Факултети надвор од Македонија (need info)

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
FLiX напиша:
problemot e so ne se doiskazav se razbira deka ti treba znaenje, ama jas mislev otkako ke se steknis so znaenje. oti ti mozis da znajs mnogu ama za dzabe da ti e da si sedis doma, ko ke vidi nekoja kompanija kaj si ucel so preporaki imas togas ke te primi na rabota :) ili pak ke ti reci izvini ama aj odi zavrsi go fakultetot na angliski pa vrati se :)
denes diplomata znaci nesto mnogu poveke od samo list hartija, mozi deka vo mk se gleda taka ti taka mislis :) , vo svetot ne se dobiva diploma bez znaenje :)

:)) kolku primeri znam shto nemaat blage veze so ova.. a znaesh zoshto? Zoshto imaat znaenje. Inache se slozhuvam so tebe vo globala.

E pa ne e se isto vo svetot sekakvi ima, ima i bez obrazovanie sto ispeale, ama kazvam sto mi kazuvaat najcesto.

Macedalien напиша:
Едно прашање : на база на каков закон никнаа како печурки приватните универзитети во Македонија? :raz:

На база на кеш брат ми. Брат Фијат Цаноски (ФОН) и братон Бојо Андрески од "Европскион (жими таквото европски) универзитет" натепаа таков кеш од нивниот ланец коцкарници да може со тој кеш шо сакаат и кого сакаат да го купат у земјава. И ти сеа прашуваш како никнуваат... Ете како! Они со тоа што имаат куп пари само сакаат да си купат углед... Демек некоја елита биле.... Како не бе.... Со пари елита не се стануе....

Некој да ми даде информации за студирање во Словенија? Марибор или Љубљана? Сакам нешто како бизнис/маркетинг/менаџмент. Цени, сместувања, цимерки... anything :) аа да.. студиите не се на англиски? :( уште од прва год се почнува на словенечки? Oh my...

Некој да ми даде информации за студирање медицина во Софија. Цени, сместување..

Да не знае некој случајно дали има на Балканов некаков факултет за гастрономија (освен во Македонија пошто кај нас нема поздипломски)?

како иде запишување на НБУ за странци? нешто немога бш да најду информацие около тој.

-
пред скоро 1 век, попуст за студенти 50% за У том Београду.
Сега го нуди ли тоа оваа влада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom