Учење руски јазик

• Креатор на темата Креатор на темата MitkicMK
  • Време на започнување Време на започнување
Поздрав,
Да не има некоја новост окулу учење на руски јазик? Некоја апликација или слично?

Поздрав! Некоjа новост сепак има - тука се поjавив jас. Русин (руснак) сум и ги проучувам различните ту˜ѓи jазици (тоа jе моjе хоби), вклучуваjќи и македонски (мошне се ми допаѓа). Во прв ред ме ми интересуваат словенските jазици (чешки, бугарски, српски, македонски, хрватски, полски) и исто така грчки.

Со задоволството ќе ти помогне са учење (го) на рускиот jазик. Тоа ќе биде за мене добра практика.
Може да ти и обjасни руската граматика, лексичните особености, сленг и тако натат'к така натаму.
Општење со носителот на jазик, според мене, jе наjдобарот начин на учење на jазикот.

Општеjќи со тебе ти и другите жители на форумот надевам се да и подобрам своjата лексична резерва (и исто така да ги се научам лошите збори) :)

Можеме да се брбориме и преку Скаjп за говорната практика.
Знам да направив некоjите грешки во ово соопштението. Ќе ви бидам благодарен ако (ќе) ги исправите.

P.S. Аполитичен сум. Немам ги односи со политичката ситуациjа меѓу Русиjа и другите земjи и со тоа, што прави руската влада во светот. Сум за мир во целиот свет :)

Последно уредено:
Поздрав! Некоjа новост сепак има - тука се поjавив jас. Русин (руснак) сум и ги проучувам различните ту˜ѓи jазици (тоа jе моjе хоби), вклучуваjќи и македонски (мошне се ми допаѓа). Во прв ред ме ми интересуваат словенските jазици (чешки, бугарски, српски, македонски, хрватски, полски) и исто така грчки.

Со задоволството ќе ти помогне са учење (го) на рускиот jазик. Тоа ќе биде за мене добра практика.
Може да ти и обjасни руската граматика, лексичните особености, сленг и тако натат'к така натаму.
Општење со носителот на jазик, според мене, jе наjдобарот начин на учење на jазикот.

Општеjќи со тебе ти и другите жители на форумот надевам се да и подобрам своjата лексична резерва (и исто така да ги се научам лошите збори) :)

Можеме да се брбориме и преку Скаjп за говорната практика.
Знам да направив некоjите грешки во ово соопштението. Ќе ви бидам благодарен ако (ќе) ги исправите.

P.S. Аполитичен сум. Немам ги односи со политичката ситуациjа меѓу Русиjа и другите земjи и со тоа, што прави руската влада во светот. Сум за мир во целиот свет :)
Ти напишав во порака. :kafence:

Јас пред две години барав некого за приватни часови, ми дадоа контакт од една професорка на факултет, таа ми кажа дека не може но ми даде друг телефон. Се јавив и го добив истиот одговор, па после 5-6 префрлања од еден на друг конечно ми дадоа контакт од една млада русинка мажена во Скопје и после неколку часови изгубив контакт, веројатно си заминала во Русија.

Тогаш неколку школи го имаа рускиот на мени, ама никако не можеше да се формира група, пошто немаше интерес.

Лукоил пред три години имаше неколку огласи за офис менаџер со искуство, во кој се бараше познавање руски јазик и не нашле никој. Оние што имаа завршено руски во главно сакале да бидат кореспонденти, позиција што изумре со затварањето на големите градежни фирми.

Ја гaвaрим пaрусскиj lel.
Рускиот го учев додека бев втора година на факултет и го избрав бидејќи како јазик ми е милозвучен и интересен. Не го владеам најдобро но можам да си направам два три реда муабет со некој :D

Здраво на сите!
Се викам Ваља. Јас сум од Летонија, но по народност сум русинка : ) Барам нови пријатели македонци.сакам да научам македонски јазик, затоа одлучив да напишам овде :))Кој има време и желба да комуницираме, нека ме контактира лично или преку скајп psycode1. Можам да помогнам во учењето на рускиот јазик : )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom