Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има уште нешто симптоматично кај ваквиот модел. Google најавува посакувана цена од 50$ за основниот модел. Според некои шпекулации ќе биде сличен на моделите пред неколку години. Во што е проблемот? Во тоа што менувањето на модули и правењето на телефонот ваков или онаков ќе додава на цената (без разлика колку ќе биде делот) многу повеќе од 50$. За пола година, година корисниците ќе имаат телефон во рака што лесно може да достигне цена и над 500$, во зависност од желбите на корисникот. Ова е производ со многу скриени трошоци. Дури и почетната цена е сомнителна. Дали сами одлучија дека треба да биде толку цената на моделот, или видоа дека Xiaomi веќе на големо најавува смарт телефон за (замисли исто е) 50$???
Јас знам што е. Само поинаку го претставуваат.bratu ova ti e luksuz...nemoj da baras mercedes so cena na yugo molim te....neznam so glumis ludilo
Може се договориле уредот да биде под брендот на Google за полесно да се популизира и продава. Ние можеме само да нагаѓаме дали е украдена идејата или се подпишани дебели договори со % од продажба, влез со акции и сл. Колку проектот ќе добиеше во популарност и доверба кон производот доколку се викаше Phoneblocks (кој btw повеќе звучи како опис на уредот неголи бренд)?@HoLfElDeR точно партнери. Само што проектот ќе си продолжеше под Phoneblocks, доколку навистина беа партнери. Муабетот ми е дека во денешно време, ако имаш одлична идеја, ќе дојде некој богат и ќе ти ја земе. Ако ти ги даде трошките, супер. Може и без нив да останеш.
Но не можеш да негираш од кај им е инспирацијата на Гугл. Мене како average consumer одма ме потсети на phonebloks, можда е сосема различен е концептот, не се разбирам до толку, но тоа плочките назад, извади-стави и поентата да се олесни надградувањето на телефонот ми е целосно иста.Не тропајте зелени, она што го замислуваа со Phoneblock не може никако да функционира практично. Демек ќе си купиш плоча со дупки и ќе си редиш модули по желба. Убаво рече Корун, првичната идеја изгледа одлично, но само како концепт. Друга е реалноста.