Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Бајден беше одлепен, друг раководеше затоа и дојде САД до ова дереџе.

Сега Трамп изгледа одлепен.

Со Кина како што гледам Трамп му е во скут на Си.

Со Путин исто.

Автоматски споено мислење:

И ова е капак.

Први пат Трамп ќе уништи све со тарифите кон Кина, сега ме информираш дека бил во скут на Жи.

Трамп пушти многу оружја во Украина, сега ме информираш дека е во скутот на Путин.

Ај размисли, одлучи се, прелистај тоа пропагандата што ја конзумираш и кажи дали е во скутот на Жи и Путин или Жи и Путин се мазохисти? Затоа што двете реалности се контра од себе, не може да бидат вистина во исти момент.

Први пат Трамп ќе уништи све со тарифите кон Кина, сега ме информираш дека бил во скут на Жи.

Трамп пушти многу оружја во Украина, сега ме информираш дека е во скутот на Путин.

Ај размисли, одлучи се, прелистај тоа пропагандата што ја конзумираш и кажи дали е во скутот на Жи и Путин или Жи и Путин се мазохисти? Затоа што двете реалности се контра од себе, не може да бидат вистина во исти момент.

Јас немам тврдено дека Трамп ќе уништи се или дека пуштал многу оружје. Можеби ме мешаш со другите.

Воедно гледам што во моментв се случува и тоа го коментирам.

Оти Трамп едно вели, друго прави и најверојатно ништо не мисли.

Во првиот мандат си велев дека е хаос тој и неговиот кабинет затоа што дипстејт му се меша цело време. Сега гледам дека тоа е главна карактеристика на владеењето на Трамп.

Јас немам тврдено дека Трамп ќе уништи се или дека пуштал многу оружје. Можеби ме мешаш со другите.

Воедно гледам што во моментв се случува и тоа го коментирам.

Оти Трамп едно вели, друго прави и најверојатно ништо не мисли.
Не мешам, ти рече дека Трамп е во скутот на Путин.
Со Кина како што гледам Трамп му е во скут на Си.

Со Путин исто.
Значи овие коментари ги повлекуваш?

Не мешам, ти рече дека Трамп е во скутот на Путин.

Значи овие коментари ги повлекуваш?
Не бе, во скут му е, и на двајцата.

И тоа како и да мрдни со газот се поубо ќе му станува, посебно на Си.

Не бе, во скут му е, и на двајцата.

И тоа како и да мрдни со газот се поубо ќе му станува, посебно на Си.
Онда не правиме анализа на исто ниво. За Кина ќе беше многу подобро ако продолжеа со манипулација на валута, закуп на Американско земјиште и поткупување на политичарите. Кина не гледа на кратко, на долго ќе победеа без куршум испукан. Првиот мандат ги избегнуваа тарифите со градење фабрики во други држави. Ако се запрашуваш зошто тарифи на сите му залепи Трамп, ете заради тоа беше.

На Путин дефинитивно не му одговара тоа што почна повеќе оружје да испорачува (финансирано од црпките во ЕУ).

Онда не правиме анализа на исто ниво. За Кина ќе беше многу подобро ако продолжеа со манипулација на валута, закуп на Американско земјиште и поткупување на политичарите. Кина не гледа на кратко, на долго ќе победеа без куршум испукан. Првиот мандат ги избегнуваа тарифите со градење фабрики во други држави. Ако се запрашуваш зошто тарифи на сите му залепи Трамп, ете заради тоа беше.

На Путин дефинитивно не му одговара тоа што почна повеќе оружје да испорачува (финансирано од црпките во ЕУ).
Сигурен сум дека ти знаеш што е подобро за Кина од Си.

Трамп се сомневам дека нешто испорачува, тешко на Украинците со него.

Но, како што ќе напредува Путин во Украина, така се повеќе ќе слабее моќта на САД. Сами си ја уништија УСАИД, па сега и ѓупката што ги фалеше умре.

Најстрашното нешто во моментов за САД е што никој не му се плаши на Трамп.

Трамп се сомнеувам дека нешто испорачува, тешко на Украинците со него.

Но, како што ќе напредува Путин во Украина, така се повеќе ќе слабее моќта на САД. Сами си ја уништија УСАИД, па сега и ѓупката што ги фалеше умре.

Дали е подобро да ти гинат луѓе и воена опрема или да победиш без испукан куршум? Не треба да си Ајнштајн за ова.

Диџеј Венс мудро молчи оти веројатно не сака да е насукан во оваа еврејско-педофилските ѓурултија и да си ги загрози шансите за 2028. Го остава Трамп сам да ги јаде лајната што ги исра, а пусто расте притисокот наместо да се намалува

Трамп се сомнеувам дека нешто испорачува, тешко на Украинците со него.

Што ти недостасува усаид? Баграта соросоидска ти недостига? Разно разни квазиновинарчиња и политичарчиња револуции да ни праат? Тоа му беше можеби единствената добра работа на Трамп, го спаси светот од тие створења.

Последно уредено:
Дали е подобро да ти гинат луѓе и воена опрема или да победиш без испукан куршум? Не треба да си Ајнштајн за ова.

За каква победа зборуваш?

Путин не го еба 2%, си прави што сака.

За каква победа зборуваш?

Путин не го еба 2%, си прави што сака.
За Кинеска победа, или за конкретно, реплика на "Сигурен сум дека ти знаеш што е подобро за Кина од Жи."

Путин победува на бојно поле, немора да го еби 2%. Затоа и Трамп му рече на Зељо, you don't have the cards. Ама не послуша Зељо, си ја продаде нацијата на ЕУ курвата за пари и за да си ја спаси кожинката. Од Трамп страна за Русија-Украина конфликтот само реторика и достава на оружје платено од ЕУ, тоа е се што можи да направи моментално без да влези во лоша политичка ситуација.

ЕУ можеби нема да се распадне заради задолжувањето на оружјата што се доставуваат на Украина, ама е почеток на крајот. Тоа најголем достиг може да е на Путин во целава работа.

Има војна сега? Ако одговорот е НЕ, тогаш завршена е работата. Траен мир, тоа никогаш не постоело во минатото, нема да постои и во иднината.
Автоматски споено мислење:

Trump Derangement Syndrome, фала што демонстрираш што значи синдромот. Толку Трамп живее рент фри во твојата глава. Мајсторлук на типс, на која трава си човече?
Па по таа логика немаше војна ниту пред него. Значи тој ја почна војната што ја заврши.

Мислам, не сум против Трамп, неговото владеење би го оценил како chaotic good - ама далеку од тоа дека е совршенството што ги завршило сите војни.

Диџеј Венс мудро молчи оти веројатно не сака да е насукан во оваа еврејско-педофилските ѓурултија и да си ги загрози шансите за 2028. Го остава Трамп сам да ги јаде лајната што ги исра, а пусто расте притисокот наместо да се намалува
Да е храбар може уште сеа да проба немора да чека до 2028, house of cards стил.

Се кладам дека пола партија би прифатиле пошо иначе не им се пишува добро на midterms.

Па по таа логика немаше војна ниту пред него. Значи тој ја почна војната што ја заврши.

Мислам, не сум против Трамп, неговото владеење би го оценил како chaotic good - ама далеку од тоа дека е совршенството што ги завршило сите војни.
Далеку е од совршенство, еве не успеа да ја запре Украина-Русија, за жал. Ама Иран - Израел и Пакистан - Индија ги запре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom