Del Boy
You plonker!
- Член од
- 28 септември 2012
- Мислења
- 12.568
- Поени од реакции
- 39.649
Исто како ја да прашам зошто луѓето живеат во Скопје и дишат секакви хемикалии, него во некое затуцано село.
Далеку е од исто.
Пушењето цигари е личен избор , а живеењето во одредена средина барем во Македонија кај 95 % од населението е перманентно , бидејки тешко кој има доволно финансии да се сели и да менува животни средини. Се согласувам дека имаат огромно право да се жалат на лошите услови со загадениот воздух , бидејки сакаат нејќат мора да дишат , нешто што не е случај со цигарите.
Ако секој пушач е свесен за опасностите од нив , зошто бара некој друг да му ја зголемува свеста? Што може еве да направи власта за да ја зголеми свеста на пушачите освен преку гадните слики и реклами? ..Чисто информативно , Полска со гадни слики на билборди успеа да ги намали сообраќајните несреќи за цели 18 % во 2012 во споредба со 2011.
Мојот пост не беше циничен , само ти одговорив на прашањето во стилот на кој што ти го постави.
Еве да кажеме брзата храна важи за штетна храна , а мене многу ми се допаѓа и јадам и пици и хамбургери и се. Зошто да барам некој да ми ја зголемува свеста за штетноста , ако јас и без тоа продолжам да јадам и да уживам во неа? Зошто да се бунам против нешто , во кое што уживам? Исто ти е и со цигарите и со пушачите.