Повторно поскапување на цигарите

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување
Исто како ја да прашам зошто луѓето живеат во Скопје и дишат секакви хемикалии, него во некое затуцано село.

Далеку е од исто.

Пушењето цигари е личен избор , а живеењето во одредена средина барем во Македонија кај 95 % од населението е перманентно , бидејки тешко кој има доволно финансии да се сели и да менува животни средини. Се согласувам дека имаат огромно право да се жалат на лошите услови со загадениот воздух , бидејки сакаат нејќат мора да дишат , нешто што не е случај со цигарите.

Ако секој пушач е свесен за опасностите од нив , зошто бара некој друг да му ја зголемува свеста? Што може еве да направи власта за да ја зголеми свеста на пушачите освен преку гадните слики и реклами? ..Чисто информативно , Полска со гадни слики на билборди успеа да ги намали сообраќајните несреќи за цели 18 % во 2012 во споредба со 2011.

Мојот пост не беше циничен , само ти одговорив на прашањето во стилот на кој што ти го постави.

Еве да кажеме брзата храна важи за штетна храна , а мене многу ми се допаѓа и јадам и пици и хамбургери и се. Зошто да барам некој да ми ја зголемува свеста за штетноста , ако јас и без тоа продолжам да јадам и да уживам во неа? Зошто да се бунам против нешто , во кое што уживам? Исто ти е и со цигарите и со пушачите.

Абе глуп човек тетрапак во секоја држава каде што се поскапуваат цигарите или пак тие се по 5 евра откупната цена на тутунот е поголема.Значи се зима од тие што пушат и се дава на тие што го произведуваат тутунот.Кај нас сите само грабаат , а пак не им отплаќаат на тутунарите ги дупат им даваат мизерни цени.Тоа сака да ти објасни членот , а ти што си ограничен и што живееш најздрав живот тука мајка ти боца кислород на ден да не ти купува пошо воздухов штетен нешто бил деноиве.

каква иронија има на темава чудо нешто... :) гледам некои членови на оваа тема и на темана од пред некоја година што беш емногу популарна кога искочи законот за забрана на пушење во јавни места.... одредени членови што напињаа во таа тема дека тоа е во ред и одредени членови од оваа тема што напишњаат дека е во ред да се поскапат цигарите па дури и до енормни суми сега се бунат на законот за мерење на издувните гасови на колите... - од една страна на цигарите гледате дека се штетни за здравјето и за околината и тоа ви е примарната фраза на која се вадите па го подржувате законот и се смеете дека мечката игра во комшии... епа драги мои - мечката што игра во комшии ви дојде и кај вас у двор... истите членови што мрсеа и мрчеа тука и во претходната тема сега не верувам дека се многу весели и радосни заради новиов закон за мерење на издувни гасови од старите коли... една стара српска поговорка вели вака - тражили сте гледајте... наздравје!

Во среда, нова тура поскапување... Колку денари ќе бидат поскапи, толку векови аир да не видат!

Sent from my D2005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom