The Voice - Najljepši glas Hrvatske HRT

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа со столицата е позајмено од Voice исто така. Дериватив. Едино The Voice си го започна тој тренд со гласот > изглед/стајлинг. Сите други после почнаа да го копираат моделот.
Идеата им е копирана на овие од Пинк имаат слични црвени столици само што они да не биде до толку исто смениле да се спуштаат и дигаат како на лифт.

X Factor и Voice ми се пвеќе свиѓаат што пред настапот на пријавениот/пријавената има малку вовед, приказна од кандидатот. Некако и подобро се снимаат тие две шоуа а плус се пеат песни кој јас често ги слушам.

Гледам не го спомна бугарскиот Идол. Не сте горди со него?

НЕ мислам дека беше лоша емисиjа. Имаше и добри македонски пеjачи. Али беше преди сто години. После овоj идол не помнам било коjа емисиjа соработка помегу Бугариjа и Македониjа. Бугариjа има ресурси и можности да организира големи емисии и езикот е многу сличен и не знам зашто македонци не сакат да се пробват во било коjа бугарска емисиjа, а одат во српски например и се палат на хрватски. Знам дека македонскиот музички пазарот е малок и нема можност за големи емисии па затоа се следат туги, али не разбирам зашто бугарските емисии вопшто не се сакат од македонски телевизии.

НЕ мислам дека беше лоша емисиjа. Имаше и добри македонски пеjачи. Али беше преди сто години. После овоj идол не помнам било коjа емисиjа соработка помегу Бугариjа и Македониjа. Бугариjа има ресурси и можности да организира големи емисии и езикот е многу сличен и не знам зашто македонци не сакат да се пробват во било коjа бугарска емисиjа, а одат во српски например и се палат на хрватски. Знам дека македонскиот музички пазарот е малок и нема можност за големи емисии па затоа се следат туги, али не разбирам зашто бугарските емисии вопшто не се сакат од македонски телевизии.
Имаше соработка како немаше :D. Тој битолчанецот Бојан Стојков се заљуби во бугарка која исто беше во шоуто и после снимија дует песна кој ја пееа на Макфест
https://www.youtube.com/watch?v=1GXceb4JNQs

Имаше соработка како немаше :D. Тој битолчанецот Бојан Стојков се заљуби во бугарка и после снимија дует песна и ја пееа на Макфест

Имам непредвид да учествуват македонци во други бугарски емисии, како например X factor, Survivor, The Mole - картица не знам како е на македонски, Big Brother, Dancing with the stars, Your face sounds familiar и слични. Има толку много развлекателни емисии. Не знам зашто сите се избиват да учествуват во српски емисии, а не сакат во бугарски.

Последно уредено:
Имам непредвид да учествуват македонци во други бугарски емисии, како например X factor, Survivor, The Mole - картица не знам како е на македонски, Big Brother и слични. Не знам зашто сите се избиват да учествуват во српски емисии, а не сакат во бугарски.
Имало и во бугарски шоуа македонци.
Идол - Бојан Стојков, Тарабунов, Дарко Илиевско а плус водителка беше Сања Николиќ
Big Brother all star - Никола Настески-Лестер кој победи .
Пеи с мен - Кајмакоски

Имало и во бугарски шоуа македонци.
Идол - Бојан Стојков, Тарабунов, Дарко Илиевско а плус водителка беше Сања Николиќ
Big Brother all star - Никола Настески-Лестер кој победи .
Пеи с мен - Кајмакоски
Знам, ама е некако како исклучок и е многу ретко. А и по сите македонски телевизии има српски емисии. Не знам зашто нема вакви желби от бугарските продуценти да учествуват македонци, а каj самите македонци нема потези. Мислам дека има искривено разбиране дека е нормално да учествуваш во српски емисии, а во бугарски те гледат како предавник и сите плукат по бг емисиите. Jас со рака на срцето кажувам дека сите македонци учествували во бг емисии ми се допагат како луге и сум сакал да бидат победници. Али мислам дека македонците не сакат да емитуват ништо поврзано со Бугариjа. Не мислам дека ова е заради политика, зашто нормалните луге во двете држави мислам дека са одвратени и не се интерсират от политички конфликти. Никоj во Бугариjа не сака лошо на македонците, али не знам зашто македонците ептен не сакат бугарите, како што сакат србите.

Знам дека македонскиот музички пазарот е малок и нема можност за големи емисии па затоа се следат туги, али не разбирам зашто бугарските емисии вопшто не се сакат од македонски телевизии.

Можеби затоа што србите и хрватите помалку острат секири со нас на национална основа, а бугарите чекаат секоја следна шанса да ги изедначат двата народа како еден или некој сличен булшит од национална/квази-историска природа. Кога би биле поприбрани, можеби ќе го сакавме твојот народ многу повеќе. Повеќе зборам општо во случајов, лично не сум ни приближно толку анти-бугарски настроен како многу други ликови од форумов. Слушам забавна музика од цел Балкан и пошироко, вклучително и Бугарија, се додека не е турбофолк, или како што вие ги викате чалги :).

И да те поправам, музичкиот пазар не е мал. Ама воопшто. Ептен е сиров, необработен и неискористен, и нажалост, најмногу патиме од тоа што не е ценет. Не дека немаме квалитетна музика која рамо до рамо не само со остатокот од Балканот туку и на светско ниво може да се носи. Имаме. Само ради ова што спомнав тапкаме во место. Еве, посочи ми бугарска верзија на Тоше Проески, како успешен пејач, па ќе правиме муабет. Мешаш мали и големи пазари, со квантитет и квалитет. Поголема земја сте да, али тоа ниво на успех не сте го доживаеле се уште со некоја од вашите музички ѕвезди. Не се уште барем.

