Opel Club Macedonia

• Креатор на темата Креатор на темата Bojan2000
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo , imam Opel Astra 1.7 cdti od 2005 . Pred edna nedela od zadnite trkala zabelezhiv cuden miris na obgoreno , a ne doagjashe od pnevmaticite , tuku nekade od vnatreshnosta , mozhebi diskovite ili neshto drugo . Pritoa , dvizhenjeto beshe pobavno od normalnoto . Nekoj so slichno iskustvo i reshenie ?
Мене еднаш на Астрата ми замрзна рачната. Ја оставив зимно време крената и после тоа додека не сменив сајла за рачна знаеше да заебава.Зимно време не оставај крената рачна

Дали е слична на оваа? Што ќе кажеш за твојата кола? Задоволен/незадоволен, троши многу, скапа за одржување итн...

Исто така, вреди ли за парите од огласот? (и општо некој коментар за колата од огласот)

Дали е слична на оваа? Што ќе кажеш за твојата кола? Задоволен/незадоволен, троши многу, скапа за одржување итн...

Исто така, вреди ли за парите од огласот? (и општо некој коментар за колата од огласот)
Нели глеедаш дека е лажен огласот ... нема ни број а и цената со колата мало теже

Мојата е дизел, па за моторот не можам да ти кажам,али од овој модел на астра сум презадоволен иначе како што ти кажаа огласот е лажен, за таа цена не моеш да купиш таква кола.

Здраво дечки ми треба мислење ако некој имал искуство сакам да земам Astra H дизел 1.9 150 пс

Здраво дечки ми треба мислење ако некој имал искуство сакам да земам Astra H дизел 1.9 150 пс
Супер мотор, фиатов е ... најголеми проблеми со турбината и со дпф филтерот (тој се гаси/штопира или се менува), друго ламела замаец провери во каква состојба е и тоа е доста скапо

Дечки, прашање:
Astra GTC 2006та - кога е вклучено радиото без разлика дали на CD или станица, на секои 3-5 секунди прави долго ТИИТ, и цело време така додека не се изгаси радиото..

Чаре? :-/

Некој со Astra GTC 2005-2006 да кажи мислење?

зависи до колата што ќе ја земеш што мотор има колку е возена и како е одржувана, иначе до квалитет се супер

помош околу промена на сијаличките на инструмент таблата ги ставам нови со се фасонка и не светат има некој идеја зашто ваљда не се прегорени сите 3 :/или има нешто плус/минус врска ?!

Корса б 1.4 97ма,кога палам не се креваат обртаите,и гаси,со гас сака?што може да е?
Најдобро е да ја однесете во еден од сервисите на Опел. Не сум некој длабоко воведен во материјава. Но, од општа култура и од гледање серии за реставрации на телевизија и од искуството на татко ми, мислам дека треба да се калибрираат дотоците за гориво и воздух во моторот (првенствено мислам на карбураторот, но може да станува збор и за нешто друго). Со текот на времето знае да се изместат параметрите и да предизвикуваат вакви проблеми посебно на вакви модели за кои зборувате кои се прилично стари и за кои најчесто не се направени длабински сервиси. Сепак ова прашање им го препуштам на далеку поискусните на форумов.

Имам Астра 1.4 twinport 2006 и при вклучување на климата се уклучува и перката и работи постојано како што работи и климата.Штом ја исклучам климата по 2 секунди се исклучува и перката.Дали е тоа нормално бидејки предходно го немав забележано? Напомена предходно ја наполнија климата со фреон пред мене и беше вакумирана.

Имам Астра 1.4 twinport 2006 и при вклучување на климата се уклучува и перката и работи постојано како што работи и климата.Штом ја исклучам климата по 2 секунди се исклучува и перката.Дали е тоа нормално бидејки предходно го немав забележано? Напомена предходно ја наполнија климата со фреон пред мене и беше вакумирана.
Нормално е тоа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom