега излегоа сто различни теми, сите од сигурни извори. Прочитајте убаво за реализам, општеството, моралот и парите. Тоа се темите што може да се извадат од реализам сигурно нема топла вода да измислат.

Со среќа утре, не паничете и убаво читајте ги текстовите пошто пола одговори се во текстот.

Така напишав зашо мене така ми кажаа ...
А темата е кажана од професорка која е во комисијата за прегледување.
Има шансии да ги пробијат и да ги стават тука ?

Фала ке ни треба ;) :D

Во ред дали би знаеле или имате клуч за матурата август 2012 по македонски јазик?

Дали знаете есејот на кој теми ќе биде оваја година?

Aj objasnete malce poubavo vo vrska so eseite sto kako treba da se pisuva

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom