prvo polnenje

• Креатор на темата Креатор на темата nikle17
  • Време на започнување Време на започнување
Еден ти вика полни ја од 10 до 90 друг вика изпразни го до крај телефонот па полни го, па друг ќе ти каже не е убаво да го изпразниш до крај, колку е само ова вистина доказ е темава. :tapp::facepalm:
Со модерниве литиумски батерии можеш да ги мрцвариш колку сакаш, пак ќе ти траат неколку години минимум. Порано со старите Ni-MH батерии беше малце потешко, а со уште постарите Ni-Cd батерии беше кошмар. Тие беа бараа многу голема грижа и нив мораше да ги испразниш скроз и да ги наполниш скроз а згора на се имаа и токсичен метал во нив - кадмиумот.

Јас колку што знам, треба прво да ја потрошиш цела батерија, телефонот да се исклучи. И потоа да го полниш 24 часа:)

Јас колку што знам, треба прво да ја потрошиш цела батерија, телефонот да се исклучи. И потоа да го полниш 24 часа:)
Сознанието кое го имаш е старо 15-20 години. Сега се користат други технологии за кои ова „правило“ не важи и е штетно. Исто како што за денешните автомобили не важи(и е штетно) „античкото“ правило дека зимно време треба да се остави моторот да работи неколку минути во лер за да се загрее па после да се тргне.

Со новите li-on (како се викаа нз) батерии нема врска тоа

Зависи од адаптерот на телефонот, имам HTC 310 и го полнам преку USB кабелот приклучен на комјутер, бидејќи повеќе држи батеријата. Преку полначот наполнет телефонот е побрзо полнењето, но и помалку држи батеријата, за разлика преку комјутерот. Изгледа freeware во полначот има некој баг.

Значи сите понови телефони од поновите генерации,ли-ион батерии.
Најубаво е и за најголем да биде животниот век е да не се прази под 20 посто.. и да се пуни до 100 нормално и уште 20-30 мин поише одкоа ке се напуни да се остави.
И еднаш месечно или месец ипол да се празни скроз батеријата додека не се исклучи телефонот па да се напуни да се рекалибрира.

Несмејт то никако да се искључвит, јас така и надвор го шетав со продолжен кабел.[DOUBLEPOST=1421876333][/DOUBLEPOST]Аре идат 100ка и вајгај то полначот и вози, шо туку се занесвет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom