Asus k55VM Laptop

• Креатор на темата Креатор на темата beki
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 мај 2009
Мислења
18
Поени од реакции
0
Sakam da prasam dali znae nekoj sto se stava na procesorot na laptop od koga kese otvori? Gledav nekoi klipovi na YouTube i vidov nekoja mast samo neznam kako se vika... Ako moze za pomos.

Прашање,
купив лаптоп Asus, на веб страната на продавачот за процесорот
пишува Intel Core i5-4210U Processor 2 Cores up to 2.7 GHz, и на самиот лаптоп истo пишува
up tо 2.7 GHz а кога ке отворам во properties пишува maximum speed 2,4 GHz.
Што значи ова?

Sakam da prasam dali znae nekoj sto se stava na procesorot na laptop od koga kese otvori? Gledav nekoi klipovi na YouTube i vidov nekoja mast samo neznam kako se vika... Ako moze za pomos.
Тоа е термална паста за подобро да се спроведува топлината од процесорот кон системот за разладување, иако трае прилично долго, сепак, пожелно е да се проверува и ако треба да се смени еднаш на 2 години. Секако тоа го прави стручно лице, сам/а нема да можеш.[DOUBLEPOST=1434805923][/DOUBLEPOST]
Прашање,
купив лаптоп Asus, на веб страната на продавачот за процесорот
пишува Intel Core i5-4210U Processor 2 Cores up to 2.7 GHz, и на самиот лаптоп истo пишува
up tо 2.7 GHz а кога ке отворам во properties пишува maximum speed 2,4 GHz.
Што значи ова?
Ваљда номинална му е 2.4 GHz, ама со turbo boost оди до 2.7 GHz. Кој модел лаптоп е и од која продавница го зеде?

Тоа е термална паста за подобро да се спроведува топлината од процесорот кон системот за разладување, иако трае прилично долго, сепак, пожелно е да се проверува и ако треба да се смени еднаш на 2 години. Секако тоа го прави стручно лице, сам/а нема да можеш.

Ех стручно лице... не е ништо комлицирано треба само да внимава на количината на паста што треба да ја стави, ако појдиш на сервис безобразни се за 2 мин рабта можи да те кошта 200/300 а и 500 :)
не е ништо страшно со внимание секој еден можи да заврши работа...има видеа туториали на youtube 1 куп... верувај никој нема да му обрни толку многу внимание на лаптопот колку самиот газда...

Ех стручно лице... не е ништо комлицирано треба само да внимава на количината на паста што треба да ја стави, ако појдиш на сервис безобразни се за 2 мин рабта можи да те кошта 200/300 а и 500 :)
не е ништо страшно со внимание секој еден можи да заврши работа...има видеа туториали на youtube 1 куп... верувај никој нема да му обрни толку многу внимание на лаптопот колку самиот газда...
Можда јас или ти секако :P, ама според никот имав предвид дека се работи за газдарица така да, без навреда @beki, не е исто . :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom