Како вие ги негувате вашите усни ?!

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Секоја жена троши мал милион денари за сјајеви, кармини и што не за нејзината усна да изгледа привлечна, негувана и секси.
Како вие ги негувате вашите усни?
Кој кармин најдобро ви прилега?
Дали кармини купувате строго од парфемерии и познати козметички куќи, или може да пројде и кармин/ сјај од пазарче?

Јас никогаш не купувам кармини и сјајеви од пазар.
Прво затоа што не траат.
Второ затоа што не се квалитетни.
Трето, за џабе ќе ги даам тие 50 денари, кога ништо корисно не сум купила.
Боље ќе даам 500 денари, но барем знам дека ќе трае со месеци во мојот несесер, а на мојата усна ќе трае со саати:icon_lol:

EPA ME POGODI....Da ti kazam naj mnogu od dzeparacot go trosam na labela i sjaevi...momentalno koristam labelo nivea...a pred dva dena si kupiv karmin na Max Factor...se osuriv potrosiv 600 den

од пазар не купувам никако. кога се работи за кармини, сјаеви и лабела ги имам премногу. Еднаш купив едно лабели од пазар и ми отече целата уста дека многу ми е осетлива кожата и од тогаш веќе никогаш не купувам од пазар козметика.

Сјаевите од Gosh се многу квалитетни...исто и тие од Oriflame...само тие ги користам,а од лабелата исклучиво Nivea.

jas momentalno stavam sjaj od avon mn.e ubav.....a inace imam prirodno golemi usni,i koga ke stavam sjaj mn.ubavo mi ja pravi...:)

E pa i jas kako i site vas site pari na labela i sjaevi i karmini tecni ili polutecni ili tvrdi gi trosam :):):)
Ne sakam da kupuvam fush gjubrinja od na pazar zatoa sto kojznae sto sodrzat vnatre...a i plus stom grozno mi izgleda od nadvor ne mi se stava toa nesto na usta....gnasno mi e!Bljak!!
Zatoa obicno si zemam nesto poskapo,ama znam kolku vreme ke go trosam i kako ke izgleda na mene. Od labela si koristam dve labela od Nivea,edno so aroma na roza(velvet rose mislam se vika) i edno obicno hidratantno,so zastita.Od Labello imam edno malo polutecno kako sjajce sto e.Inaku od sjaevi mesham:)Max Factor,pa L'oreal,pa Revlon...pa pak Revlon:)hehe.Karmini i ne stavam tolku ama koga stavam,stavam epten svetla nijansa i toa od slovenecka edna fabrika,postara malce...ako ne se lazam Krka bese:)

sjajevi za usni gi imam mnogu i najrazlicni , a karmin nemam ni eden bidejki ne koristam karmini , nekako mi izgleda grozno :pov: i naj me nerviraat drugarkite koga ke nastavaat po kilo karmin na usnite i koga ke me izbacuvaat potoa mi treba pola saat da si go iscistam liceto od karmini :devil2:

јас ставам најчесто розев кармин или безбоен сјај.

абе кармин си е кармин а од пазар или од некоја марка па стое на устата но секогаш гледам да е квалитетен оти се е исто.

Абе не е баш исто, времетраењето на карминот сепак зависи од која марка е, сум пробала и многу ефтини и многу скапи сјаеви и кармини и нормално подобри се поскапите, подолго траат, поубав ефект имаат и ред други работи.

мене алергија ми се појави од лабело од пазар, и плус не е исто да купиш кармин за 50 денари и за 500 денари, воопшто не зборам за парите туку за кавлитетот. Сакав да кажам подобро е поскап ама да вреди отколку некој ефтин и неквалитетен.

neznam kolku sjaevi labela karmincinja imam...
momentalno karmin koristam od max faxtor ali iskljucivo za iskacanje
a labelo nivea od jagoda
i sjajce za do skolo na oriflame

Slaba strana mi se sjaevite gi imam mal milion,i ne mi e zal da frlam pari na sjaevi.Ne kupuvam nikogas od pazar bidejki ne traat i ne se kvalitetni.Najcesto koristam bezbojni,svetlo rozevkasti i meso boja na sjaevi:je: :je: :je:

karmin ne koristam:)... od labelata isklu4itelno Nivea, a od sjaevite nekoi od Avon ili Oriflame (od pazar nema sansi deka i4 ne se kvalitetniL():)... ina4e preku den moram da imam nesto so mene, ili sjaj ili labelo zatoa sto nemozam bez niv...

I jas koristam sjaevi i mene mi nema vrska dali e od pazar ili od nekoja marka.Na koj drug mu ogovara karmin od pazar?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom