Amibios simple setup utility version 1.21.12

• Креатор на темата Креатор на темата login.php
  • Време на започнување Време на започнување

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
имам еден постар компјутер па сакам да го инсталирам е сега овај биос го има
имаше вин 7 клаено некој ама на 512 мб рам кочи многу е сеа јас од усб ботабле линух фати ама кочи и тој а за хп нејки од почеток да го прочита хпто шо можи да е проблемо дали знај некој ?

линух ubuntu кога е го чита ама хп не го чита а исто и овај лубутну линух не го чита.....

Сигурен си дека XP цд-то е исправно? Пробај со F9, треба да ти даде boot menu.

да исправно е се така на ф8 е боот менито ама кога одберам усб ми го лоадира стариот виндоус тоест линухот ....преку истото усб го инсталирав лунухот ubuntu
ама лубунту или хп кога има на усбто никако нејки да го стартова

Последно уредено:
Можеби кочи бидејќи тој компјутер е преслаб за тој оперативен систем.

Не ти е usb-то бутабилно. Не е направено како што треба. Не се копира само цд на него и одма инсталација. А зошто не ставиш линукс минт? Тој е скоро 80-90% како windows.

да ама баш линух убунту фајка а ова лубунту и хп несака да фати баш овие двата шо се наменети за послаб комп иначе усбто ботабилно ми е на лаптопов го фајка без проблем...
епа која опција ми ја предлагаш од овај линух минт пошо глеам ова е истото лубунту шо ми го предложија на сајтот исто ке да е или не?
го праев со руфус и уше неколку други пробав само да не е дека е 8 гб но сепак како фати на убунту ме чуди а на овие двата другиве не сака никако

Последно уредено:
Јас ја имав Maya. Треба да видам 17 што има. Во секој случај за фб, скајп, youtube супер ќе биде

да ама баш линух убунту фајка а ова лубунту и хп несака да фати баш овие двата шо се наменети за послаб комп иначе усбто ботабилно ми е на лаптопов го фајка без проблем...
епа која опција ми ја предлагаш од овај линух минт пошо глеам ова е истото лубунту шо ми го предложија на сајтот исто ке да е или не?
го праев со руфус и уше неколку други пробав само да не е дека е 8 гб но сепак како фати на убунту ме чуди а на овие двата другиве не сака никако
И јас еднаш имав проблеми со инсталирање на XP на постар компјутер. Се мачев секако, ги менував сите опции во биосот и пак никако не можеше, на крајот го инсталирав од CD.
Кај постарите матични изгледа не ги вчитува драјверите за USB правилно како што треба, а овој Linux изгледа самиот си вчитува некои драјвери и затоа се бутира. Изгледа дека без вчитување на посебните драјвери портот го препознава како USB 1.0 и може да подига само USB до 1GB.

Имаше една можност да го подигнеш од USB со претходно вчитување на драјверите со една друга програма PLoP Bios Manager која ќе ја бутираш од CD или дискета.

Последно уредено:
не проблемот ко шо заклучив е ова боотабле усб Fat32 и NTFS баш ееве на линух убунту и линух минт се фат32 ботабилни а за хпто неможе мора нтфс и тоа е пробл шо матичната не го чита
еве успеав со фат32 ботабилно усб на линух минт да го инсталирам ама сега нема конекција за интернет пошо другаров користи Tp link Modem за wifi јас мислев преку wine programot da го инсталирам драјверот за тп линк но сега проблемот е шо ни со кабел неможам да добијам интернет на линух минт за онлине да го инсталирам Wine пошо офлине не се разбирам во терминалот ич....[DOUBLEPOST=1421610079][/DOUBLEPOST]ова на сликата е тоа Хп то мора да е NTFS а за Linux /Win7 можи да се намести Фат32 и го чита

Attachments

• ог.jpg
    ог.jpg
    37,7 KB · Прегледи: 5
Последно уредено:
An edition featuring the LinuxMint Xfce desktop го симнав од официјалниот сајт ова Hfce верзијата арна е се инсталира па за тп линк модемов шо е имаше драјвер автоматски најде.. фала на сите го средив троа отвора јутуб и фејсбук ама нормално е да кочи пошо можилата , хромот тргаат многу ова новите верзии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom