Што НЕ би пробале - купиле повторно?

Не би купил повеќе Хељда, боље блага пченица ќе си направам. :)

Кечап - Македонија.
По ружно нешто - амин! :pov:

Во Стокомак го има, штета што не можам да најдам слика.

Замрзната риба Панга.

Еднаш во животот ја јадев, и кога дознав дека се одгледува во реката Меконг во субстандардни услови каде што пола Кина, Тајланд и Виетнам мочаат, кењаат и се бањаат, и секакви хемикалиии без контрола се испуштаат, ќе го повратев желудникот.

Сериозно, немој некој да се заебе да ја купува рибата, за ваше здравје.

Не би купил производ од краш никогаш повеќе.Цените им останаа исти,а квалитетот се намали за 500%
Очигледно хрватите откако си влегоа во Европа си го заборавија овој пазар.

Како и да е се живо е испорасипано.Не се јаде ни чоколада,ниту политанки.
Подобро оние од европа горчливите

Ајварот на Мамас. Го купивме ко божем лут, врска нема. А и изгледа ко да е сецкан, а не мелен. Бљак

Квалитетот на производите на Краш е многу опаднат и изгледа користат неквалитетни суровини. Два пати купувам „Домачица“ и двата пати имав тегоби со стомак, штета а порано беа топ.

Квалитетот на производите на Краш е многу опаднат и изгледа користат неквалитетни суровини. Два пати купувам „Домачица“ и двата пати имав тегоби со стомак, штета а порано беа топ.
И јас ги купувам на времето.Ама сега се жива катастрофа.Лоши суровини во право си

Краш сосема се измени последниве 20-тина години. Го намалија асортиманот, квалитетот, производите им ги препознаваме само по името. Ме интересира дали со истиот квалитет извезуваат и на запад? Тешко тоа таму да пројде

Еднaш купив зaмрзнaти мaлини вo хaртиенa/кaртoнскa oпaкoвкa, не се сеќaвaм кoјa фирмa беше. Едвaј чекaв дa ги прoбaм, се oдмрзнувaaт и вкусoт беше кaкo дa јaдaм лaден кaртoн, тoлку мнoгу се беше впил вo мaлините, грoзнo.

Краш сосема се измени последниве 20-тина години. Го намалија асортиманот, квалитетот, производите им ги препознаваме само по името. Ме интересира дали со истиот квалитет извезуваат и на запад? Тешко тоа таму да пројде
Не пробано ми беше и во Хрватска летово.Дорина buterscotch беше со исти вкус како кај нас порано.
За кај нас се чудам од каде наоѓаат таков лош материјал да стават.

Не пробано ми беше и во Хрватска летово.Дорина buterscotch беше со исти вкус како кај нас порано.
За кај нас се чудам од каде наоѓаат таков лош материјал да стават.

Normalna praksa e toa na poveke firmi. Vo africki/del od aziskite zemji plus istocna evropa kade nema standardi, zakoni kontroli sosema normalno e da uvalat prepakovani raboti so izminat rok ili so bajati/poevtini surovini. Za zal za hrvatska i slovenija sega sme toj pazar, porano ne bevme....

Normalna praksa e toa na poveke firmi. Vo africki/del od aziskite zemji plus istocna evropa kade nema standardi, zakoni kontroli sosema normalno e da uvalat prepakovani raboti so izminat rok ili so bajati/poevtini surovini. Za zal za hrvatska i slovenija sega sme toj pazar, porano ne bevme....
Така е. Ама, сигурно е со знаење на трговците. Пуста пара, послатка од чоколада!

Така е. Ама, сигурно е со знаење на трговците. Пуста пара, послатка од чоколада!
Да менаџментот одлучил(сега дали нивниот или тука нашиот)дека подобро е да се стави материјал за 5 денари а да се продаде за 45 денари макар и помалку парчиња,отколку да се стави материјал 20 денари,а а да биде 45 и да има зголемена побарувачка.

Сметале дека со првиот начин односно со дерење на 30% од поранешните купувачи дека ќе опстојат подолго.
наслушнав од пријатели дека само тинекс,веро и големите маркети имаат чист ќар од 9 денари по парче чоколада.

од 45 денари 9 денари се за тинекс.Нека има и ќар увозникот и он да речеме 7 денари.Тоа испаѓа 16 денари.
Даноци 18 % и царини нека дојде 10 денари севкупно по чоколада.Ова се чисти ќар на фирмите.

Испаѓа дека ние плаќаме лопови од влади до трговци,а чоколадата вреди само 10-15 денари,па дали и толку:(

Ех моја чудесна земја.Баш сега оди рекламва на телевизија за мојата чудесна земја(не беше ова политичка или како патриотска ја рачунаат)

Замрзната риба Панга.

Еднаш во животот ја јадев, и кога дознав дека се одгледува во реката Меконг во субстандардни услови каде што пола Кина, Тајланд и Виетнам мочаат, кењаат и се бањаат, и секакви хемикалиии без контрола се испуштаат, ќе го повратев желудникот.

Сериозно, немој некој да се заебе да ја купува рибата, за ваше здравје.

Мислиш на Пангасиус. Па по цената треба одма да сетиш дека нешто не е како што треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom