Заборавив да пријавам данок, што понатака?

Пендракот и во собата кај климата да видиш нешто, па да видиме дали ќе заборавиш наредниот пат.

Стварно дечки ако добиваш на спортска (и ако мојата добивка не е којзнај колку висока сум) треба да пријавиш или не?
Не, од лани автоматски данок ти кинат при исплата.

сезонска работа тука ,во германија , пари од отпад и од спортска ..ништо немам пријавено сега читам од вас

Никој нема душата да ви ја земе и да не сте пријавиле никому ништо.
Јас пријавив, парите од роднини на сметка не ги пријавив и сега се мислам дали ќе дојде нешто дека помалку приходи се пријавени од тие што ми се на сметка стигнати од странство
ама и да дојде ќе појдам ќе однесам испечатен извештај од скрилл.. и како што ви реков вам нема да ми ја земат душата
Или можда смртта од оној со здрава храна се префрлила во УЈП мене ме чека... мој данок твоја иднина... мрзам данок, мрзам ујп, мрзам

Никој нема душата да ви ја земе и да не сте пријавиле никому ништо.
Јас пријавив, парите од роднини на сметка не ги пријавив и сега се мислам дали ќе дојде нешто дека помалку приходи се пријавени од тие што ми се на сметка стигнати од странство
ама и да дојде ќе појдам ќе однесам испечатен извештај од скрилл.. и како што ви реков вам нема да ми ја земат душата
Или можда смртта од оној со здрава храна се префрлила во УЈП мене ме чека... мој данок твоја иднина... мрзам данок, мрзам ујп, мрзам

Пари примени како поклон не треба да се пријавуваат се надевам...Иначе ја у затвор ќе бев до сега:D

абе не дека некој ке дојде да ви ја земе душата дека у ќорка ке ве стави некој... рекоа дека ке следат казни за оние кои нема да пријават данок а како се движат кај нас таботите за се живо и диво се мава казна... еве на пример јас имам платено извршител заради кривица на македонски пошти па пошто немаше како да се докажам и кај кој да се докажам на крај го изедов стапот 5 000 денара... е сеа зашто сум изгорен еднашка несакам уште еднап да ме опељушат па затоа и прашувам... а ако е стварно 500 евра казната да не речам 30 иЉадарки е тоа многу е.... па уште извршител да ти опне даноци премии бонуси награди и камати има ѓавол ипол да те фати.. кај нас НЕДАЈ боже некој да фати работа со државата - у секој случај стапот го јаде тоа под дифолт се знае

Ако примам пари како поклон секој месец нема проблем никаков ли ?

Ако примам пари како поклон секој месец нема проблем никаков ли ?
Секој што прима/има некакви, било какви пари, у овој вондерленд, е легитимна цел на цедачите на лимун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom