Подесувања во конзола заради намалување на лагот!

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
Пробајте со AWP на ЛАГ над 70-80 да видите дали не се осеќа, треба да предвидис кој каде ке оди за да пукаш пред време!

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Пробајте со AWP на ЛАГ над 70-80 да видите дали не се осеќа, треба да предвидис кој каде ке оди за да пукаш пред време!
да бе, како што го гледав онај 51crow, пука еден метар полево, а го убива на играчот, да не случајно дувнал ветар ?!:tapp:

могуче е,или му е крива цефката

Ја исто имам WADSL и латенцијата ми е негде 20-30.

jmas imam kabel net 128ka i nemam poveke od 90 ping nikojpat samo koga lagira pingot mi se ka4uva inaku se e 50-60

ja sea na noviov server epten mal lag imam a kako sto kazav imam wadsl.lagot mi e od 20 do 40 taka nesto.Nekad znae da varira posto e bezicen sto e normalno ama sepak nema problemi.edino serverot ako zalague i to.aj pozdrav

Shorty напиша:
Да не знае некој зошто после некое време ме избацува играта со причина Reaible Channel Overflowed
прашањево треба да биде во помош со цс ама ај....тоа ти се појавува кога конекцијата ти е ослабена,и во тој случај треба да наместиш rate, cl_updaterate i cl_cmdrate на пониски вредности за да можеш да играш,во спротивно некои пакети од податоците не ги добиваш заради помалиот проток на податоци,се појавуваат грешки,се собираат повеќе такви грешки и губиш конекција...

HoRRoRMaN напиша:
прашањево треба да биде во помош со цс ама ај....тоа ти се појавува кога конекцијата ти е ослабена,и во тој случај треба да наместиш rate, cl_updaterate i cl_cmdrate на пониски вредности за да можеш да играш,во спротивно некои пакети од податоците не ги добиваш заради помалиот проток на податоци,се појавуваат грешки,се собираат повеќе такви грешки и губиш конекција...
Ако не те мрзи, кажи ни кои вредности треба да ги впишеме... ние адсл шчо имаме. :back:
:helou:

TonInter напиша:
Ако не те мрзи, кажи ни кои вредности треба да ги впишеме... ние адсл шчо имаме. :back:

rate 25000 go napraviv vo rate 1000
cl_upadaterate 101 go napraviv vo 30
cl_cmdrate 101 go napraviv vo 30

Ама изгледа претерав малку. Премногу ги смалив бројките и имам сега дилеј (delay) Пробај ти искомбинирај нешто и ако ти успее постирај ги :helou:

TonInter напиша:

Тончи види во темата, како да го намалите лагот? - така нешто се викаше темата... таму ги има сите вредности, мислам дека беа 101 :P:

TonInter напиша:

Shorty напиша:
rate 25000 go napraviv vo rate 1000
cl_upadaterate 101 go napraviv vo 30
cl_cmdrate 101 go napraviv vo 30

Ама изгледа претерав малку. Премногу ги смалив бројките и имам сега дилеј (delay) Пробај ти искомбинирај нешто и ако ти успее постирај ги :helou:

со адсл додека ви е полната брзина супер се игра со
rate 18000-20000
cl_updaterate 101
cl_cmdrate 101

а кога мт-шит-нет ќе ви намалат брзина само менувате на:
rate 12500-15000
cl_updaterate 40-60
cl_cmdrate 40-60

ова варираат вредностиве поради различните конекции што ги имаме сите,не секогаш е иста конекцијата во зависност од оптовареноста...
Напомена: апдејтрејт и цмдрејт мораат да имаат исти вредности за да биде се во ред...

poslabo ide posebno u tetovo zs ima mnogu korisnici na edna bazna stanica i konekcijata e za nigde nekoas nikako ne se igra

Како може да има една базна станица ај не се разбирам многу у тоа али сите на една не оди тогаш ни ти ниту било кој страна немаше да отворите.

Тие шо имаат кабелски нет, нека го пишат ова

Rate 3000
Cl_cmdrate 30
Cl_updaterate 30
Fps_max 72,5

Мене кантерот ми шиба! Лагот над 20 ми се нема кренато:je:

Ако и вака ви сецка, само реинсталација е спас, зашо може да е заебана играта ако си користел читови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom