Понекогаш, се затекнувам себеси како те паметам само во моите соништа - начинот на кој седевме надвор, зборувајќи за нашите најголеми достигнувања. Начинот на кој твојата коса се вееше на ветерот, како сè се чувствуваше толку реално, како да беше момент замрзнат во времето. Во тие моменти, се чувствував како ништо да не може да биде пореално од тоа.
Често се прашувам што мислиш за мене. Дали сум доволен за тебе? Понекогаш, се чувствувам како да сум премногу за другите да можат да се справат. Има девојки кои мислат дека сум премногу, но со тебе, се прашувам дали би се чувствувало токму како што треба. Можам да ги замислам сите неверојатни работи што би можеле да ги направиме заедно, височините што би можеле да ги достигнеме, соништа што никој друг не се осмелил да ги замисли. Ќе ги насочиме нашите погледи кон небото и ќе го бркаме невозможното, рака под рака.
Никогаш не очекував да најдам некоја како тебе. Се издвојуваш на начин што е толку уникатен, толку различен од кој било друг. Има магнетизам во тебе на кој едноставно не можев да му одолеам. Сјаеш светло во темнината, како светилник кога светот се чини дека се затемнува.
Отсекогаш сум ги замислувал ноќите на покрив во 2 часот наутро. Тие доцни часови, каде што светот се чувствува тивко, но полн со потенцијал, би биле совршени за тебе. Би споделувале длабоки, значајни разговори, откривајќи ги перспективите и идеите еден на друг. Под огромното небо, би ги гледале градските светла што трепкаат подолу, нивниот сјај ги одразува нашите надежи и соништа. Би бил момент за уживање.
Но, сè уште има толку многу што треба да разберам. За себе, за нас. Пред да можам целосно да бидам најдобрата верзија од себе за тебе, треба да работам на себе. Сакам да бидам некој што придонесува кон твојот свет, а не само некој што постои во него. Да бидам моето најавтентично, беспрекорно јас за тебе. Тоа е она што сакам да станам.
Заедно, би можеле да патуваме низ светот, да доживееме нови работи, да имаме луксузни вечери покрај Средоземното Море и да ја почувствуваме слободата на живеење без ограничувања. Во тие моменти, не би требало да се грижиш за ништо. Би биле слободни да сонуваме, слободни да бидеме.