Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е термална паста за подобро да се спроведува топлината од процесорот кон системот за разладување, иако трае прилично долго, сепак, пожелно е да се проверува и ако треба да се смени еднаш на 2 години. Секако тоа го прави стручно лице, сам/а нема да можеш.[DOUBLEPOST=1434805923][/DOUBLEPOST]Sakam da prasam dali znae nekoj sto se stava na procesorot na laptop od koga kese otvori? Gledav nekoi klipovi na YouTube i vidov nekoja mast samo neznam kako se vika... Ako moze za pomos.
Ваљда номинална му е 2.4 GHz, ама со turbo boost оди до 2.7 GHz. Кој модел лаптоп е и од која продавница го зеде?Прашање,
купив лаптоп Asus, на веб страната на продавачот за процесорот
пишува Intel Core i5-4210U Processor 2 Cores up to 2.7 GHz, и на самиот лаптоп истo пишува
up tо 2.7 GHz а кога ке отворам во properties пишува maximum speed 2,4 GHz.
Што значи ова?
Тоа е термална паста за подобро да се спроведува топлината од процесорот кон системот за разладување, иако трае прилично долго, сепак, пожелно е да се проверува и ако треба да се смени еднаш на 2 години. Секако тоа го прави стручно лице, сам/а нема да можеш.
Можда јас или ти секакоЕх стручно лице... не е ништо комлицирано треба само да внимава на количината на паста што треба да ја стави, ако појдиш на сервис безобразни се за 2 мин рабта можи да те кошта 200/300 а и 500
не е ништо страшно со внимание секој еден можи да заврши работа...има видеа туториали на youtube 1 куп... верувај никој нема да му обрни толку многу внимание на лаптопот колку самиот газда...