Франкфурт во пламен: што е Blockupy?

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.640
Поени од реакции
27.598
http://www.mkd.mk/svet/vesti/frankfurt-vo-plamen-shto-e-dvizhenjeto-blokjupaj-fotovideo#1

Меѓународното движење Блокјупај (Blockupy), чии активисти денес, на денот на отворањето на новото седиште на Европската централна банка (ЕЦБ) во Франкфурт организираа демонстрации на кои веќе има голем број повредени и уапсени, е сојуз на лево ориентирани противници на капитализмот во рамки на кои има 90 организации, пишуваат денес германските медиуми.

mkd-182448.jpg

mkd-182446.jpg

Ова меѓународно движење бара откажување од строгото штедње и бара, меѓу другото, земјите во криза, како Грција, во иднина да добиваат повеќе пари.

Подгрупа на Блокјупај е движењето Окупирај го Волстрит (Occupy Wall Street), кое во 2011 и 2012 година беше прилично активно во протестите против банките и финансиските организации.

Блокјупај сега формира фронт против ЕЦБ затоа што таа банка ја смета за продолжена рака на меѓународните кредитни доверители.

ЕЦБ, заедно со Европската комисија и Меѓународниот монетарен фонд е дел од таканаречената „тројка“ која го надгледува почитувањето на условите за добивање кредити во финансики проблематичните земји.

Нели и ти имаш свои идеали? Или немаш кичма да ги браниш до крај и плукаш на она што го тврдиш?
Незнам некој до сега да го има надмудрено и победено Новиот Светски Поредок (освен Русија) ....

Незнам некој до сега да го има надмудрено и победено Новиот Светски Поредок (освен Русија) ....

Првин повторно прво одделение каде што се учи како се пишува твоето "незнам", потоа ќе имаш сертификат за учествување во вакви дискусии.

Првин повторно прво одделение...

Чинам и тебе ти треба сертификат...
Најпрво, повторно во прво одделение....би трбало да стои.

Остави за сега граматика и правопис. Коментирај на тоа што го вели Ски Маниак.

Нели и ти имаш свои идеали? Или немаш кичма да ги браниш до крај и плукаш на она што го тврдиш?
Македонецот нема идеали, он е пичка сам по себе. Видливо е.

Не те прашав за тоа, туку за твојата изјава од погоре. Дали ова значи дека сѐ она што си го кажал на одредени теми, она во кое ти веруваш, пропаѓа во вода, затоа што ни самиот не си цврсто убеден во истото?

Не те прашав за тоа, туку за твојата изјава од погоре. Дали ова значи дека сѐ она што си го кажал на одредени теми, она во кое ти веруваш, пропаѓа во вода, затоа што ни самиот не си цврсто убеден во истото?
Тоа ја што сум го кажал на тие теми го поддржувам и не верувам во тоа, туку сигурен сум дека е така. Во ова овде сигурен сум дека нема да успее . Така да верувањата од убедувањата се многу различни.

Тоа ја што сум го кажал на тие теми го поддржувам и не верувам во тоа, туку сигурен сум дека е така. Во ова овде сигурен сум дека нема да успее . Така да верувањата од убедувањата се многу различни.

Зборуваме за идеали бе човек. Али океј, јасно ми е уште по самата изјава! ;)

Зборуваме за идеали бе човек. Али океј, јасно ми е уште по самата изјава! ;)
Па и за некој идеал да браниш или да се бориш за него, првин треба да си убеден во него дека е вистина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom