Taso жетони

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtd4Ever
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
22 октомври 2009
Мислења
22
Поени од реакции
46
Пред некое време случајно ги најдов низ дома и ме вратија во детството.Не знам колку се сеќавате на овие жетони со ликовите на Луни Тунс,јас памтам имав 100тина и нон сто п си игравме со другарите.Да ве потсетам како изгледаат ;);)
IMG_20150118_212101.jpg IMG_20150118_212105.jpg IMG_20150118_212124.jpg

Лелееее се вратив во детството. А имаш ли во твојата колекција на Тасо жетони , Мега тасо жетон, тие беа розеви или црвени (не се сеќавам точно ) отпозади и тогаш на времето се паѓаа многу ретко?

Не моментално немам,а имав стотина и сега ме присети дека имаше и такви,сега за сега само овие ги имам,ако најдам уште некој ќе ставам слики

Какви тепачки имаше кај нас во основно за овие жетони. Кога некој ќе изгубеше тасожетон во таа играта со тасо жетоните која се состоеше од силно притискање на ивицата на лежечкиот тасо жетон.
Истотака кај нас во основно имавме и лоши наставнички кои на децава им собираа и по 40-50 жетона (Конфискација братче:D). Иначе чипсот во кој што се паѓаа овие жетони тогаш на времето кошташе 10 денари. Беше превкусен и не ни беше воопшто гајле дека е нездраво да се јадат такви чипсови. Не се ни збореше за тоа во раните 90-ти за што е здраво а што не, како што сега се збори.

Ја имав околу 200 жетони им помина модата и ги дадов на братучед ми. После овие имаше и друг вид на жетони не им го паметам името. :D

Ја имав околу 200 жетони им помина модата и ги дадов на братучед ми. После овие имаше и друг вид на жетони не им го паметам името. :D

кажи си не се устручавај , од оние шо ги лижевме голи жени шо излегваја ајде сега.. :)

Иронијата беше као супер тасото се паѓаше многу поретко од мегатасото.
Мегатасото беше со подебел облик и потешки беа за ќарување пошо правилото беше да играш со обично тасо.

Јазико ми се иструга од тие со голите женски...

Али имаше и едни со Дигимон...

Ги имам само од Дигимон тасо жетоните и не можам да ти опишам колку сум ти љубоморен што ги имаш од луни тунс :D
Никаде не можам да ги најдам :mad:
Изгледа мајка ми ги даде кај децата на братучедите кога беа помали, демек ќе си играле. Сите играчки што ги имав од киндер јајциња им ги подари, сигурно и жетоните отишле таму, затоа што цела торба им даде :bravobe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom