Кои марки на автомобили произведуваат најсигурни мотори

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Ама уште не разбираш.. Зошто би му ставал на било кое возило лоша нафта? И тој 1.9 тди со 90 кс треба јас да го возам цел живот ако е добар? Не треба да го менувам а? ОК
Od preeska citam zasto da stavam losa nafta, taka ? Eve sega kje ti kazam zasto : 16 god. rabotam so nafta i ti kazuvam deka kaj nas se vozi gjubre od nafta nekoja 5 ili 10 klasa. Otidi na zapad i stavi nafta kako ja nekjna i op na Audito mi pokazuva deka kje pominam 1200 km a pominav 1440 na otvoren pat so 60 lit gorivo dodeka tuka koga staviv pominav 850 km na otvoren pat. Pa sega vidi ti zasto i kako ti se kazuva

Od preeska citam zasto da stavam losa nafta, taka ? Eve sega kje ti kazam zasto : 16 god. rabotam so nafta i ti kazuvam deka kaj nas se vozi gjubre od nafta nekoja 5 ili 10 klasa. Otidi na zapad i stavi nafta kako ja nekjna i op na Audito mi pokazuva deka kje pominam 1200 km a pominav 1440 na otvoren pat so 60 lit gorivo dodeka tuka koga staviv pominav 850 km na otvoren pat. Pa sega vidi ti zasto i kako ti se kazuva
Точно, нафтата во Македонија за да е поевтина сигурно содржи процент биодиел (најмалку 6%), гориво, на пример на јапонците поимот биодизел им е непознат и тие не ги прават моторите за такво гориво ниту препорачуваат да се става такво гориво, додека европските производители веќе имаат декларирано кои мотори се погодни за биодизел.

Јас еднаш ставив обичен дизел во Германија (по стандард 6% биодизел внатре) и такозвани ултра дизел без процент биодизел.

Некоја разлика во цена и нема, ама во работа на моторот разликата беше огромна.

Сеа.. Да ставам прегорено масло или не?

Ne ti treba nisto samo povekje pari nego sto navistina treba da trosis
И сеа ние ако иаме лоша нафта треба јас на ново возило или пак на голфот да му стават црвена или Д2 или Д3 што ти знам јас каква има? Таа е подобра од оваа лошава што ја возиме секојдневно?

Abe brat i crvenata e isto nafta samo farbana so boja. Porano ja farbavme vo Okta pa na granica i na kraj tamu na pristaniste ja farbaat radi mucki sto se pravea. E sega koga ides da kupuvas na berza nafta ima razni nafti po broevi i se razlikuvaat samo po kolicinata na parafin vo nejze. Toa ti e isto sto i pamuk da stavis namesto drvo, kje izgori no nema efekt. E sega sto poskapa plakjas toa e pocista. Kaj nas posto i treba na nasava drzavicka pari opnala carina danok i najgolemoto AKCIZA, i so toa samite firmi se primorani da kupuvaat nafta so pogolema kolicina parafin i posle ovde da dodavaat aditivi koi go sprecuvaat parafinot da se pojavi kako takov no toa ti e isto kako da rastvoris rakija so voda (pak e rakija ama sega poslaba). I so toa ti poleka poleka go unistuvas motorot nenamerno no i da sakas nema sto da pravis.

Abe brat i crvenata e isto nafta samo farbana so boja. Porano ja farbavme vo Okta pa na granica i na kraj tamu na pristaniste ja farbaat radi mucki sto se pravea. E sega koga ides da kupuvas na berza nafta ima razni nafti po broevi i se razlikuvaat samo po kolicinata na parafin vo nejze. Toa ti e isto sto i pamuk da stavis namesto drvo, kje izgori no nema efekt. E sega sto poskapa plakjas toa e pocista. Kaj nas posto i treba na nasava drzavicka pari opnala carina danok i najgolemoto AKCIZA, i so toa samite firmi se primorani da kupuvaat nafta so pogolema kolicina parafin i posle ovde da dodavaat aditivi koi go sprecuvaat parafinot da se pojavi kako takov no toa ti e isto kako da rastvoris rakija so voda (pak e rakija ama sega poslaba). I so toa ti poleka poleka go unistuvas motorot nenamerno no i da sakas nema sto da pravis.
Епа тоа ми е муабетот, што можам јас да направам? Да одам до Германија да наточам и да се вратам? Какво такво, мора да го возиме тоа гориво, јбг.. А со црвена не ми се експериментира, најмногу ради полиција.

Епа тоа ми е муабетот, што можам јас да направам? Да одам до Германија да наточам и да се вратам? Какво такво, мора да го возиме тоа гориво, јбг.. А со црвена не ми се експериментира, најмногу ради полиција.
Хахаха чист Брилијант на 1.6д и цепаj поготово ако ти го даваат гратис

Не бе у Мерцедесот 124 250д го сипувам

Хахаха чист Брилијант на 1.6д и цепаj поготово ако ти го даваат гратис
Шише Брилијант 55 ден е мислам. Поскапо од нафтата. Не се исплаќа :D Терај си на шо сакаш, искрено, многу ми е гајле, јас такви гомна во колата не ставам.

А ако го добиваш безплатно или скоро безплатно

Овие два автомобила делат ист мотор :eek:

Mercedes-Benz_A_45_AMG_%28W_176%29_%E2%80%93_Frontansicht%2C_21._Dezember_2013%2C_D%C3%BCsseldorf.jpg

Dacia_Sandero_TCe_90_eco%C2%B2_Laur%C3%A9ate_%28II%29_%E2%80%93_Frontansicht%2C_21._April_2013%2C_M%C3%BCnster.jpg

1,5 Liter (1461 cm³) Diesel

Убаво кажано уште да бидеш херој и да купиш една Дачија и да се пофалиш како те служи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom