Биоплант одгледување на Пауловнија и Гоџи во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Gonata
  • Време на започнување Време на започнување
ветер во магла.
НЕ не е реклама на ајдуциве шо трн гоџи го продаваат по 600 денри садница, трн кој шо моеш да го пресадиш од секоја селска меѓа.

Благодарам на мислењето ама сепак јас сакам да слуснам размислувања и од оние што имаат насадено од овие растенија.Што се однесува до садниците ги нудат по цена од 300ден.Фирмава што ги понудува гарантира за откуп и за цена од 150-300ден за килограм при што за еден декар насаден можело да се заработи 300 000 ден.Но секако за да се засади барем еден декар потребни се околу 150 000ден за садници систем за наводување ѓубрива и др.Затоа мене ме интересира дали е ова измама или реален бизнис да слуснам размислувања што мислите вие.

Aj neka pise nekoj sto-kako-iskustvo ako ima so firmava stvarno, imaat dobri ponudi so garantirani otkupi ako zemes sadnici od niv....? Pa i ne izgleda tolku loso, osven ako nema nekoi skrieni raboti/prevarantski?

Изгледа во оваа држава никој не е заинтересиран да одгедува нешто за да заработи сите сакаме брзи пари без пот ама тоа ретко каде го има .Незнам јас што е работава можи никој нема некоја роднина блиска или подалечна сосед или подалечен познаник во оваа држава што решил да одгледува од овие растенија.

Малку ми изгледа како превара ама ајде. 100 Евра од м3...

Како сме со инфо за овие работи.Има мрднато некој со ова или само филм гледаме

Како сме со инфо за овие работи.Има мрднато некој со ова или само филм гледаме
..има и некое мрдање , ама поише мрдкање кое кој знае како ќе заврши...што не мора да биде како што познати заедливци ко мене и dobro poznat-иот тврдат...
..но генерално форсирање на растенија кои не се домицилни во просторот завршува на два начина .., едниот е промашување , а другиот загадување, дури и уништување на домашната флора...

..има и некое мрдање , ама поише мрдкање кое кој знае како ќе заврши...што не мора да биде како што познати заедливци ко мене и dobro poznat-иот тврдат...
..но генерално форсирање на растенија кои не се домицилни во просторот завршува на два начина .., едниот е промашување , а другиот загадување, дури и уништување на домашната флора...
Реално гледано инвестицијава е навистина добра да речеме.Ама сепак чудно е.Нов продукт на нашиот пазар непознат.Ако гледаме реално секогаш тие што ти продаваат влог ти обеќаат мед и млеко.Сепак ако имаш муда најди си сам и продавај.Ама не видов вакво чудо по белиов свет.Се мачка на леб или се јаде:)...Па викам чекај да прашам може знае некој...Ко пита не скита

Реално гледано инвестицијава е навистина добра да речеме.Ама сепак чудно е.Нов продукт на нашиот пазар непознат.Ако гледаме реално секогаш тие што ти продаваат влог ти обеќаат мед и млеко.Сепак ако имаш муда најди си сам и продавај.Ама не видов вакво чудо по белиов свет.Се мачка на леб или се јаде:)...Па викам чекај да прашам може знае некој...Ко пита не скита
...се сеќавам на онаа приказната со шитаке печурки , па со чинчилите, па со ноевите,па....биодизелот..., па ., пара и будала секогаш бил полн светот...:sneaky:

...се сеќавам на онаа приказната со шитаке печурки , па со чинчилите, па со ноевите,па....биодизелот..., па ., пара и будала секогаш бил полн светот...:sneaky:

И фарми за полжави имаше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom