Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти напишав во порака.Поздрав! Некоjа новост сепак има - тука се поjавив jас. Русин (руснак) сум и ги проучувам различните туѓи jазици (тоа jе моjе хоби), вклучуваjќи и македонски (мошне се ми допаѓа). Во прв ред ме ми интересуваат словенските jазици (чешки, бугарски, српски, македонски, хрватски, полски) и исто така грчки.
Со задоволството ќе ти помогне са учење (го) на рускиот jазик. Тоа ќе биде за мене добра практика.
Може да ти и обjасни руската граматика, лексичните особености, сленг итако натат'ктака натаму.
Општење со носителот на jазик, според мене, jе наjдобарот начин на учење на jазикот.
Општеjќи со тебе ти и другите жители на форумот надевам се да и подобрам своjата лексична резерва (и исто така да ги се научам лошите збори)
Можеме да се брбориме и преку Скаjп за говорната практика.
Знам да направив некоjите грешки во ово соопштението. Ќе ви бидам благодарен ако (ќе) ги исправите.
P.S. Аполитичен сум. Немам ги односи со политичката ситуациjа меѓу Русиjа и другите земjи и со тоа, што прави руската влада во светот. Сум за мир во целиот свет![]()