А кај вас се пренесуваше Танц со Ѕвездите да прашам овака успатно?[DOUBLEPOST=1422830520][/DOUBLEPOST]
Идеата им е копирана на овие од Пинк имаат слични црвени столици само што они да не биде до толку исто смениле да се спуштаат и дигаат како на лифт.

Па истото и јас го реков. Дека концептот е преземен од The Voice, под концепт мислев идејата да се оцени пејачот/пејачката на основа на глас прво, не на изглед, однесување, карактер. Тоа што малку промениле тоа со столиците не значи ништо, туку дека сакаат да ти продадат Пепси наместо Кока Кола. Демек различно дека е.

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 113335
Ако збориш на осакатена ијекавица, не значи дека тоа е некој различен јазик од српскиот.
Aко ви смета нека се смени. Јас го ставив намерно вака насловот да биде оригинално како што го викаат хрватите и го пишуваат шоуво.

Можеби затоа што србите и хрватите помалку острат секири со нас на национална основа, а бугарите чекаат секоја следна шанса да ги изедначат двата народа како еден или некој сличен булшит од национална/квази-историска природа. Кога би биле поприбрани, можеби ќе го сакавме твојот народ многу повеќе. Повеќе зборам општо во случајов, лично не сум ни приближно толку анти-бугарски настроен како многу други ликови од форумов. Слушам забавна музика од цел Балкан и пошироко, вклучително и Бугарија, се додека не е турбофолк, или како што вие ги викате чалги :).

И да те поправам, музичкиот пазар не е мал. Ама воопшто. Ептен е сиров, необработен и неискористен, и нажалост, најмногу патиме од тоа што не е ценет. Не дека немаме квалитетна музика која рамо до рамо не само со остатокот од Балканот туку и на светско ниво може да се носи. Имаме. Само ради ова што спомнав тапкаме во место. Еве, посочи ми бугарска верзија на Тоше Проески, како успешен пејач, па ќе правиме муабет. Мешаш мали и големи пазари, со квантитет и квалитет. Поголема земја сте да, али тоа ниво на успех не сте го доживаеле се уште со некоја од вашите музички ѕвезди. Не се уште барем.

А кај вас се пренесуваше Танц со Ѕвездите да прашам овака успатно?

Jас лично ништо против македонците али мислам дека има много неискористени ползи од соработка помегу Македониjа и Бугариjа. Друго, пеjач како Тоше мислам дека немаме во Бугариjа, основно зашто Тоше беше многу познат во цела Jугославиjа, но не многу познат во Бугариjа. Он е замене точниот пример за сборот Балканска звезда, зашто можеше да пева одлично и фолклорна музика и модерна поп музика. Каj нас просто има голема поделба помегу стилове, генерации и тн.. Каj нас исто така многу добри пеjачи познати во Европа и свет како Лили Иванова, Емил Димитров и други. Не сборувам вопшто за турбофолкерки за мене овие не могат вопшто да пеjат и ова е просто развлекателен жанр. Нема как нашите истински музички звезди да со познати каj вас, како и вашите каj нас, зашто помегу нас цари абсолутна празнина во незнаене ништо за музиката на два соседни народа. Каj нас има одлични стари рок групи, добра естрадна музика, одлична фолклорна музика и современна бугарска поп музика, али никоj не прави ништо за да видите и вие вистинската ни музика, како ние вашата и ви пускат само чалги да мислите дека само ова се слуша во Бугариjа. Истото важи за цела бивша Jугославиjа никоj не сака да пушта квалитетна бугарска музика и медиите пропагират дека во Бугариjа има само чалга и силикони. Соседи сме, а не знаем ништо едни за други. Вака и Тоше не е вопшо звезда каj нас како што е бил во Екс Jу просторите. А односно Танц со Звездите каj нас се емитува веке пети сезон. За сите други емисии мислам дека знаеш. Срваjвор ова година беше петиот ни сезон - победник е хрватин, Големиот брат, заедно со Вип Брадар и ББ за фамилии - сигурно повеке од десет сезона, во два сезона на Вип Брадар учествуваха Памела Андерсон и Парис Хилтон. Кртицата - два сезона со учество на Денис Родман и Вини Джоунс, Твоето лице изгледа познато - два сезона, во момента гледаме трети сезон на X фактор и трети сезон на Гласот на Бугариjа. Очекуваме до некоjа седмица четварти сезон на Бугариjа бара талент. Има и други емисии, но ова е на прв дел популарно како иминjа.

Последно уредено:
По мое мислене "The voice" е по-слaб од "X Factor". Не знaм кaко е во Хрвaтиja, aли во Бугaриja e тaкa.

Не може музичко шоу кое бара квалитетен пејач/ка преку глас да биде помалку добро во шоу кое го следат серија местенки полоши од Идол :confused:

Може, може. Нa мен не ми хaресвa тоa декa зaрaди прaвилaтa одпaдaт добри пеaчи, a остaвaт по-лоши. Не сум гледaлa "The voice" по светот, зaтоa зaшто не ми е интереснa концепциjaтa нa предaвaнето. Не е можно сите 32 пеaчи дa изпеaт добре во 1,2 лaифa. Плус во Бугaриja тaнците, мултимедиaтa и озвучaвaнето бехa многу зле. Много мaлa сценa и много други негaтиви, a след шоуто немa пеaчи со свои песни и кaриерa, което би требвaло дa е целтa нa тaкивa емисии, инaк немa необходимост од тоa шоу. Поне во Бугaриja "X Factor" е во пaти по-клaсното шоу и добрите тaлaнти сa тaму. Тоa е моето мислене.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom